Opremljanje doma > Pohištvo
Ogledalo v kopalnici - steklo

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ogledalo v kopalnici - steklo
#1
V kopalnico nameravam s silikonom prilepiti po meri odrezano ogledalo in zanima me na kaj moram biti pozoren, da ne bo ogldalo imelo tistih rdečkastih robov že čez par let.

Kakšno ogledalo moram kupiti? Je potrebno robove, kjer je steklo odrezano in brušeno kaj zaščititi? S kakšnim silikonom naj ogledalo prilepim na ploščice?
#2
jaz sem uporabil kar navadnega, 15 let že zdrži (res pa zadnja 4 leta nisem pogledal vanj, ker sem se preselil). najbolje ti bo povedal steklar, ki ti je/bo prodal ogledalo. napačen silikon morda lahko sčasoma razžre tisto srebrno plast pa se potem lise vidijo. tisto po robovih pa bi tudi rekel da je v prvi vrsti odvisno od kvalitete srebrnega premaza zrcala.
#3
Ogledala sem vedno lepil na obojestranski lepilni trak namenjen temu. Debeline 1.2 mm in se malo stisne ko nanj pritisneš.
Po 20 letih je še vedno tako držal, da se nam je razbilo ogledalo, ko smo ga hoteli sneti.
#4
Vedno uporabim obojestranski lepilni trak in brezkislinski prozorni silikon (bolj mehak je od obarvanega). Kislinski silikon z leti razžre zaščito in srebro na ogledalu.
#5
Obojestranski lepilni trak debeline cca. 1mm za distanco (da ne iztisnemo vsega lepila ven) ter za trenutno fiksacijo + lepilo na osnovi MS polimerov = zmagovalna kombinacija.

Silikoni so "tko tko", včasih ja, včasih ne, odvisno kakšen je pa kakšen premaz. Se je že zgodilo, da so eni šele kasneje reagirali.

Dobiš pa oboje (trak in lepilo) v skoraj vsaki gradbeni trgovini - če ti ni za it ven iz hiše, pa www (enaa ipd.) Smile


Skok na forum:
Zadnje novice

Na kaj morate biti pozorni preden naročite stopnice
08.01.2020 ob 09:51:21
Na kaj morate biti pozorni preden naročite stopnice
Pred nakupom stopnic je dobro vedeti:   da lahko izberete stopnice ne glede na obliko in izgled stopnišča v enakem... Beri dalje »
Video: Ko zagori olje na štedilniku
20.12.2019 ob 10:02:03
Video: Ko zagori olje na štedilniku
V posnetku si oglejte, kako ga pravilno pogasiti in kaj lahko pomeni napačna odločitev. Še en v nizu čisto navadnih dni. Po... Beri dalje »