Nepremičnine > Finančna plat
Nakup stanovanja s pologom

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Nakup stanovanja s pologom
#1
Pozdravljeni!

Zanima me, kako je glede nakupa stanovanja z nizkim pologom (cca. 5K EUR), ker bi rad kupil in oddajal v najem.

Ker na tem področju nimam še veliko izkušenj sprašujem na forumu.

Hvala in lep dan.
#2
Ni čisto jasno, kaj vprašuješ, ampak recimo da ugibam: imaš 5000€ in nameravaš služiti z oddajanjem stanovanja, ki ga boš kupil na kredit. Če je to tvoja zamisel, potem ti rečem, vloži svoj denar kam drugam, tu ne bo kruha zate...

L.p., Kloko
#3
Ja približno tako, ker jih je večina tako začela da z pologom kupijo stanovanje, ker drugače pri 25ih težko z gotovino kupiš stanovanje. Meni se zdi dobra zamisel, lahko slišim vaše mnenje?
#4
Kredit je treba plačati tudi če ni najemnine, davki od najema, davki na luksuz, stroški s stanovanjem...
#5
Davek na luksuz?
#6
Lahko mu rečeš davek na nepremičnine, si pa lahko prepričan da bo v roku 5 let tudi se kaj ekstra.
#7
birdintreeed Napisal:Ja približno tako, ker jih je večina tako začela da z pologom kupijo stanovanje, ker drugače pri 25ih težko z gotovino kupiš stanovanje. Meni se zdi dobra zamisel, lahko slišim vaše mnenje?

Osnove predvidevam da razumes? Da moras biti kreditno sposoben, sploh ce zelis prakticno 100% financirati iz kredita, da ti banka kredita ne da zastonj, da imas obresti in stroske... In da bo potrebno prakticno v vsako stanovanje ze na zacetku vsaj nekaj malega vloziti, da bo potrebno placati vse davke, da bo potrebno vzdrzevanje...

Ce pri 25ih nimas svojega stanovanja, potem najprej razmisli o tem, kako priti do njega. Nakup dodatnega stanovanja za oddajanje je (po mojem skromnem mnenju) potencialno dobra nalozba, ki pa si jo privoscis sele v situaciji, ko te kredit ali pa nakup v gotovini ne boli kaj prevec.
#8
Evo tole

V Ljubljani bo zrasel blok le za turiste

https://siol.net/posel-danes/novice/v-l ... ste-487772
#9
kratkorocni ali pa dolgorocni najemi... Se vedno velja vse zgoraj napisano Smile
Roko na srce, ce hoces stanovanje oddajati turistom, rabis se vec financ na zalogi za popravila, vzdrzevanje, sprotno modernizacijo itd. Stanovanjski kredit prakticno brez pologa tudi ne bo pokril stroskov notranje opreme, raznih dodatkov itd. - celega stanovanja pa za 5k EUR nikoli ne bos opremil tako lepo, da bodo ljudje vzeli v zakup lokacijo med zeleznico in avtocesto, povsem izven centra mesta...


Skok na forum:
Zadnje novice

Kako lahko banke mladim pomagajo pri reševanju stanovanjskega problema
28.10.2020 ob 10:32:56
Kako lahko banke mladim pomagajo pri reševanju stanovanjskega problema
Mladinske organizacije v zadnjih letih glasno opozarjajo na perečo in zaskrbljujočo stanovanjsko problematiko mladih. Da bi mladim... Beri dalje »
Na kaj morate biti pozorni preden naročite stopnice
08.01.2020 ob 09:51:21
Na kaj morate biti pozorni preden naročite stopnice
Pred nakupom stopnic je dobro vedeti:   da lahko izberete stopnice ne glede na obliko in izgled stopnišča v enakem... Beri dalje »
Video: Ko zagori olje na štedilniku
20.12.2019 ob 10:02:03
Video: Ko zagori olje na štedilniku
V posnetku si oglejte, kako ga pravilno pogasiti in kaj lahko pomeni napačna odločitev. Še en v nizu čisto navadnih dni. Po... Beri dalje »