Opremljanje doma > Pohištvo
Pokvarjena koleščka pri drsnih vratih omare

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pokvarjena koleščka pri drsnih vratih omare
#1
Zdravo,

polomila so se mi kolesa za drsna vrata, zato so vratna krila preblizu omare, posledično ruži po vodilih.

Treba bi bilo zamenjati ta del s kolesci, vendar gledam na internetu in nikjer ne najdem enakega. Ima kdo idejo, kje bi se to dalo dobiti? V nadaljevanju prilagam sliko, kjer se vidi, da kolo ni več v vodilu, ker se je spodnji - plastični del polomil - pada navzdol.

Hvala za pomoč.


Priložene datoteke
.jpg   sl1.jpg (Velikost: 248,09 KB / Prenosi: 1065)
.jpg   sl2.jpg (Velikost: 246,02 KB / Prenosi: 1065)
#2
priznam da tu ne vidim, kaj naj bi bilo polomljeno, niti nobene plastike.
ampak v redu, okovja za to prodajajo v slovenijalesu, hobby program, črnuče ali vižmarje. seveda se mi pa sanja ne, ali imajo tudi takšne.
#3
Poslikaj, pa pojdi do Starmana, Odako ali Schachermayer. Eden bo že imel. Če je bila omara narejena v Slo. ne bi smelo bit problema. Če je pa to Rutar, Ikea in podobno se pa oglasi pri njih.
#4
Mislim, da je napaka na zgornjem drsniku in ne spodaj. Ker so kolesca iztaknjena (prenizko) iz vodil. Tam pa je vijak z matico z katerim se nastavlja višino.
#5
Iz pričujočih slik se itak vidi, da je nastavitev popustila (špene) . Je pa res, da boš ob zamenjavi vodil imel - pregovorno "staro marelo z novo kljuko" :wink:
#6
Picas55, odkod ti tale rek? Imenitna primerjava!
#7
Oprosti avtor teme, ker ti smetim .....
Kadotr, pač se lunca gunca kot drsna vrata avtorju pa malu ruži tudi kakemu forumašu....s špenami ali brez.....kako je z nastavitvami pa itak veva 8) :wink:
#8
Kaj pomeni - nastavitev popustila (špene)? Kako nastavim pravilno?

Sem iz čisto drugega foha, pardon za neumna vprašanja.
#9
Žal ni dr. za rešitev tvojega problema z uporabnim receptom na daljavo, ti pa lahko svetujemo med drugim povabilo za obisk monterja pohištva.
Sam priznaš, da zadeve ne obvladaš, ti je pa mogoče lahko spodbuda za igranje med bližajočimi prazniki. In kot ni nobeno vprašanje neumno!, ampak so velikokrat samo odgovori...vzemi stvar v svoje roke, vrata odmontiraj in ugotovi, kje je keč problema in ukrepaj po tvoji logiki....in še vzorec pokvarjenega vodila, za nabavo novega imaš pred seboj...da ne rečem pred nosom.... :wink:
#10
Najprej poglej zgornji rob vrat. Na omari imaš montiran (predvidevam) drsni profil, vrata so na vsaki strani obešena na "voziček" z dvemi dvojnimi kolesci, vse skupaj visi na enem vijaku M8 ki ima matico, s katero se določa višina med profilom in vrati. In tu mislim, da se je nekaj zgodilo. Verjetno se je matica odvila in posledično so se vrata spustila navzdol, da jih je tudi na spodnjem robu snelo iz vodil in so ružila po profilu, namesto da bi to vlogo prevzela spodnja kolesca. Rabiš dva viličasta ključa 13mm. Dvigneš vrata na prejšnjo višino, boš pa verjetno rabil neko pomoč s strani, da bo nekdo kolesca nataknil preko vodil hkrati tudi na spodnji strani vrat. Če je to to, bo še najlažje in hitro rešljivo.


Priložene datoteke
.jpg   Slide2.JPG (Velikost: 108,78 KB / Prenosi: 721)
.jpg   Slide1.JPG (Velikost: 127,15 KB / Prenosi: 721)
#11
Moj šesti čut pravi, naj pokliče mizarja...bo za drugič vedel.
#12
To so spodnja kolesca. Ne zgornja. Se je krilo spustilo?
"Ko bom velik, bom malo manj majhen"
#13
Ja, spodnja. Samo če zgornja kolesca poginejo, se krilo povesi in spodnja padejo iz vodil.


Skok na forum:
Zadnje novice

Kaj pomeni nizka začetna investicija v talno ogrevanje?
30.06.2020 ob 18:59:11
Kaj pomeni nizka začetna investicija v talno ogrevanje?
Vse več ljudi se odloča, da bo prostore ogrevalo s talnim gretjem. Prednosti, ki jih prinaša ta vrsta ogrevanja, so... Beri dalje »
Na kaj morate biti pozorni preden naročite stopnice
08.01.2020 ob 09:51:21
Na kaj morate biti pozorni preden naročite stopnice
Pred nakupom stopnic je dobro vedeti:   da lahko izberete stopnice ne glede na obliko in izgled stopnišča v enakem... Beri dalje »
Video: Ko zagori olje na štedilniku
20.12.2019 ob 10:02:03
Video: Ko zagori olje na štedilniku
V posnetku si oglejte, kako ga pravilno pogasiti in kaj lahko pomeni napačna odločitev. Še en v nizu čisto navadnih dni. Po... Beri dalje »