Opremljanje doma > Ostalo
Hrup v ceveh talnega gretja

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Hrup v ceveh talnega gretja
#16
Napiši točno kateri model imaš, oz slikaj napis na črpalki. Mislim pa da nastavljaš z pritiskom na puščico za več kot dve sekunde, potem pa en ali dva kratka pritisk na puščico. Malo so zakomplicirali pri grundfosu, wilo ima to enostavneje rešeno
#17
Imam Wilo s 7m višine, pretoke po vejah 2,5-3L/min. V prostorih je seveda popolna tišina, malenkost pretakanja se sliši le, če uho dobesedno nastaviš na pokrov razdelilca za talno. 2m stran se že ne sliši nič.
To ima OP nekaj narobe s hidravliko bi rekel. Cevi v 6cm estriha se nimajo kaj slišat.
#18
tud pri nas se liši...wilo pa je wilo črpalka.
Pa kaj pol..nič takega ..nisem prvi in ne zadnji Smile
#19
(24.11.2018 ob 08:16)pomagač Napisal: Pozdravljeni,

ali ima kdo mogoče težave s hrupom v talnem gretju, namreč v celi mansardi doni. Mansarda je nenaseljena. Po mojem, gor sploh ne bi mogel spati, ker obtočna dela skoraj nonstop in pošilja vodo okrog. Ko prekinem dotok vode v mansardo, hrup popolnoma izgine in je v sekundi ekstra tišina. V srednji etaži se tudi sliši pretakanje talnega.Tole talno promovirajo da je oh in spljoh, jaz pa zaenkrat nisem zadovoljen z njim. Prosim za pomoč, monter je pokasiral lepe denarce, na moje klice in smsje ne odgovorja - očitno za njega nisem več zanimiv. Ali mi lahko kdo da namig, kaj naj naredim glede hrupa. Hvala.

(24.11.2018 ob 13:46)Sebek Napisal: Kam so položene cevi, oziroma kak estrih sploh imaš narejen? Če je lesen in cevi še niso zalite z estrihom, potem verjamem da doni. Če so pa zalite z estrihom potem pa nevem. Daj nekaj slik.

Zdravo.
Kako ste uspeli rešiti to zadevo?
Jaz imam enak problem.
Naredili so mi talno gretje, vse imam fotografirano, estrih, vse ok.
Imam novo Daikin Altermo, dvopodročno.
Zgoraj se nic ne slisi, spodaj pa je nemogoc visokofrekvencni zvok notranje enore pumpe, ko zažene vodo po ceveh. Sliši se po vseh prostorih in je strašno moteče.

Sedaj pridejo iz Petrola, Airabele (zastopnik za Daikin) in monter, da ugotovijo vzrok. Kot da se nekje na nekem stiku ta visoka frekvenca širi po celem spodnjem stanovanju, v vseh prostorih. Notranja enota je v kleti, in hisa ni v celoti podkletena, zvok pa odmeva v vseh prostorih.

Sicer so zelo korektni, pri prvih ugotovitvah je tudi monter dejal, da česa takega še ni doživel, ogledal si je fotografije polaganja TG in tudi sam pravi, da zgleda vse ok.

Cakam sedaj kaj bodo ob ponovnem ogledu ugotovili.

Kaj ste ostali ugotovili, vaše izkušnje?

Hvala, se priporočam za nasvet tudi po telefonu 031/670-664.

Hvala.

Lp,

Marko


Skok na forum:
Zadnje novice

Na kaj morate biti pozorni preden naročite stopnice
08.01.2020 ob 09:51:21
Na kaj morate biti pozorni preden naročite stopnice
Pred nakupom stopnic je dobro vedeti:   da lahko izberete stopnice ne glede na obliko in izgled stopnišča v enakem... Beri dalje »
Video: Ko zagori olje na štedilniku
20.12.2019 ob 10:02:03
Video: Ko zagori olje na štedilniku
V posnetku si oglejte, kako ga pravilno pogasiti in kaj lahko pomeni napačna odločitev. Še en v nizu čisto navadnih dni. Po... Beri dalje »