Opremljanje doma > Ostalo
Hrup v ceveh talnega gretja

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Hrup v ceveh talnega gretja
#1
Pozdravljeni,

ali ima kdo mogoče težave s hrupom v talnem gretju, namreč v celi mansardi doni. Mansarda je nenaseljena. Po mojem, gor sploh ne bi mogel spati, ker obtočna dela skoraj nonstop in pošilja vodo okrog. Ko prekinem dotok vode v mansardo, hrup popolnoma izgine in je v sekundi ekstra tišina. V srednji etaži se tudi sliši pretakanje talnega.Tole talno promovirajo da je oh in spljoh, jaz pa zaenkrat nisem zadovoljen z njim. Prosim za pomoč, monter je pokasiral lepe denarce, na moje klice in smsje ne odgovorja - očitno za njega nisem več zanimiv. Ali mi lahko kdo da namig, kaj naj naredim glede hrupa. Hvala.
#2
Kam so položene cevi, oziroma kak estrih sploh imaš narejen? Če je lesen in cevi še niso zalite z estrihom, potem verjamem da doni. Če so pa zalite z estrihom potem pa nevem. Daj nekaj slik.
#3
ab plošča, na vsaki plati je 12cm eps100, folija, cevi, 6cm estrih


Priložene datoteke
.jpg   estrih.jpg (Velikost: 26,28 KB / Prenosi: 1006)
.jpg   cevi talnega gretja.jpg (Velikost: 61,74 KB / Prenosi: 1014)
#4
Pretakanje ne, črpalko pa se, jasno, sliši. Kot šumenje po ceveh.
Koliko konjev rabiš, da premakneš enega osla!!??
[Slika: logo2.png]Verjeli ali ne,    400 ni dovolj!!!!
#5
Kako jasno....še kjer koli sem bil, se ni slišalo ničesar, tako da če mu zadeva šumi oz. se sliši kakor koli to vsekakor ni OK.

Kot ne-strokovnjak bi sicer najprej pomislil na ne ustrezno prezračenost sistema. Avtor teme, koliko časa od pričetka delovanja pa je danes?
#6
v mansardi sem začel z gretjem 5.11.2018...

bom drugače vprašal, tisti z izključno talnim, ali slišite pretakanje v ceveh ko sedite, ležite, uživate v sobi, spalnici, itd.
#7
Ne tišina.Slišim samo pumpo pa še to če se naslonim na razdelilno omarico
#8
pomagač Napisal:v mansardi sem začel z gretjem 5.11.2018...

bom drugače vprašal, tisti z izključno talnim, ali slišite pretakanje v ceveh ko sedite, ležite, uživate v sobi, spalnici, itd.

Ne. Nikoli v nobenem primeru ne slišim nič.
Žal, kaj bolj pa ne znam biti v pomoč...
#9
dej zmanjšaj hitrost pretočne črpalke zadaj na pretočni je stikalo in lahko nastaviš tri hitrosti pretoka.
#10
Komar6, težko verjetno da ima navadno OČ. Tudi sam sem pred kratkim zagnal na novo narejeno talno v zgornji etaži. Varčna črpalka je bila nastavljena na maksimum, se je tudi slišalo črpako skoraj po vsej hiši. Zmanjševal sem moč črpalke do te mere, da sem zagotovil še dovolj pretoka skozi vse veje
#11
Ne...pri nas se nič ne sliši...poskušaj odzračiti vsako vejo posebej. Kakšno OČ imaš? Če je wilo, sem od vseh uporabnikov, ki jo imajo slišal pripombe, da je glasna.
#12
jaz imam Wilo…
Vsi uporabniki - 1, torej
#13
mali01 Napisal:Komar6, težko verjetno da ima navadno OČ. Tudi sam sem pred kratkim zagnal na novo narejeno talno v zgornji etaži. Varčna črpalka je bila nastavljena na maksimum, se je tudi slišalo črpako skoraj po vsej hiši. Zmanjševal sem moč črpalke do te mere, da sem zagotovil še dovolj pretoka skozi vse veje


obtočni sta dve grundfoss + willo za kroženje vode, slednja še ni priklopljena. Kje pa lahko zmanjšam moč, namreč , če pritiskam neke puščice se ne zgodi nič.


Priložene datoteke
.jpg   črpalka.jpg (Velikost: 53,53 KB / Prenosi: 734)
#14
JaBK Napisal:jaz imam Wilo…
Vsi uporabniki - 1, torej

-2

Glasnost je odvisna tudi od izvedbe instalacij.
#15
Jest tudi wilo


Skok na forum:
Zadnje novice

Kaj pomeni nizka začetna investicija v talno ogrevanje?
30.06.2020 ob 18:59:11
Kaj pomeni nizka začetna investicija v talno ogrevanje?
Vse več ljudi se odloča, da bo prostore ogrevalo s talnim gretjem. Prednosti, ki jih prinaša ta vrsta ogrevanja, so... Beri dalje »
Na kaj morate biti pozorni preden naročite stopnice
08.01.2020 ob 09:51:21
Na kaj morate biti pozorni preden naročite stopnice
Pred nakupom stopnic je dobro vedeti:   da lahko izberete stopnice ne glede na obliko in izgled stopnišča v enakem... Beri dalje »
Video: Ko zagori olje na štedilniku
20.12.2019 ob 10:02:03
Video: Ko zagori olje na štedilniku
V posnetku si oglejte, kako ga pravilno pogasiti in kaj lahko pomeni napačna odločitev. Še en v nizu čisto navadnih dni. Po... Beri dalje »