Objave: 26
Teme: 2
Ocena:
0
Aja, pa kombajn je hodil 3 leta not/ven brez problema, malo je pač pazil...ni ga čez komot pač.
Ciprese smo nasadili 2 leti nazaj... zelenica pa je že 3 leta.
Objave: 1905
Teme: 8
Ocena:
0
@alless84. Po stilu in tonu tvojega pisanja se ne morem znebiti občutka, da boste vi še kje drugje "zaratili" . V primeru moje prehitre sodbe se ti seveda opravičujem.
Objave: 951
Teme: 38
Ocena:
0
Oja,seveda bodo zaratili. Ker njiva so zdaj gradbene parcele....služnost za dostop do njive ali dostop do hiš je pa nekaj čisto drugega. A ni?
Ocena:
0
Se vedno prilagajam, dam človeku možnost da je korekten do mene kot jaz do njega ;) Seveda pa do določene točke in po glavi mi tudi ne bo nihče hodil. 3 leta sem bil tiho in je bla sama nekorektnost do mene.
Požrešnost kmetov smo kar hitro opazli tukaj. Daš prst pa ti celo roko vzamejo kar hitro in še več bi imeli če jih ne štopaš malo.
Še en primer ki smo ga imeli 3 leta nazaj. Ko smo naredili zelenico in se je lepo vidla da več ni njiva ta preko ceste ki obdeluje zemljo ker jo ima kao v najem, preko te "služne" ceste zapeljal na našo novo narejeno zelenico dobrih 6m not z traktorjem in mehko zemljo in dobro veš kaj naredi takšna teža pa kolko časa smo rabli da se je to popravlo. Nismo delali problem...2x so nam že oplazli ciprese, nismo delali problemov...mislim da nekje mora bit dost.
Objave: 2358
Ocena:
0
@lartep: kot sem razumel je zgolj del kmetijskega zemljišča postal stavbno zemljišče. Če se bistveno spremenijo okoliščine ali postane služnost nepotrebna, se lahko služnost seveda tudi ukine.
@alless84: pravni nasvet sem ti napisal (btw bontonsko obnašanje je tudi, da se zanj zahvališ). Ne boš prvi, ki ga ne bo sprejel. Pa tudi ne prvi, ki bo zaradi tega kasneje jadikoval.
Ocena:
0
Nova "klasična" slovenska soseska. Nekako ob temlem ne pomislim na roštiljado, pivičko, klepet s sosedi, .... Lahko, da sem jaz čuden.
Objave: 951
Teme: 38
Ocena:
0
Ja, res se zgleda tisto o gradbeni parceli nanaša na parcelo avtorja, ne na njivo, do katere dostopa kmet.
Se opravičujem. Sem morala prvo vejice pravilno vstavit v tekst:)
Ocena:
0
@jaki79, pa ti se šališ.Zahvala? Imamo srečo, da se je sploh oglasil.
Ocena:
0
@simek Z sosedi smo si super, problem je samo z kmeti ki si obdelujejo zemljo tam(od tega en celo ne lastnik-lastnik živi v Lj in do lani sploh niso vedli kdo obdeluje njihovo zemljo, so hoteli tudi to "služno" cesto ker je tak ne rabijo, dali delat mejnike in jih je kmet ven zoral...) in ne spoštujejo novih lastnikov kot tudi to da naša zemlja ni več samo njiva.
Ocena:
0
@simek: imaš prav. Žal. Če bi bil razumen, bi že davno znižal pričakovanja, ampak nekako nočem pristati na takšen nivo komunikacije, čeprav je oholost na tem forumu vseprisotna.
Ocena:
0
Ups! Jaz sem prebral, da bo tam zdaj cela soseska.Pa daj @alless vrzi ti tole tvojo pisarijo na papir, preden "klofaš" po računalniku.
P.S. Pa saj samo še B.V. nabijamo. Tema se je izpela.
SREČNO!
Ocena:
0
alless84 je napisal tole:
"Drugače je to da se ta del njiv spremenil. Njive so postale gradbene parcele."
Ocena:
0
Jaz tu berem množino. Torej:soseska!