Nepremičnine > Nakup, prodaja in pravna vprašanja
Služnostna pot, pravice in vzdrževanje

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Služnostna pot, pravice in vzdrževanje
#46
JaBK Napisal:
simek Napisal:@jabk in @jaki79. Kot jaz razumem ima "kombajn" težavo zapeljat na cesto, saj @alless piše " pri glavni cesti moral odstranit nekaj cipres, da bo lažje obračal not". Zavil z glavne ceste na poljsko pot, bi verjetno bilo bolj razumljivo.

ah, ok. ja, pri nas ločimo obračal not ali zavil not. pač različni konci slovenije, pa pisana beseda pa se takoj kaj takole narobe razume...

Če bi se malo pucalo tu pa tam bi blo vse okej. Na drugi strani ceste je ena podrtija in samo grmičevje ki že raste na to cesto in pol seveda še malo omeji.
Vse je bolj komot za te ljudi, mi naj rihtamo da bodo oni imeli manj dela s tem...
#47
jaki79 Napisal:@alless84: kako se boš ti šel, ni samo od tebe odvisno - z nakupom si od prejšnjega lastnika očitno pojerbal tudi nekaj obveznosti in te boš moral kar lepo izpolnjevati pa če ti je to všeč ali pa ne.

Predlagam vam, da spišete pogodbo, v kateri ugotovite obstoj služnosti in se dogovorite za način njenega koriščenja ter na ta način zadevo dokončno uredite. Mogoče se boš še spogajal za domača jajčka ali pa kakšno vrečo krompirja.

Jaz ne rabim nič razen samo malo bontonskega obnašanja/spoštovanja da tukaj več ni njiva kot je bila še pred 3mi leti. Jaz spoštujem da oni rabijo cesto in sem jo tudi dal brez problema in kar nekaj zemlje ki sem tudi plačal za njo.
#48
Aja, pa kombajn je hodil 3 leta not/ven brez problema, malo je pač pazil...ni ga čez komot pač.
Ciprese smo nasadili 2 leti nazaj... zelenica pa je že 3 leta.
#49
@alless84. Po stilu in tonu tvojega pisanja se ne morem znebiti občutka, da boste vi še kje drugje "zaratili" . V primeru moje prehitre sodbe se ti seveda opravičujem.
#50
Oja,seveda bodo zaratili. Ker njiva so zdaj gradbene parcele....služnost za dostop do njive ali dostop do hiš je pa nekaj čisto drugega. A ni?
#51
Se vedno prilagajam, dam človeku možnost da je korekten do mene kot jaz do njega Wink Seveda pa do določene točke in po glavi mi tudi ne bo nihče hodil. 3 leta sem bil tiho in je bla sama nekorektnost do mene.
Požrešnost kmetov smo kar hitro opazli tukaj. Daš prst pa ti celo roko vzamejo kar hitro in še več bi imeli če jih ne štopaš malo.
Še en primer ki smo ga imeli 3 leta nazaj. Ko smo naredili zelenico in se je lepo vidla da več ni njiva ta preko ceste ki obdeluje zemljo ker jo ima kao v najem, preko te "služne" ceste zapeljal na našo novo narejeno zelenico dobrih 6m not z traktorjem in mehko zemljo in dobro veš kaj naredi takšna teža pa kolko časa smo rabli da se je to popravlo. Nismo delali problem...2x so nam že oplazli ciprese, nismo delali problemov...mislim da nekje mora bit dost.
#52
@lartep: kot sem razumel je zgolj del kmetijskega zemljišča postal stavbno zemljišče. Če se bistveno spremenijo okoliščine ali postane služnost nepotrebna, se lahko služnost seveda tudi ukine.

@alless84: pravni nasvet sem ti napisal (btw bontonsko obnašanje je tudi, da se zanj zahvališ). Ne boš prvi, ki ga ne bo sprejel. Pa tudi ne prvi, ki bo zaradi tega kasneje jadikoval.
#53
Nova "klasična" slovenska soseska. Nekako ob temlem ne pomislim na roštiljado, pivičko, klepet s sosedi, .... Lahko, da sem jaz čuden.
#54
Ja, res se zgleda tisto o gradbeni parceli nanaša na parcelo avtorja, ne na njivo, do katere dostopa kmet.
Se opravičujem. Sem morala prvo vejice pravilno vstavit v tekstSmile
#55
@jaki79, pa ti se šališ.Zahvala? Imamo srečo, da se je sploh oglasil.
#56
@simek Z sosedi smo si super, problem je samo z kmeti ki si obdelujejo zemljo tam(od tega en celo ne lastnik-lastnik živi v Lj in do lani sploh niso vedli kdo obdeluje njihovo zemljo, so hoteli tudi to "služno" cesto ker je tak ne rabijo, dali delat mejnike in jih je kmet ven zoral...) in ne spoštujejo novih lastnikov kot tudi to da naša zemlja ni več samo njiva.
#57
@simek: imaš prav. Žal. Če bi bil razumen, bi že davno znižal pričakovanja, ampak nekako nočem pristati na takšen nivo komunikacije, čeprav je oholost na tem forumu vseprisotna.
#58
Ups! Jaz sem prebral, da bo tam zdaj cela soseska.Pa daj @alless vrzi ti tole tvojo pisarijo na papir, preden "klofaš" po računalniku.

P.S. Pa saj samo še B.V. nabijamo. Tema se je izpela.

SREČNO!
#59
alless84 je napisal tole:
"Drugače je to da se ta del njiv spremenil. Njive so postale gradbene parcele."
#60
Jaz tu berem množino. TorejConfusedoseska!


Skok na forum:
Zadnje novice

Marlesu srebrno priznanje Štajerske gospodarske zbornice za inovacije
18.06.2024 ob 09:24:25
Marlesu srebrno priznanje Štajerske gospodarske zbornice za inovacije
Ljubljana, 18. junij 2024 – Na tradicionalni podelitvi priznanj podravske regije za inovacije, ki jo organizira Štajerska... Beri dalje »
Pri zelenem kreditu izberite modro
14.06.2024 ob 08:20:35
Pri zelenem kreditu izberite modro
Kam po zeleni kredit? Vse več ljudi se odloča za gradnjo energetsko varčnih oziroma pasivnih hiš, saj na ta način ne zgolj... Beri dalje »
Rast povpraševanj slovenskih strank po nepremičninah na Hrvaškem
13.06.2024 ob 09:17:31
Rast povpraševanj slovenskih strank po nepremičninah na Hrvaškem
Na nepremičninskem portalu Indomio je bilo v prvi polovici leta 2024 zabeležena izjemna 20-odstotna rast povpraševanj... Beri dalje »
Izgradite hišo, kakršno si želite
22.05.2024 ob 06:49:08
Izgradite hišo, kakršno si želite
Inovativne rešitve, ki ne samo skrajšajo da skrajšajo čas gradnje in znižajo stroške, temveč... Beri dalje »
Sanacija hiš po poplavah
13.09.2023 ob 12:58:03
Sanacija hiš po poplavah
Poplave avgusta 2023 so prizadele veliko območij v Sloveniji, poškodovanih je bilo tudi veliko hiš. Lumarjevi strokovnjaki... Beri dalje »