Objave: 2358
Teme: 2
Ocena:
0
"Predlagam vam, da spišete pogodbo, v kateri ugotovite obstoj služnosti in se dogovorite za način njenega koriščenja ter na ta način zadevo dokončno uredite."
No, 2 strani kasneje, se te je le prijelo.
Objave: 26
Ocena:
0
Hja, v upanju da se bo strinjal glede na to da ni bil pripravljen na noben pogovor pol je zadeva rešena. Sem pa seveda rabil določene nasvete kako in kaj v primeru da zadeva ne bo tako rešena.
Objave: 266
Teme: 0
Ocena:
0
Si prepričan, da bo pogodba in vpis v zk rešila ta zapleten primer.Kaj pa semena travc iz sosednjega travika ob malo močnejši sapici....Kaj boš pa potem naredil, ko bo navkljup pravo črno na belem še vedno klil strupen plevel za otročke navajene mladosti hrez plevela?Da o kaki blatni luži sploh ne govorimo.
Objave: 2358
Ocena:
0
Bodi bolj optimističen. Jaz verjamem, da se bo uspešno dogovoril.
Objave: 1905
Teme: 8
Ocena:
0
@alless kakšna zamera neki. Ja res je, sodišč sem se nagledal za 3 življenja. Sem zadevo rešil, reci in piši v 15. letih. Verjameš ali ne: sem se bal da bo dlje trajal. Je pa res, da ne za takšnole malenkost.
Pa saj si moje mnenje o dogovoru dejansko upošteval.( trava je pokošena) in če prebereš moje komentarje na 1. strani teme, sem ti napisal, da se izogibaj uporabe pravnih sredstev.(dogovor) Si nekoliko površen pri branju in imaš (po mojem mnenju ) rahlo selektiven spomin.
P.S. z vsakim tvojim novim prispevkom sem bolj prepričan, da ni problem v kmetih.
Tisto nabijanje o klanjanju, pa tako ali tako ne razumem najbolje. Kje sem ti to predlagal? Ne odgovori, ker kot sem že rekel: tema se je izpela.
Bom na koncu uporabil tvojo frazo " pa brez zamere"
Ocena:
0
No no @boris64. Ljudje smo "čudni" (jaz bi sicer rekel nekaj drugega, ampak O.K.) Bo kdo tale tvoj komentar še resno vzel. Drugače pa: lepa! :lol: (takšnile komentarji ustrezajo moji sarkastični duši) Sem pa tudi jaz "en malček" na čudni strani. Tako da :wink:
Objave: 97
Teme: 5
Ocena:
6
Sem bral in se smejal in se jezil in ste me sprovocirali:
aless84:
Sem te hotel vprašati, če nisi čisto gladek - ma ne, si pač samo prišlek / doseljenec z nerazčiščenimi pojmi.
Kupil si parcelo "z obveznostjo", ki je zdaj dejstvo, razen če ti uspe (na sodišču) doseči ukinitev služnosti.
Zasadil si ciprese, ki so kmetu v napoto pri uporabi te poti / služnosti - umakni jih, ker te lahko on toži za oviranje služnosti!
Kako si to predstavljaš, da boš ti njemu določal, s kako velikim kombajnom sme hoditi na svojo njivo?
Moti te TVOJA visoka trava na TVOJEM zemljišču? Pa naj jo ON kosi? Ne le, da mu ni treba, ne sme je, (ker ni njegova !). Ne bo je niti, če mu dovoliš, da jo pokosi, ker on pač ne rabi pokošene poti. Lahko pa ga prijazno prosiš, naj to stori, s ponujenim pivom, da ti bo naredil uslugo.
Objave: 1162
Teme: 18
Ocena:
4
Cvalsr kaj se neki kle kurčiš, situacija se je vmes spremenila, tako da te postavlja na laž pri vseh zadevah...
Normalni ljudje se vse zmenijo, kar se je tudi ugotovilo preko te debate.
Ocena:
0
@Tody, naporen dan v službi?
Objave: 1162
Teme: 18
Ocena:
4
Ma odločil sem se da bom vzgajal ljudi  Vse povrst od mojih otrok do staršev...
Če večjim ljudem poveš resnico, potem se jih vsaj mal zamisli nad sabo in ne trosijo bedariji po svetu, vključno z mano in osebki na tem forumu, ki to delajo meni in sem zaradi tega boljša oseba
Objave: 1472
Teme: 4
Ocena:
0
Zdaj, odvisno od terena, če je bolj tak, bo treba z laksarco pokosit.
Tu ti lahko kaj ciprese kdo načne, lubje in te zadeve.
To bo tožba?
Ocena:
0
cvalsr Napisal:Sem bral in se smejal in se jezil in ste me sprovocirali:
aless84:
Sem te hotel vprašati, če nisi čisto gladek - ma ne, si pač samo prišlek / doseljenec z nerazčiščenimi pojmi.
Kupil si parcelo "z obveznostjo", ki je zdaj dejstvo, razen če ti uspe (na sodišču) doseči ukinitev služnosti.
Zasadil si ciprese, ki so kmetu v napoto pri uporabi te poti / služnosti - umakni jih, ker te lahko on toži za oviranje služnosti!
Kako si to predstavljaš, da boš ti njemu določal, s kako velikim kombajnom sme hoditi na svojo njivo?
Moti te TVOJA visoka trava na TVOJEM zemljišču? Pa naj jo ON kosi? Ne le, da mu ni treba, ne sme je, (ker ni njegova !). Ne bo je niti, če mu dovoliš, da jo pokosi, ker on pač ne rabi pokošene poti. Lahko pa ga prijazno prosiš, naj to stori, s ponujenim pivom, da ti bo naredil uslugo.
Sprovuciral si se sam kot kaže ker si nisi lepo prebral. Prvo sem lepo prosil, drugo so oni prvi jamrali da je treba kosit.
Točno takšni kot ti ste problem da je kreganje. En vas nekaj lepo prosi vi pa bi radi da še vam rit brišemo pol...
Služnosti gor ni in ker je zadeva tudi prešla iz njive v gradbeno parcelo se tu tukaj marsikaj spremeni.
Kolko ima on lahko širine kombajna je tudi zakonsko predpisano. Lahko glumiš kolko hočeš, že tako je cesta širša kot mora bit pa ne jamram.
Cesta je drugače 5m širine ob občinsi cesti in po 30m se zoži na 3m in gre spet na 4m širine!
Njiva mu je malo večja od moje parcele tam zadaj pa glumi nekaj kombajn...
Jaz njemu nisem nič določal ampak on hoče meni kar ni bil problem 3 leta, zdaj pa je kar naenkrat!
Za samo služnost lahko popravem zahtevam marsikaj in si malo preveri. Jaz sem vzel čist enostavno pot ki ga najmanj stane in to samo 2-3x na leto, mogoče kaj več če je huje. Tako da ne glumi v prazno.
Da pa tudi ne pade v glavo da ko rabiš od nekoga drugega zemljo za katero je blo plačano(služnost gor ali dol) in je samo v tvoji uporabi, da vsaj to osnovo rihtaš pol pa imaš resen problem!
Ocena:
0
Na, pa je v zaključeno zadevo uletel še @SinAbi. Pri nas bi rekli: si uletu mal ksno! :wink:
Ocena:
0
SinAbi Napisal:Zdaj, odvisno od terena, če je bolj tak, bo treba z laksarco pokosit.
Tu ti lahko kaj ciprese kdo načne, lubje in te zadeve.
To bo tožba?
Okrog cipres si sam rihtam. Drugače pa sem napisal da je človek kot kaže malo preštudiral in še isti dan zmulčil cesto, malenkosti ki so pa ostale kjer ni mogel zraven pa sem tudi jaz pol rešil z laksarco.
Če se bo držal super, kot rečeno tudi upam da bo za to da vpišemo služnost z to obveznostjo.
Če pa ne, sem dobil nasvete kako nadaljevat postopek.
Ocena:
0
@Tody, glede na zapisano, bi človek lahko sklepal, da si optimist.
|