27.5.2018 ob 12:58
:lol: :lol: :lol:
Citat:@Tody glej, seveda so vse okoli nas "kreteni". Povsem možno je da se je @alless84 napačno lotil pogovora. Morda je zahteval, pogojeval, grozil z zaprtjem ceste itd. Morda je v tej zgodbi @alless " kreten". Druge plati medalje namreč ne poznamo!Deluješ kot olje v solati. Ja, za prepir sta potrebna vedno dva. Jaz imam skoraj podoben primer. Tudi preko moje parcele poteka z nakupom parcele pridobljena služnostna pot na pašnik nekega kmeta. Ker na parcelo hodim občasno in poleg trave na tej poti raste trava tudi drugod, sem se s kmetom pač dogovoril, da mi travo pokosi in poleg tega, mi je dovolil, kadar organiziram kakšen piknik, lahko avtomobile parkiram na poti ob njegovem pašniku. Dejstvo je, če si prišlek, je tvoja naloga, da najdeš z domaćini skupni jezik (to sicer velja na vseh nivojih). Če pa zapneš, četudi mogoče imaš prav, boš potegnil kratko, tako ali drugače (v tem primeru te tudi pravo ne reši).
Brez dogovora tole ne bo šlo. Ima pa "pravo" odgovor tudi na tole. In v tem kontekstu je tista 1m visoka trava tvoja, kmet pa ima pravico služnosti. Jaz prava ne bi vlekel v zadevo. Tiste tvoje skale in ograja bodo pa tako ali tako samo zakomplicirale zadevo. Morda pa se dogovorita" enkrat letno jaz, ti prineseš pa pijačo, enkrat pa ti, pa jaz poskrbim za žejo" ?
P.S. Verjamem da ti @alless84 nisi takšen kot sem napisal. Podal sem samo komentar in namignil, da ni vse nujno tako kot vidijo drugi.