Opremljanje doma > Ostalo
Nizek strop - kaj narediti?

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Nizek strop - kaj narediti?
#1
Živjo!
Razmišljamo kupiti hišo (P+1+M), kjer ima pritiličje nizek strop (2m), saj je tam včasih bila garaža, zdaj predelano v bivalne prostore (kuhinja, itd.) in pritiličje ima direkten dostop do zunanjega vrta. V prvem nadstropju (ki ima tudi ločen zunani vhod preko stopnic) pa so spet bivalni prostori itd.

Nas zelo moti, da ima pritličje nizek strop, tam glavni bivalni del ne more biti. Ne moremo dvigovati stropa, ne želimo poglabljati tla v globino (je bilo nedavno čist na novo renovirano s talnim gretjem, itd.).

Ali imate kake predloge, kaj narediti? Lahko bi spodaj delali kake klubske prostore, fitness, ... a ne vem, če je to pametna rešitev, povezava med vrtom in tem pritličjem je zelo neposredna in kliče po tem, da se človek prek odneva zadržuje v tem pritičju in se bojimo, da nas bo ta nizek strop vedno motil in da bi bil nakup take hiše slab.
Veliko hiš v LJ je bilo tako grajenih, da imajo taka nizka pritiličja (ker si bile to garaže včasih ipd.)

Pomoč?

lp,
Miloš
#2
ker ne vemo situacije natanko,... a predvidevam da sta terasa in pritličje v isti ravnini,...

če greš poglabljat tla boš imel vsaj eno če ne dve stopnici na teraso,... potem se je za vprašat na kakšnih tleh je zadeva,.. kako globoko sploh lahko greš,... če se odpoveš talnemu, si vsaj na 10-15cm,... odvisno koliko so izolacije dali spodaj,... če so delal sam za prodajo,... potem verjetno bolj malo,...

če bi se jaz odločal za to potem bi probal zbil ceno za investicijo poglablanja tal, in nanovo talno,... in to je edina varijanta,... če želiš imet spodaj dnevne bivalne prostore in višji strop,...

če ne se pa pač navadiš na nižji strop,...
#3
2m je pomojem absolutno premalo za karkoli bivalnega. Fitnes ipd. se toliko bolj ne pase tja.

Pozabis na to "pritlicje" in si bivalne prostore uredis zgoraj. Spodaj naj bo shramba, kurilnica itd. Zunanji del pritlicja mogoce lahko predelas v letno kuhinjo - obrnjeno proti vrtu. Za moje pojme kaksnih drugih moznosti nimas..
#4
:roll: Pač NE kupiš. :mrgreen:
Zadeva rešena in ni nibene težave. 8) :lol:

Išči dalje. 8)
#5
papez46

ja to sem pozabil dopisat,... heheh,...

lahko pa narediš raven nadstrešek recimo lesen v višini 1 teaže,... gor ograjo in izhod iz prostora na ta nadstrešek,... ki je lahko tako podeskan da je nekaj razmaka med deskami in imaš spodaj še delno svetlobo,... hehe
#6
@Tidra :roll:

Citat:Nas zelo moti, da ima pritličje nizek strop, tam glavni bivalni del ne more biti. Ne moremo dvigovati stropa, ne želimo poglabljati tla v globino (je bilo nedavno čist na novo renovirano s talnim gretjem, itd.).

Če bi mene osebno POL manj stvari motilo pri hiši, ki bi jo ogledoval in kupoval ................ sploh ne bi nikogar spraševal za mnenje.

"PRODUŽI DALJE" ..................... :mrgreen:
#7
ja se strinjam,... samo lahko pa da je cana dosti privlačna ravno zaradi tega in potem je potrebno najti kak pameten kompromis,...

je pa res, da hišo ne kupuješ vsake par let,... heheheeh,... tako da ja tudi mene bi najverjetneje to odvrnilo od nakupa,...
#8
Hvala vam za ta mnenja in razmisljanja!
#9
Kako si rešil situacijo?
Sam imam dva prostora z višino slabih 220cm in me zanima ali je to velik problem,glede na to da ne bodo bivalni prostori...
Prostora bosta majhna kuhna in jedilnica...
#10
Kuhinja in jedilnica sta bivalna prostora.

Sicer avtor teme ni napisal, kako je zadevo na koncu rešil, se mi pa zdi dokaj verjetno, da takšne hiše ni kupil.
#11
Miislil sem rečti, da se v jedilnici večina samo jé,se pravi večina časa so v uporabi drugi prostori...
Vsaj pri nas...
Tnx za odg.
#12
Odvisno od prostorov. In v kuhinji si kar precej casa...
"Ko bom velik, bom malo manj majhen"
#13
Ko sem se pogovarjal z arhitekti glede nizkega stropa so mi skoraj vsi svetovali,da se dajo velika okna in do stropa,da se soba čim bolj odpre in odpravi občutek utesnjenosti zaradi nižjega stropa.
To kar deluje...
#14
Mi imamo staro hišo z nizkimi stropi in micenimi okni. Partner je visok ... Navadiš se. Najbolj kritična je dnevna soba, ampak mi smo tam še najmanj oziroma kadar smo, smo bolj sedeči. Kuhinja je bila dozidana in ima normalen strop - tam se pa več stoji in bi bil nizek strop mogoče bolj moteč?
2,20 se po mojem čisto lepo preživi, če prostora ne nabiješ s težkim pohištvom in temnimi barvami.


Skok na forum:
Zadnje novice

Kako hitro je dovolj hitro za kredit?
18.05.2021 ob 11:38:41
Kako hitro je dovolj hitro za kredit?
Mi pravimo, da nekaj minut. Medtem ko je varčevanje primerno, kadar imamo za dosego ciljev dovolj časa, želimo določene doseči čim... Beri dalje »