Splošno > Mnenja in predlogi
Upravnik utaja najemnino hišniškega stanovanja

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Upravnik utaja najemnino hišniškega stanovanja
#1
Pozdravljeni

Pri nas se odpira še ena nova težava in sicer smo v našem vhodu ugotovili, da smo v solasti hišniškega stanovanja, ki se nahaja drugem bloku.
Sicer smo vsi vhodi z svojem ID-jem in vsak zase, kljub vsemu je nekaj ostalo skupno še izpred 30 let - npr. hišniško stanovanje. Vsega skupaj so tako prisotni trije različni upravniki in sicer v razmerju 47%:13%:40%

Mi predstavljamo 25% od 40%.
Najemnino pobira upravnik, ki ima zgolj 13%, ker je stanovanje v vhodu, ki ga upravlja on.
Slučajno smo tako ugotovili, da smo solastniki, ker smo zahtevali izpiske lastništev za skupne dele. Seveda smo zahtevali od upravnika, ki pobira najemnino (niti ne vemo kako so jo določili), poročilo za nazaj in nakazilo najemnine na naš rezervni sklad, kar smo sprejeli na zboru. Seveda pa tega denarja od nikoder. Ali morda kdo ve na katero inštitucijo se je potrebno obrniti, da nam pomaga priti do našega denarja?
Jaz sem od našega upravnika zahtevala skupni sestanek ampak je nemogoče ker se drug upravnik baje sploh ne javi na telefon ali mail odkar smo zahtevali denar.
#2
Zanimiva so tale hišniška stanovanja, jaz sem nedavno kupil eno stanovanja pa sem tudi sedaj izvedel, da obstaja hišniško stanovanje, ki je od treh blokov. Naš problem je sicer drugačen od vašega, pri nas je desetletja nazaj, ko se je etažiralo stanovanje bilo to hišniško stanovanje pripisano zgolj enemu bloku(kjer se nahaja), trenutno stanje je, da se čaka da bo blok, ki ima v etažni solastnini to zapisano ga prodal, da se potem iztoži tretjino, sam se že tu menda zapleta, ker je pač treba za prodajo 100% soglasje...

Kar se tiče pa tega, na koga se obrnite je pa to seveda vaš upravnik, ki bo moral najprej z lepo besedo nato pa če ne rata s tožbo zadevo rešit. Za tožbo bo seveda potreboval soglasje vašega bloka, ker bo stroške kril iz vašega rezervnega sklada...
#3
to upravniško drhal je treba izkoreninit, ker samo znajo pobirat denar in prispevke za vse živo, ke je potrebno pa kaj konkretno rešit, se morate pa stanovalci dogovorit,...
#4
V bistvu je zakon tisti, ki določa ta visoka % soglasja ne upravnik. To bi definitivno morali manj strogo narediti. 75% soglasje bi naprimer moralo biti dovolj za vse, višja so nesmiselna in nerealna.

Skratka kar se tiče takih nestandardnih postopkov je pač treba skupaj stopit, da se kaj zgodi.


Skok na forum:
Zadnje novice

Kaj pomeni nizka začetna investicija v talno ogrevanje?
30.06.2020 ob 18:59:11
Kaj pomeni nizka začetna investicija v talno ogrevanje?
Vse več ljudi se odloča, da bo prostore ogrevalo s talnim gretjem. Prednosti, ki jih prinaša ta vrsta ogrevanja, so... Beri dalje »
Na kaj morate biti pozorni preden naročite stopnice
08.01.2020 ob 09:51:21
Na kaj morate biti pozorni preden naročite stopnice
Pred nakupom stopnic je dobro vedeti:   da lahko izberete stopnice ne glede na obliko in izgled stopnišča v enakem... Beri dalje »
Video: Ko zagori olje na štedilniku
20.12.2019 ob 10:02:03
Video: Ko zagori olje na štedilniku
V posnetku si oglejte, kako ga pravilno pogasiti in kaj lahko pomeni napačna odločitev. Še en v nizu čisto navadnih dni. Po... Beri dalje »