Gradnja in obnova > Tlaki, izolacija in ostrešja
Weber ali Baumit

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Weber ali Baumit
#31
To niso samo letvice ampak so fasadni vogalniki z mrežico in nimajo kaj razpokat. In ne vem, kaj ima za govoriti o ceni? Naredi naj ponudbo z "letvicami" in pika. Zadeva zgleda takole.

https://atraktiv.si/prodajni_program/fa ... c_10x15cm/

Moj fasader ni bil "tako pameten kot tvoj" in je letvice nalepil preden je pričel lepiti mrežo na stiropor, brez da bi jaz moral posredovati.

Ja to že vogalnik, mislim na letvice ki so lepljene na okno in se potem na njih zaključi. Mišljene so predvsem zato da ko se okno zvija ne spoka fasada, te sem mislil.
#32
Sem opazil da ste že rarešili dilemo glede teh letvic.
Ja gre se zato da se zaključi ali direktno na okno ali na letvico. Nimam ral montaže imam pa znotraj ometano na take letvice. Kaj pa vem, ne vidim bistvenega plusa, ravno tako mi je na nekaterih delih spokalo in sem potegnil akrilca. Ker je vse belo ni problem, bel akrilni kit pa je mir. Tukaj pa nisem povsem prepričan. Eni so za drugi pravijo da je škoda denarja. Ko sem šel pogledat za vikend dve fasadi, od vsakega izvajalca eno, ki so stare cca. 5 let mi skoraj boljše zgleda brez letvic, je manjša špranja.
Baumitov izvajalec uporablja fragmat stiropor, Weber/rofix ikzvajalec jub stiropor.
Bomo videli kakšna bo končna cena ko popravijo še nekaj detajlov.

Itak predračun samo fasada 20cm brez tega kaj je tukaj zajeto (lepilo, stiropor, mrežica, zaključni)... Hočem črno na belem kaj se bo uporabilo ne da bo potem nabral vse kar mu je kje ostalo in skupaj nametal.

Še eno vprašanje. Na enem delu imam tako da je spodaj terasa zgoraj pa otroška soba, Zgoraj je pod tlaki že 12cm stiroporja ampak bi spodaj vseeno rad dal čimboljšo izolacijo. Ne bi bilo problem dati 20cm če se ne bi to potem nekako nadaljevalo v balkon, ki je že sedaj 25cm debel. Ne vem če bo tole zgledalo da ga oblepim z 20cm spodaj. Sem mislil dati kaj ene 8-10 stirodurja ali je kaj bolj izolativnega da lahko dam samo 5cm pa je enako kot 20 stiroporja?

LP
Blaž
#33
Imam Silikatop od Baumita, zraven gozda, pa je še vedno zelo lepe rumeme barve (6.leto).
Imam pa eno vprašanje. Kjer jo umažemo, jo lahko zdrgnež s krtačo ali raje samo z vodnim curkom?
Zdi se mi, da se sploh pozimi malo umaže po celi površini, verjetno zaradi dima iz dimnikov.
#34
Evo odločitev padla. Izbral Baumit sistem ker mi je šel izvajalec veliko bolj na roke kot drug. Oder postavi brezplačno, ravno tako vzida police, in odpelje ves odpad. Cenovno je bil nekih 500€ cenejši s tem da bi mogel pri izvajalcu weber/rofix doplačati še oder+vzidava polic + odvoz odpada kar pride skupaj okoli 800€ tako da na koncu je baumitov izvajalec cenejši za 1300€ kar je pa že kar lepa cifra.
Splača se malo povprašati okoli, nisem pa pristaš da se dobi 100 ponudb pa potem cenka.
Hvala vsem za pomoč pri odločitvi, ali je bila prava pa čez 10 let Smile
lp
Blaž
#35
Lep pozdrav, 

40let stara hiša samo ometana, fasader priporočil tole:
 
Fasada Demit original 0,39 17 cm s preklopom do zaključnega 
sloja in zaklučni sloj Baumit Granupor Top  in antipilz 1,5 mm 


Fasada Demit stirocokel (podnožjefasade) EPS 037  17 cm 
z zaključnim slojem Mozaik Top 1,5mm 

Sidra Šrauf Dubel 260mm 
Rondelo- pokrov za sidra 

kako se vam zdi?


Skok na forum:
Zadnje novice

Zemeljski plin – za topel dom in nizek račun
05.03.2021 ob 10:20:07
Zemeljski plin – za topel dom in nizek račun
Kako priti do najcenejšega ogrevanja stanovanja ali hiše? To je vprašanje, ki si ga pred začetkom vsake zime... Beri dalje »