Objave: 1951
Teme: 2
Ocena:
1
Ne vem zakaj ga ne bi mogel. pri vseh danih podatkih pa nisem zasledil podatka o kapaciteti prehoda zraka ....(a že vidim je v PDF obliki prospekt) samo zagotoviti si moraš še dovod zraka, da nimaš non stop priprtih vrat za pravilno delovanje...
sam imam kar rešetke v vratih....
Objave: 1
Teme: 0
Ocena:
0
Lepo pozdravljeni vsi!
Imam sledeč problem.
Pri prenovi stare kopalnice (2. nadstropje bloka,kopalnica je brez okna)v bloku smo namestili tudi ventilator v prezračevalni kanal, ki je bil prej zazidan.
Iz prezračevalnega kanala je dovolj velik vlek sam po sebi,tako da je ventilator potrebno prižgati res samo po dolgotrajnem tuširanju z vročo vodo.
Imam pa problem, da ta vlek zraka deluje konstantno, tako da pozimi veš čas odvaja toploto iz kopalnice, tudi če ventilator ni prižgan.
Imam enostaven klasičen ventilator na stikalo, brez kakšnih koli loput.
Kaj mi svetujete, da bi omilil konstantno uhajanje toplote skozi zračnik/ventilator (brez da bi ga ponovno zazidal :) )
Hvala za nasvete!
Objave: 6534
Teme: 76
Ocena:
5
Okna dihtajo ali so še stara? Če so stara, jih zadihtaj s trakovi.
Če okna dihtajo, potem nadomestni zrak v stanovanje lahko prihaja le iz hodnika skozi reže ob vhodnih vratih. Tam pa ni ravno temperatura zunanjosti, kvečjemu kakšnih 18°C.
Izgube potem niso ne vem kakšne in če ni drugih problemov (smrad iz hodnika) potem lahko pustiš tako kot je. Nekaj prezračevanja itak rabiš.
Lahko pa še zatesniš vhodna vrata, pa boš še hrup iz hodnika zmanjšal.
Objave: 60
Teme: 3
Ocena:
1
Pozdravljeni.
Ali lahko v en zračnik povežeš 2 prostora (kopalnico in WC)? Vsak prostor bi imela vsak svoj ventilator.
Za zračni kanal bi uporabil stari dimniški kanal.
Ocena:
0
Pozdravljeni mene zanima ena stvar. Kupila sva novo gradnjo in je v mansardi v kopalnici (cca 6 m2) na steni predviden ventilator ki še ni vgrajen. Odvod zraka je skozi streho, cca 5 metrov.
Kakšen ventilator naj kupim da bo učinkoval???
Ocena:
0
Pozdravljeni,
Sem nov na forumu, berem ga pa še kar dosti- vendar vedno šele potem kadar kaj nucam :-)
Imam sledeče vprašanje, kupil sem cenejši kopalniški ventilator s senzorjem vlage in timerjem.
Ker pa jasno nisem zadeve kaj preveč naštudiral, sem pri montaži ugotovil, da zadeva poleg faze in nule rabi še eno fazo iz stikala za luč, da se vklopi..
Jaz pa bi želel, da se vklaplja izključno na podlagi senzorja vlage..
Brez priklopa faze iz stikala se ventilator sploh ne vklopi. Če pa naredim mostiček iz stalne faze na to ko naj bi prišla iz stikala se pa sploh ne ugasne :-)
Morda obstaja način vezave, da bi se ventilator vklapljal samo glede na senzor vlage?
Shema ima vodnike narisane L, N direktno v vent, in T iz luči..
Če ne, ali obstaja kakšen kopalniški ventilator, de dela samo na podlagi vlage?
Hvala in Lep pozdrav,
Sašon
Objave: 704
Teme: 103
Ocena:
0
Živjo.
Sem pred časom odprl že svojo temo okrog tega, pa nisem dobil nobenega konkretnega odgovora in upam, da ne zamerite, če se vrinem še enkrat, tukaj.
Iščem TIH ventilator, ki bo deloval 24/7. Trenutno imam Vortice Punto, stenski aksialni ventilator, ki nikakor ni neka tiha izvedba, saj se motor vrti z 2.300 o./min.
Nimam nobenih posebnih zahtev, ker se ne nabira na mestu, kjer je, nobena vlaga, tako da ni potrebe po kakih zaporah ali karkoli takega. Vgrajen je v notranjosti hiše, na okence in vpihuje zrak ki kroži iz hodnika skozi klet in v garažo. Vgrajen je na leseno loputko - "okence" veliko 18 x 18, torej do te mere je lahko velik ventilator.
Kakšno konkretno priporočilo? Pa res ne bi dajal celega premoženja zanj. Torej razne Lunos 200 EUR izvedbe odpadejo ...
Hvala.
Objave: 287
Teme: 12
Ocena:
0
Kako pa se izvede montaža ventilatorja skozi steno, da ne teče kondenz po fasadi?
Objave: 58
Teme: 11
Ocena:
0
Obujam temo.
Moji imajo v bloku ventilator v kopalnici Airmate Euro 5 (120). Aksialni.
Se mi zdi, da jim slabo vleče. Tudi lopute nima zadaj.
Po specifikacijah je pretok 130m3. Glasnost pa 42db.
Predlagal sem zamenjavo s podobnim 120 Vortice ventilatorjem.
Oziroma tudi Elicent.
Problem je, da ne vem če so res lahko tudi tišji oziroma koliko tej podatki držijo.
Oba imata namreč večji pretok zraka. Eden 165 in drugi 175. Obenem sta po podatkih za db ali dva celo tišja kar mi je čudno.
Imata pa tudi lopute.
Bi naročil pa se bojim, da bosta glasnejša kljub drugim podatkom na papirju. Imate kaj izkušenj glede glasnosti.
Se splača menjava?
Hvala.
Objave: 11830
Teme: 16
Ocena:
28
Glasnost s pretokom nima direktne veze. Dober bo vlekel in bo tih. Slab ... pa ne bo.
Objave: 58
Teme: 11
Ocena:
0
28.8.2023 ob 16:23
(*Zadnja sprememba objave: 28.8.2023 ob 16:27 uporabnik tomzzi1.)
Hvala.
A se splača Airmate Euro 5 menjat za Vortice ali Elicent?
Prvotni ima 130m3h pretoka.
Vortice in Elicent pa 175, 165m3h.
Glasnost je po podatkih nekje enaka.
Čeprav jaz imam Elicent Elprex ki po podatkih ni dosti glasnejši a je v realnosti dosti glasnejši od Euro 5.
Edit:
Moj Elprex ima tudi snemljiv pralni filter kar je fajn.
Obstaja kakšen aksialen ventilator kateri bi imel snemljiv pralni filter?
Hmm..
Vortice je verjetno boljša izbira?