Objave: 8197
Teme: 2
Ocena:
14
Pri nas smo se vsi navadili po tuširanju, kopanju uporabljati tisto "metlico" za šipe. Parkrat potegnem po steni (keramiki) in steklu in vode (kapljic) ni več. Z preostalo vlago v zraku ventilator zlahka opravi v parih minutah delovanja. Pa vrata ne smejo biti diht zaprta.
Objave: 7841
Teme: 18
Ocena:
-189
Pri nas podobno, pobrišemo vse kapljice, zračnik 5 cm na stropu in priprta vrata opravijo svoje.
Objave: 305
Teme: 13
Ocena:
0
Pri nas pa so si gospa zdaj izmislili, da ona v resnici ne bi imela ventilatorja ki bi izpihoval zrak, ampak bi ga vpihoval (gre za stropni preboj v garderobni sobi, brez oken).
WTF. :)
Kak je s temi DC motorji, se ga da "prevrtet", montaža na drugo stran cevi seveda ne pride v poštev... :)
Objave: 7841
Teme: 18
Ocena:
-189
Gospa želi z vpihom doseči, da bo presežek zraka iz garderobne sobe šibal po vseh drugih prostorih in blago odišavljal celo stanovanje z vonjem po starih cunjah? Čudno veselje... treba bo prevrtet gospo, ne ventilatorja...
Objave: 305
Teme: 13
Ocena:
0
Ne skrbi, nimamo starih cunj. In tudi smrdijo ne. (kak je pri vas, ne vem)
Samo svežega zraka si želi v garderobi. :P
Meni pa povzroča brezvezno delo.
Objave: 7262
Teme: 14
Ocena:
53
Kapljanje fašeš, če ventilator vleče zrak ven skozi neizolirno cev po podstrehi (tako kot je pri meni).
Če poriva notri zunanji zrak, do kondenza v cevi na more priti, ker je rosišče zunanjega zraka praktično po vsej cevi nižje od temperature cevi.
Lahko pa pride do kondenza na zunanji strani cevi, če ima do nje dostop sobni zrak.
Objave: 381
Teme: 0
Ocena:
0
Zgoraj je napisana rešitev za vse, ki imajo probleme s kondenzom pri prezračevanju.
Objave: 109
Teme: 14
Ocena:
0
Pozdravljeni,
mi imamo kopalnico 2,3x2,1. Strop je 2,5 metra. Na vratih imamo zračnik. Sedaj pa kam dati ventilator? Prosim za najbolj racionalno rešitev.
Skozi strop (30cm izolacija, nad tem cca. 2metra do strehe - samo podeskano in gerard kovinska kritina) - pač varianta gor ali pa varianta na podstrešju skozi obstoječi zračnik skozi steno (fi mislim, da je 20cm)?
ali
V kopalnici narediti direkt luknjo v zunanjo steno, ki gleda proti vzhodu (siporex 20cm in 10 cm izolacije, tuš pa je na nasprotni strani kopalnice)?
in kašen ventilator uporabiti?
Hvala
Objave: 1619
Teme: 7
Ocena:
44
Rekel bi, da bi ti zadostoval aksialni ventilator.
Zanima pa me, a imate tisti, ki iz pritličnih prostorov spravljate zrak mimo mansarde (torej je cevovod malce daljši + še kakšno koleno kje) čez streho centrifugalne ventilatorje, ali vam zadostujejo aksialni?
Objave: 917
Teme: 9
Ocena:
0
Imam sledeč problem - kopalnico v mansardi iamm nad kopalnico v pritličju, torej je cev za zračnik (siva, fi 110) ista. V pritličju je nameščena le regulacijska rešetka (naravni vlek), v mansardi pa zmogljiv centrifugalni ventilator. Ko ga prižgem, mi iz spodnje rešetke piha ven, kar je logično (izpuh je drugače čez streho). Edina rešitev, ki jo vidim, je da tudi spodaj vgradim ventilator, da bi se vklapljal ističasno z zgornjim. Ker pa spodaj nimam nikjer blizu elektrike (sovražim pa NIK kanale) sem pomislil, da vi kar po prezračevalni cevi dol spustil el. kabel (Arbajter ne me ubit) do spodnjega ventilatorja... Je to zelo narobe, ali obstaja kakšen el. kabel z dvojno izolacijo za vlažne prostore... itd? Nenazadnje ni nobene stoječe vode v teh ceveh, le malo kondenza.
Objave: 8197
Teme: 2
Ocena:
14
Ne bom te. Ne bom pa tega priporočil jaz, ker bom potem ubit sam. Rešitve maš na ZS.
diamantno vrtanje in rezanje za rekuperacijo, zračnike, vodovod, el.napeljave. , 068 150 849.