Opremljanje doma > Pohištvo
Izolacija podometnih žaluzij

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Izolacija podometnih žaluzij
#31
Hiša je 9,80 x 13,80. zunanjih zidakov je bilo cca 185m2, nosilnih 25cm debeline pa cca 75m2. Potem pa še nekaj malega zidakov za preklade debeline 22cm in opažne plošče in je bila cena brez DDV malo preko 12k€ za celo hišo. Hiša ima s kletjo cca 330m2.

Jaz imam zidak debeline 36,5 cm in 13,5cm izolacije že vgrajene. Po podatkih je to prevodnost cca 0,21.

Vsa tale debata bi morda bolj pasala v temo ISOSPAN.
#32
Lepo si nardil ni kaj, daj se gor teh 5cm kamene volne pa si zmagal.. nasa je 11x9, trenutno je zunanja stena “debela” 42cm, z ometom bo cca 43-44cm in kot si prej napisal ni teorije da jo karkoli podre..je pa ta dodatna izolacija s kameno volno verjetno razlog da je bil prostor za podometne rolete. Racunam da se bomo letos do septembra vselili, hisa je stala cca 4 leta tak da je res dobro presusena..sem pa jo dobil kar poceni zunaj dokoncan objekt z 640m2 zemlje za 80.000€ malo izven Maribora. No upam da zrihtas zaluzije tako kot treba Wink da ne smetima teme Smile
#33
Pozdravljeni,

da si izposodim to temo.

Stvar je sledeča:
Renoviramo 30 let staro hišo. Da smo pridobili dodaten prostor, smo pozidali balkon(spodaj, zgoraj pa ga bomo v nadaljevanju renovacije).Trenutna debelina fasade je 5cm, kar pomeni, da bomo povsod dodali minimalno 15 cm dodatne izolacije.

Pod balkonom ki smo ga pozidali smo dali dva velika okna (2x 196x 140 cm), predhodno smo uredili špalete na treh od štirih stranicah (2cm stirodur), na delu kjer se okno stika balkona nismo uredili izolacije. Okna (PVC) so že montirana in so montirana direktno z zidom (nobenega zoba ni) Okna ki so montirana imajo zgornjo stranico veliko širšo kot ostale stranice (slika spodaj).
  • Ali je (ker niso uredili zgornje špalete) možno prilimati (da bo toplotni most čim manjši) stirodur na to stranico okna (npr. 2cm)?
  • Kakšna mora biti debelina fasade za podometne žaluzije( verjetno 14 cm? 12 cm žaluzije in 2 cm sprednja maska?)
  • Že sedja moramo gledati na izgled hiše (da bi bil enoten izgled) in načrtovati fasado, zato me zanima predvsem vprašanje glede žaluzij in ostalih oken, ki se pri renovaciji ne bodo menjala. Ostala okna so montirana z zobom vsaj 10 cm. Kako se tukaj naredi oziroma montira žaluzije da ne bo toplotnega mostu, če se bo dodalo vsaj 15 cm fasade. Namreč pri oknih pod balkonom bo (če je ok to kar sem napisal) zelo malo oziroma nič lufta med škatlo in fasado, pri ostalih oknih pa bi bil luft kar precejšen. Kako se to rešuje? Ali je enostavnejše dati povsod nadometne žaluzije?
Hvala za bilo kakšen odgovorSlika

[Slika: hMXNs0L]
#34
1. ne, na okno ne daš izolacije. Razen zgornja 2 cm lahko, če daš škatlo toliko nižje. S tem dobiš "most" enak kot na pokončnih straneh okna.

2. odvisno od modela žaluzije, proizvajalca, tipa lamele, komarnikov itd.

3. če daš podometne ali nadometne je toplotni most enak. Če želiš dobro izolirati fasado, tudi okoli oken, potem premakni okna navzven na zunanji zob tako kot imaš ta 2 okna. zunanje špalete odbiješ in izoliraš s stirodurjem. strošek je jasno višji...

Zdaj nimaš nič senčil na starih oknih?
"Ko bom velik, bom malo manj majhen"
#35
Izposodil bi si temo, da vprašam ali ima kdo izkušnje z izolacijsko folijo Superfoil SF UF. Namreč ker nismo naredili posebej prostora za škatlo žaluzij (ki bo skrita), sedaj moramo rešiti stik s folijo. Iz podjetja Medle in Termoglas pravijo, da je to redna praksa v takih situacijah in da imajo pozitivne izkušnje z omenjeno folijo.

Imamo 25 cm zunanje opeke in izvedli bomo fasado z 18 cm stiroporjem.

Povezava do folije: https://www.globtrade.si/Toplotno-izolac...olije/SFUF

Hvala za kakršnokoli pomoč Smile
#36
Po mojem mnenju... ce narocis zaluzije s 2cm zobom in namestis 2 cm bakelita bo vec haska...
"Ko bom velik, bom malo manj majhen"
#37
Hudič je v detajlih.
Načelno tak tip folije ne bi smel biti stisnjen in stiki bi morali biti prelepljeni. Ko pa je enkrat škatla zmontirana ne vidiš kaj je spodaj( razen s termo kamero)

Če ni druge rešitve je tudi to OK.
Sam bi raje izbral  2 cm stirodur,  in posledično 20 cm fasado.
#38
bojancek,
kaj ne moreš spraviti škatločisto na nulo spredaj, zadaj pa izolacijo. Imaš opcijo z vakumski paneli.
Daj slikaj z metrom tole tvojo težavo.
Lep pozdrav
#39
Vakumskih se lep čas ni dalo dobiti. Ne vem kako je zdaj...
"Ko bom velik, bom malo manj majhen"
#40
Matr, kakšne arhitekte in izvajalce najemate!? Idiote, po domače povedano. Ki so ostali nekje v prejšnjem stoletju.

Za ta denar povečaj debelino izolacije in daj za škatlo 3 cm česarkoli. Ampak verjetno so tudi to že zajebali s premajhnimi napušči.

Te folije so bla bla bla. Še posebej, ko jih pri montaži škatel za žaluzije preluknjajo z vijaki.
Če že hočeš nekaj konkretnega, daj Turvac. Nepreluknjanega, po možnosti.

Ali pa se odrečeš komarnikom oz. daš fiksne, pa bo škatla šla. Če boš imel prezračevanje.


Skok na forum:
Zadnje novice

Skrbno načrtovanje prihrani čas in denar
28.03.2023 ob 13:35:52
Skrbno načrtovanje prihrani čas in denar
Kdor se je kdaj v življenju lotil prenove kopalnice, ve, da se ta lahko hitro spremeni v nočno moro. Še posebej, če imamo smolo z... Beri dalje »