Gradnja in obnova > Energijski viri
Netatmo - sobni termostat

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Netatmo - sobni termostat
#31
gegesi to je to, kajne? Sicer gre tukaj za drugo firmo termostata ampak princip je isti:

https://m.youtube.com/watch?v=hewAtt7k96c
#32
Jes.... to je to... le da je termostat Somfy. Res pa ne vem ali je na posnetku LT, ker ne poznam notranjost enote LT, ki pa se razlikuje od moje HT, se pa tudi lepo vidi kam se priklopijo kabli.
lp
#33
4-žični priključek na releju se prikluči neposredno na 240V L + N modra in rjava. Drugi 2 žici (črna in siva) pa so relejski izhod, ki se priključijo na grelec ali črpalko.


Priložene datoteke
.png   Valve wiring diagram.png (Velikost: 14,22 KB / Prenosi: 389)
.jpg   elem7.jpg (Velikost: 31,63 KB / Prenosi: 387)
#34
peleti12 hvala za odgovor in slike. Po sliki sodeč deluje enako kot moj firšt, le da ga lahko upravljam preko WiFi-ja. Menjava termostata torej ne bo problem. Kako pa lahko deluje po zunanji temperaturi, ki jo dobi iz neta, če nima nobenega tipala priklopljenega na dvižni vod?

Moj sedanji termostat pa dejansko vklaplja samo rele oz, kontaktor v kurilnici. Preko tega kontaktorja, se potem vklopi črpalka in odpre mešalni ventil.
#35
Če boš vnesel svojo lokacijo bo dobival podatke iz vremenske postaje najbližje tvoji lokaciji. Zemljevid vremenskih postaj Netatmo
https://weathermap.netatmo.com
#36
To že da bo vzel temperaturo lokacije ki je najbližje, ampak kako bo to preračunal v praksi če ne ve kakšna je temperatura dvižnega voda. Kako ve kdaj mora zapreti ali odpreti mešalni ventil, ker potem gre temperatura v radiatorje takšna kot je v peči ali zalogovniku če je ventil čisto odprt. to pa ni glih vremenska regulacija. To zna tudi obični termostat narediti.
#37
Termostat ne odpira mešalnega ventila ampak vklaplja obtočno črpalko, ko je temperatura v prostoru dosežena jo izključi.
Podatke o zunanji temperaturi rabi zaradi preračunavanja kolikšna je zunanja temperatura glede na notranjo in preračuna mesečno porabo in s tem prihranek pri ogrevanju.
#38
peleti12 Napisal:Termostat ne odpira mešalnega ventila ampak vklaplja obtočno črpalko, ko je temperatura v prostoru dosežena jo izključi.
Podatke o zunanji temperaturi rabi zaradi preračunavanja kolikšna je zunanja temperatura glede na notranjo in preračuna mesečno porabo in s tem prihranek pri ogrevanju.
1. To dela tudi moj za 10€
2. Kot sva ugotovila v eni od drugih tem je ta prihranek v tvojem primeru eno celo vrečo pelet.
#39
@Sebek: "Moj sedanji termostat pa dejansko vklaplja samo rele oz, kontaktor v kurilnici. Preko tega kontaktorja, se potem vklopi črpalka in odpre mešalni ventil."

Isti termostat preko kontaktorja imam sedaj jaz. Si ga mogoče že zamenjal z WiFI, tudi jaz iščem nekaj podobnega?
#40
Ne nisem še nič spremenil. Edino temperaturo dvižnega voda sedaj krmilim z sonoffom th. Zadeva mi kar zadovoljivo špila.

https://www.ebay.com/itm/Sonoff-TH16-Sma...SwG8ldt5xg

Sicer naročil sem še tale termostat, vendar ga še nisem preizkusil tako da ne vem če deluje.

https://www.ebay.com/itm/AC110-220V-APP-Control-WiFi-Intelligent-Temperature-Controller-Thermostat-Sensor/184450793763?ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT&var=692153058008&_trksid=p2060353.m2749.l2649


Skok na forum:
Zadnje novice

Kako lahko banke mladim pomagajo pri reševanju stanovanjskega problema
28.10.2020 ob 10:32:56
Kako lahko banke mladim pomagajo pri reševanju stanovanjskega problema
Mladinske organizacije v zadnjih letih glasno opozarjajo na perečo in zaskrbljujočo stanovanjsko problematiko mladih. Da bi mladim... Beri dalje »
Na kaj morate biti pozorni preden naročite stopnice
08.01.2020 ob 09:51:21
Na kaj morate biti pozorni preden naročite stopnice
Pred nakupom stopnic je dobro vedeti:   da lahko izberete stopnice ne glede na obliko in izgled stopnišča v enakem... Beri dalje »
Video: Ko zagori olje na štedilniku
20.12.2019 ob 10:02:03
Video: Ko zagori olje na štedilniku
V posnetku si oglejte, kako ga pravilno pogasiti in kaj lahko pomeni napačna odločitev. Še en v nizu čisto navadnih dni. Po... Beri dalje »