Opremljanje doma > Pohištvo
Dnevna soba/soba za goste

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Dnevna soba/soba za goste
#1
Pozdravljeni,

pri starših doma premišljujejo (-mo) o postavitvi pohištva v dnevni sobi, ki bi služila tudi kot soba za družinske obiske za noč ali dve, predvsem pa, da bi poleg ležišča za starše bilo še ločeno ležišče za otroke (2 vnuka). Dnevna soba je majhna, trenutno je ob daljši steni postavljeno nizko pohištvo z TV-jem in visoka dvokrilna omara za garderobo. To ne bi spreminjali, ker je bilo pohištvo ne dolgo nazaj narejeno po meri, bi pa šli v nakup sedežne garniture.

Mogoče nakup dveh dvosedov z raztegljivo posteljo brez naslonjala :?:

Vsak predlog postavitve bi bil res dobrodošel Smile


Priložene datoteke
.jpg   soba.jpg (Velikost: 53,85 KB / Prenosi: 4621)
#2
Po moje je možen le nakup dveh trosedov z izvlečnim ležiščem, postavljenih ob 4,4 metrski steni. Poglej dobro, da ne bosta skupaj daljša od 4,4 metra...
#3
V 4,4m dolžine komot spraviš dva dvoinpolseda, ki se raztegneta tako, da na vsakem spita po dve osebi, in to vzdolžno s steno. Pazit moraš le to, da nimate "predebelih" stranic. PA še uporabna bosta čez dan.

Mi2 z mojo že dve leti spiva na takem, odkar sva dobila drugega mulca in sva jima morala prepustiti spalnico. No, še tri tedne, pol se selimo v bajto in au revoir blok. Wink
#4
Sicer ze 2 meseca staro vpradanje, ampak jaz bi raje namesto 2h raztegljivih kavcev, ki bodta hecno izgledala v prostoru, nabavila en raztegljiv kavc in 2 fotela na ta nacin https://www.mtom.si/izdelki/tone/ ... kavc in en fotel se postavi pred tv, drugi fotel pa k oknu in eno stojeco lucko in mizico zraven za bralni koticek in ima vse skupaj nek smisel ... ne pa 2 kavca en zraven drugega kot v kinu :wink:
Več glav, več ve ...
#5
Meni prav tako ni všečn ideja z dvema kavčema, postavljena eden zraven drugega, zato tudi še nismo rešili te situacije. Pri fotelju Tone me edino to moti, da nima letvene podlage in praktično spiš na tleh. Je pa res, da se ležišče ne bi uporabljalo za vsakodnevno spanje.

V mislih sem imela tudi že Ikein fotelj s posteljno funkcijo http://www.ikea.com/at/de/catalog/produ ... /S09149879 , vendar pa nam cena ni ravno najbolj všeč :?
V poštev bi prišla tudi dnevna postelja, ki se raztegne v večjo: http://www.ikea.com/at/de/catalog/products/S19129932/ Vendar pa jo ne bi postavila ob kavč, ampak pod oknom oziroma toliko stran od okna, da bi bil omogočen dostop do okna. Do omare bi bilo cca. 0,5 m prostora, ravno dovolj za odpiranje vratnih kril. Si pa malo težje predstavljam, kako bi v tem primeru prostor izgledal ...
#6
O hudo .. sploh nisem vedela, da imajo ta tabure ... dobra fora ... imaš pa še teli dve cenejši opciji
http://www.ikea.com/at/de/catalog/products/S99134152/
http://www.ikea.com/at/de/catalog/products/S29874435/
Več glav, več ve ...
#7
Če pa že raztegljiva postelja, bi pa raje nekaj na ta način vzela, ker dejansko zgleda kot počivanik in bi z nekaj okrasnimi blazinami, malo mizico in lučko dejansko zgledala kot bralni kotiček ob oknu.
http://www.ikea.com/at/de/catalog/products/70336382/
Več glav, več ve ...
#8
Zgoraj omenjeni cenejši opciji so v živo bolj cigu-migu (škripajoče), pač vredni svojega denarja. Se mi pa zdijo te "dnevne postelje", ki se lahko raztegnejo v večjo posteljo fajn zadeva za občasne obiske (modroc je za vsakodnevno spanje nizek), sploh tisti tabure s posteljno funkcijo je top, vendar maloo predrago za tako sobico, če se računa, da potrebujemo raztegljiv kavč + še dodatni ležišči.
#9
OK zdaj ne vem koliko so ti vnuki stari, ampak vsaj nasima dvema nebi bil problem par noci prespat na penastem leziscu kot je recimo mtomov fotelj ... v bistvu jima je tudi turbomaksimus na dopustu zakon ... samo da se dogaja :wink:
Več glav, več ve ...
#10
Evo tole sem videla v reklami in se nate spomnila ... pac za tisti pocivalnik pri oknu, ki se raztegne v zakonsko posteljo :wink:
https://jysk.si/dnevna-soba/raztegljive ... temno-siva
Več glav, več ve ...
#11
(okt. '18)
Nekaj trgovin ponuja izrise kuhinj. Ali kakšna ponuja tudi izrise drugih prostorov, npr. sobe za goste ? Temu bo namenjen prostor na sliki. Približno vem kaj bo notri: miza z dvema-tremi stoli, omara za oblačila, nek regal ali nekaj za brisače - srajce - jopice - hlače, nekaj na čemer bo postavljen televizor, kavč ki se raztegne v posteljo, in to je najbrž vse.

Problem je, ker ne vem kaj je kakšnih mer in zdaj zapravljam čas z iskanjem po raznih katalogih, meritvami, primerjavami, če paše to potem ne paše ono, itd. Najbolje bi bilo, če bi kakšni trgovini, ki ima vse to na zalogi, poslal tloris in oni bi dorisali svoje pohištvo. Tako točno veš kje bo kaj in za kakšno ceno. Če ti kaj ne ustreza, oni tam parkrat kliknejo z miško in imaš nov načrt. Obstaja kaj takšnega ?


Priložene datoteke
.jpg   Clipboard01.jpg (Velikost: 71,54 KB / Prenosi: 219)


Skok na forum:
Zadnje novice

Kaj pomeni nizka začetna investicija v talno ogrevanje?
30.06.2020 ob 18:59:11
Kaj pomeni nizka začetna investicija v talno ogrevanje?
Vse več ljudi se odloča, da bo prostore ogrevalo s talnim gretjem. Prednosti, ki jih prinaša ta vrsta ogrevanja, so... Beri dalje »
Na kaj morate biti pozorni preden naročite stopnice
08.01.2020 ob 09:51:21
Na kaj morate biti pozorni preden naročite stopnice
Pred nakupom stopnic je dobro vedeti:   da lahko izberete stopnice ne glede na obliko in izgled stopnišča v enakem... Beri dalje »
Video: Ko zagori olje na štedilniku
20.12.2019 ob 10:02:03
Video: Ko zagori olje na štedilniku
V posnetku si oglejte, kako ga pravilno pogasiti in kaj lahko pomeni napačna odločitev. Še en v nizu čisto navadnih dni. Po... Beri dalje »