Opremljanje doma > Bela tehnika
Hladilnik GORENJE z modrim LCD na vratih

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Hladilnik GORENJE z modrim LCD na vratih
#16
Zdravo.
Za g. Marlok opravicilo za zamujen odgovor. Prvo preverite kabel-vodnik ki povezuje vrata ter zgornjo elektroniko. Ta se prelomi ter lcd ne deluje. na gorenje servis je tale nov cca 10euro.Zadeva je bila zasnovana z dvemi enotami v vratih ter hladilniku. Ce enota v vratih ne deluje, druga enota v hladilniku deluje po zadjnih ukazih ki jih je sprejela od prve enote. Zalomi se takrat ko se pojavi kasna napaka, dvig temp daljsi ispad ele. na notranji elektroniki, prav vsaki plosci so sledi da se zener dioda pregreva, nic dramaticnega.
Rok333 na ebay najdite samo touch ki ni kapacitiven (povdarek nesme biti kapacitiven) ter naj ustreza vsaj 90% velikosti lcd. kontakti na touch naj vas ne motijo ker bo treba podaljasati 4 tanke vodnike do plosce za lcd panelom. Stari touch previdno pocasi malo segrejte z fenom ter odstranite z lcd. Zadnji touch za popravilo kolegu je bil 6euro preko ebay. Zelo podobna velikost lcd tuch panel navigacij. Na glavi plosci je tuch integrirni vmesnik ta redko odpove.

Lp
#17
Hvala za odgovor. Upam, da mi uspe popraviti.

LP
#18
Zdravo
Prilagam sliko zamenjave touch pri kolegu. Poskušal je sam a na srečo ni naredil veliko škode dokončal sem pa jaz.
Priznati moram da je to bilo za njega prvo spajkanje.
Prilagam tudi sliko kjer se najraje prelomi kabel. (zgornji pant od vrat)

lp


Priložene datoteke
.jpg   20170809_182949.jpg (Velikost: 72,62 KB / Prenosi: 2613)
.jpg   20170809_182846.jpg (Velikost: 114,24 KB / Prenosi: 2615)
#19
Sid3 super za vse tole, verjetno bo marsikomu prišlo prav. Sicer pa imam sam z Gorenjem predvsem dobre izkušnje. Hladilnik in pralni stroj stara 12 let brez težav (no, hladilnik je enkrat zalilo, pa še to zaradi zamašenega odtočnega kanala), s tem da je vgrajen malce problematično (premalo prostora za rebri). Za enkrat sem imel z ostalimi proizvajalci precej več težav (Candy, Electrolux in Bosch). To je zgolj moja izkušnja.
#20
Doma imam enak hladilnik. Že nekaj časa se nabira led na zadnji steni hladilnika. Verjetno obstaja tipali za led. Kako preverim ali je le to pokvarjeno?

'Mojster' prosim za navodila za vstop v servisni meni. Mogoče lahko tam preverim napako.


Hvala.
Lp
#21
Jaz bom samo servis malo pokomentirala. Nam je na pomivalcu odpovedala dovodna cev, ni več vzel vode.
Pride en serviser, verjetno pojma ni imel, zakaj se gre, v glavnem zaradi napake je skuril še programator. Na koncu je stroj sušil z fenom za lase...

Pride drug serviser, ta je zadevo celo porihtal za nekje pol leta in spet imamo servis...

Profesionalci, res :lol: :lol: :lol:
#22
Pišeš tako, kot da ima serviser kakšno veze s tem ko kaj odpove na napravi?
Je smetar tudi kriv, da se ti doma napolni kontejner s smetmi?
#23
Na ZS sem dobil nekaj uprašanj, glede samega hladilnika ter servis dostopa.
Nekaj odgovorov boste našli tukaj:
https://youtu.be/htytXBnGM_Y
https://youtu.be/U8hAwwb88ro

Dva hladilnika so pri nas še vedno v uporabi ter delujeta brez težav. Nažalost beli lansko leto ni preživel prevelike prenapetosti preko omrežja. Odpovedala je osnovna plošča znotraj hladilnika (odpoved napajalnega sklopa, ter preboj na sam procesor-vidna fizična poškodba). Preživela je samo upravljalna enota na vratih (ura, radio, .....).  

Doma imam kar nekaj kitajskih sklopov izpred nekaj let ko sem nekaj malega ustvarjal. Improvizirana sanacija mi je uzela cca 1uro. Strošek kitajskih sklopov cca 4€, pvc posoda 1€ ter star adapter 12v (uporabil sem samo tisto kar je bilo doma) Še vedno sem prepričanja da hladilnik ni za deponijo.
Lahko bi zaddevo saniral-naredil lično, diskretno,.... sam menim da ni potrebe, ker pvc škatle ni videti. Na posnetku sem moral stopiti na stolico da sem posnel vrh hladilnika. Zadeva deluje lahko nastaviš temperature hladilniškemu delu kot zamrzovalniku, pa zjutraj poslušal radio ob kuhanju kave (večletna navada).

lp


Skok na forum:
Zadnje novice

Na kaj morate biti pozorni preden naročite stopnice
08.01.2020 ob 09:51:21
Na kaj morate biti pozorni preden naročite stopnice
Pred nakupom stopnic je dobro vedeti:   da lahko izberete stopnice ne glede na obliko in izgled stopnišča v enakem... Beri dalje »
Video: Ko zagori olje na štedilniku
20.12.2019 ob 10:02:03
Video: Ko zagori olje na štedilniku
V posnetku si oglejte, kako ga pravilno pogasiti in kaj lahko pomeni napačna odločitev. Še en v nizu čisto navadnih dni. Po... Beri dalje »