Nepremičnine > Nakup, prodaja in pravna vprašanja
Asfaltiranje poti

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Asfaltiranje poti
#1
Lepo pozdravljeni, sem nov na forumu in imam vprašanje.

Konec aprila se je občina odločila, da bo asfaltirala pot skozi našo ulico. Vprašali so, če lahko na naši strani parcele (ograje še ni) vzamejo od 20 - 30 cm zemljišča da bi utrdili zemljo. Seveda smo se strinjali ker so rekli, da bodo potem vse povrnili v prvotno stanje. No, nekega dne, ko smo prišli domov smo videli, da so vzeli po celi dolžini meter zemljišča. Ob tem so ven iz zemlje pobrali vse mejnike. Ker se pač nismo tako zmenili, smo poklicali župana, da pogleda zadevo. Rekel nam je, da cesta ne bo tako široka in da so morali malo več skopati, ker je pač taka zemlja bila. Za mejnike je rekel, da se jih bo vrnilo nazaj kjer so bili. Ob tem naj omenim, da je ob taki situaciji del naše strehe na cesti.
Nekaj časa niso nič delali, ko pa so enkrat prišli delavci smo jim rekli, naj nam dejansko pokažejo do kje bo asfaltirano. Mišljeno je bilo, da bo asfalt nekako segel samo okoli 20 cm v naše zemljišče, kar nam ni bil problem, pač kompromise je treba sklepati. No ko so končno začeli asfaltirati, so spet razširili mejo asfalta in sedaj seže do tam, kje je prvotno izkopano. Se pravi, okoli enega metra v naše dvorišče. Streha je sedaj nad asfaltom, oziroma cesto. Za mejnike delavci nič ne vejo, rekli so, da se mejnike v asfalt ne daje in da jim ni nihče rekel, naj dajo kakšne mejnike nazaj. Rekli so tudi, da smo se itak mi z vsem tem strinjali. Strinjali smo se, seveda, ampak ne en meter v dvorišče. Rečeno je bilo tudi, da bojo mejnike nazaj dali, sedaj pa pravijo, da tega ne bo.
No, po končanih delih bi mi radi postavili ograjo, sedaj pa ne vem, kaj in kako. Ali moramo ograjo pomakniti še bolj noter v dvorišče, ob tem bi izgubili sploh dostop okoli tega dela hiše. Kje se lahko zdaj dejansko postavi ograja? Kaj in kako z mejniki?
Naj omenim, da nismo podpisovali nobenega dokumenta, delali so po svoje in ko so se dela začela, jih ne moreš ustaviti. Seveda delavci niso nič krivi. Ali je sedaj dejansko ta asfalt na našem dvorišču "naš"? Mogoče še malo čudno vprašanje, se lahko ograja postavi "na asfalt"? Ker nismo nič podpisovali, da damo, prodamo ali podarimo zemljišče.
Ne vem, kaj naj...
#2
Poglej si Zakon o evidentiranju nepremičnin in vloži tožbo, ker so ti odstranili mejnike, kar je kaznivo, 123. člen, 124. člen, hkrati jih še toži za motenje posesti, ..., če se seveda ne boš mogel nič dogovoriti. To, da jih ne moreš ustaviti seveda ni res. https://zakonodaja.com/zakon/zen
#3
pojdite do resnega odvetnika, ker so vas dobro nat....
Če zakoplješ v asfalt ali kaj gor postaviš bodo oni sedaj tebe tožili ali inšpektor občinski, če ga imajo .Če pokličeš geodeta se občinari ne bodo strinjali z mejo itd... cel šmorn si si skuhal. Odvetnik -dopis občini in tožba, če se ne zmenite.
#4
Ali ni občina dolžna nazaj postaviti mejnike, ali karkoli kjer bi se videla meja? Se pravi je sedaj ta kos zemlje dejansko občinski, čeprav ni nikjer nič podpisano?
#5
Mejnikov ne more prestavljati nihče razen geodeta.

Pojdite do odvetnika, ker vam bodo sicer skuhali lepo godljo.
#6
Še enkrat do župana in mu na lep način reci, naj ti pokaže, kje si se s tem strinjal (pisno). Ker tega ne bo, mu razloži, naj zadevo v 14dneh reši na način ki je zate še sprejemljiv in da bo izvod tega poziva šel do njega še pisno, sicer bo pač sledil pregon.

Predpostavljam, da je seveda vse kar pišeš res in da niso pol resnice...
#7
Ni nikakršnih polresnic.
Župana bomo kontaktirali čimprej.
Se pravi, tudi če bi postavili mejnike ali pa točke v asfalt mi ne bi smeli postaviti ograje, ker je sedaj toliko asfalta?
#8
ker se boste z občino zapeli , tudi ograje ne boste smeli postavit. Občinarji to že v naprej vedo kje vas bodo držali. Big Grin
#9
Glede na opis dogodkov pelji zadevo naprej takon in izkljucno preko odvetnika. Kolikor taki neformalni pogovori pomenijo, si ze obcutil ...
#10
Lepo so te nagnili in ne bo se lahko nazaj pokonc postaviti
Uoam da imas vsaj kaksne fotke preden so zacel razkopavati.
#11
Pa saj ne morejo pustiti kar brez mejnikov? Bomo videli kaj bo župan rekel
#12
Naivnez
Si imel mejo prednposegom urejeno?
Bodo pac sedaj mejnik zraven asfalta postavili.
#13
Citat:Bodo pac sedaj mejnik zraven asfalta postavili.

Ne zraven, na njegovo mesto bodo zabili jeklen klin v asfalt. In tako boš imel del parcele asfaltiran (tudi pri nas je tako, sem lastnik skoraj 0,7m širine ceste, v dolžini 35m, vendar sem tako stanje že kupil in bil z njim seznanjen ob nakupu).

Takoj sproži postopke.

Kontaktiraj tudi forumašico Peteo (Petea), ker obvlada to podoročje.
#14
Hvala za odgovore.
Se pravi, dejansko ne smemo posegati v asfalt? Čeprav je na naši zemlji?
Najprej bom županu spisal mail, pa bomo videli kako in kaj naprej
#15
Da si sposodim temo...

pri nas asfaltiramo dovozno pot (5+3cm), zaenkrat prvi sloj 5cm... na koncu dneva je zmanjkalo za par kvadratov asfalta in je izvajalec rekel, da bomo to kar vse z 8cm finega, ker se ne splača po 2-3 m3 grobega.

Ali je 8cm finega brez grobega, na utrjeno podlago problem?

Hvala in LP!


Skok na forum:
Zadnje novice