Splošno > O cenah materiala in storitev
Cena zidane garaže 36 m2

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cena zidane garaže 36 m2
#1
Zanimam se za gradnjo garaže, ki bi se držala hiše.

Potrebujem prostor za 2 avta (ranga 1x passat + 1x golf) + shraniti kakšno kosilnico, kolo in kakšno delovno mizo 1x 1,5 m.

Menim, da je to nekako 6x6, 36 m2. Ali je to dovolj?

Ogrevana ne bo, zato bi rad mnenje koliko je treba izolirati, da pozimi ne bi bil minus.

Koliko bi stala takšna garaža (plošča, zidovi, fasada, streha, kakšno okno) brez garažnih vrat?
Garažna vrata so tam cca 2000-3000 EUR (ena velika ali dvoje malih)?

Hvala.
#2
kaj pa montažna ?
#3
Fopi,
prilimaj "Popis del in količin", pa ti bomo napisali cene za posamezno postavko. Takole na pamet se nimamo na kaj opreti.
Brez izolacije bo v kratkem času, minus v garaži. Že ob samem odpiranju garažnih vrat zamenjaš veliko količino " ogretega" zraka v garaži.

Za montažno potrebuješ izkop(e),tampon, beton/armaturo/opaž. V tem primeru priporočam, da AB ploščo zagladiš z propelerjem kot pri betonskih estrihih.
Lep pozdrav
#4
Tudi sam sem bil pred dilemo ali zidano ali montažno. Ko sem za 40 m2 plehnato garažo dobil predračun za 5 k€, sem se odločil da jo sezidamo sami. Res da ne bo nič kaj ceneje a ko vidiš kako so te plehnate skupaj narejene se ni problem odločiti za zidano. Računam na dobrih 50 m2 garaže in 35 m2 nadstreška v samogradnji dokončati za 8k€. To vključuje, tampon, bagerja, ploščo, cegl, pesek, rušt, kritino, žlebe, fasado brez izolacije in ploščice v garaži 2 mala navadna vrata, 3 okna in garažna vrata širine 2,6m, omete...., skratka dokončano.
#5
Nimam še ne opisa, ne načrta. Okvirno sprašujem koliko stane takšna garaža, da bi vedel ali grem delat k novogradnji zidano garažo (in naredim zraven projektne dokumentacije še ta projekt in izvajalec zazida še garažo) ali grem delat nadstrešek.
Neke okvirne cene, ki so mi jih dajali so bile enkrat 700 €/m2, enkrat 450 €/m2.
Če je 50 m2 zidana + nadstrešek za 8k€ nimam kaj razmišljat o nadstrešku. Pa če dam še fasado je to max 200 €/m2.
Sem se pa zdaj nekako odločil, da bi dal 6x7m.
#6
Verjetno si spregledal besedo samogradnja v mojem prispevku. No 95 % samogradnja. 250 eur so mi računali za delo za žlebe in postavitev ostrešja seveda z našo soudeležbo.
#7
Fopi,
vsekakor je bolje izdelati dokumentacijo sedaj.
Pozidaš ali montažno postaviš lahko kasneje. Brez popisa in količin je težko reči kaj in koliko € bo finančni zalogaj.
Lep pozdrav
#8
Fopi Napisal:Nimam še ne opisa, ne načrta. Okvirno sprašujem koliko stane takšna garaža, da bi vedel ali grem delat k novogradnji zidano garažo (in naredim zraven projektne dokumentacije še ta projekt in izvajalec zazida še garažo) ali grem delat nadstrešek.
Neke okvirne cene, ki so mi jih dajali so bile enkrat 700 €/m2, enkrat 450 €/m2.
Če je 50 m2 zidana + nadstrešek za 8k€ nimam kaj razmišljat o nadstrešku. Pa če dam še fasado je to max 200 €/m2.
Sem se pa zdaj nekako odločil, da bi dal 6x7m.

Jaz sem tudi naknadno (nezahtevni objekt do 50m2) prištukal garažo 6x7 k hiši in me je v celoti prišla ~ 11.000. (garažna vrata širine 5m, strešna kritina sika; zidanje je bilo samogradnja; ostalo ne).

Mi je pa bilo žal, da nisem tega delal že pri sami gradnji hiše, ker so mi vsi govorili, da tega ne bom rabil in da bo nadstrešek dovolj. Sem jo pa skončal še predno smo se vselili v hišo.
#9
Pozdravljeni,

Tudi mene zanima okvirna cena zidane garaže do strehe . Izkop zemlje 1 klase,porotherm 30cm,pasivni temelji in plosca,hidroizolacija temeljev xps 5cm...hvala  lp
#10
25k
#11
..aja še mere,  7x11 metrov ... lp


Skok na forum:
Zadnje novice

NLB Stanovanjski kredit | Podarimo 100x 3 mesečne obroke
17.09.2021 ob 12:00:26
NLB Stanovanjski kredit | Podarimo 100x 3 mesečne obroke
Tvoja priložnost veselju dati nov naslov Pridite v NLB na posvet k strokovnjaku za kredite ali nas pokličite prek video... Beri dalje »
ENOSTAVNO DO PONUDBE ZA KREDIT. Oddajte povpraševanje več bankam naenkrat.
02.06.2021 ob 13:07:02
ENOSTAVNO DO PONUDBE ZA KREDIT. Oddajte povpraševanje več bankam naenkrat.
V življenju so stvari pogosto nepredvidljive. Velikokrat nas presenetijo dogodki, ki so vezani na večjo, neobičajno porabo finančnih... Beri dalje »