Gradnja in obnova > Napeljave
Grundfos scala 2

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Grundfos scala 2
#1
Naj bi bila bolša od modela MQ.
Sem že bil odločen nabaviti MQ 3-45 zdaj pa vidim da je ta novejša.
Mogoče kake izkušnje?
#2
scala naj bi se samodejno nasesala, mq mora biti zalita. scala ima tuid malenkost večjo ekspanzijo kot mq. obe sta elektronsko krmiljeni. po mojem mora bit dobra, če sklepam po mq. mi imamo zdaj mq 8 let, komplet oskrba z vodo, vsak dan. v osmih letih sem menjal 1x startni kondenzator, to je vse. je pa mq grozno dolga pumpa, scala je sicer malo višja a izleda bolj kompaktna po dolžini, če ti je to kaj pomembno?
#3
Da si malo izposodim temo...
Torej trenutna situacija je sledeca... imamo hidrofor z volumnom posode cca 100-150l katerega polni neka večstopenjska 3fazna črpalka.
Posoda je "old school" iz železa in predvidevam da se ji življenska doba(32+let) počasi izteka in ker bi se na to raje pripravil.... me zanima sledeče:
Ali se mi bolj izplača nakup nove inox posode ali kar menjava kompleta  za grundfos scala2. Torej samo črpalka(z raztezno posodo in elektroniko) brez dodatnega rezervoarja.
Rad bi izkusnjo iz prve roke od nekoga ki si lasti scalo. Nebi rad da je zakasnitev v primeru ko odprem pipo dokler črpalka zalavfa.
#4
Grundfos Scala 2, res tiha, nova deluje tako, kot piše v navodilih. Ampak pozor!  V šestih letih občasne uporabe na vikendu so mi zaradi puščanja  še v garancijskem roku brez problemov zamenjali že dve Undecided Angry . Črpalka je postavljena znotraj hiše, najnižja temperatura pozimi 10 stopinj C.


Skok na forum:
Zadnje novice

Brezskrbno poletje na prostem z letno kuhinjo!
23.02.2024 ob 14:22:34
Brezskrbno poletje na prostem z letno kuhinjo!
Sploh od epidemije dalje veliko bolj cenimo trenutke na prostem, preživite z družino in najbližjimi. Zakaj ne bi torej preobrazili... Beri dalje »
Vabljeni na dan odprtih vrat v Bizovik
23.02.2024 ob 13:21:40
Vabljeni na dan odprtih vrat v Bizovik
Vabimo vas, da nas obiščete na dnevu odprtih vrat, ki bo v petek, 1.3.2024, od 14:00 do 18:00 in v... Beri dalje »
Sanacija hiš po poplavah
13.09.2023 ob 12:58:03
Sanacija hiš po poplavah
Poplave avgusta 2023 so prizadele veliko območij v Sloveniji, poškodovanih je bilo tudi veliko hiš. Lumarjevi strokovnjaki... Beri dalje »