Objave: 1341
Teme: 48
Ocena:
6
Naj bi bila bolša od modela MQ.
Sem že bil odločen nabaviti MQ 3-45 zdaj pa vidim da je ta novejša.
Mogoče kake izkušnje?
Objave: 4056
Teme: 39
Ocena:
3
scala naj bi se samodejno nasesala, mq mora biti zalita. scala ima tuid malenkost večjo ekspanzijo kot mq. obe sta elektronsko krmiljeni. po mojem mora bit dobra, če sklepam po mq. mi imamo zdaj mq 8 let, komplet oskrba z vodo, vsak dan. v osmih letih sem menjal 1x startni kondenzator, to je vse. je pa mq grozno dolga pumpa, scala je sicer malo višja a izleda bolj kompaktna po dolžini, če ti je to kaj pomembno?
Objave: 10
Teme: 2
Ocena:
0
Da si malo izposodim temo...
Torej trenutna situacija je sledeca... imamo hidrofor z volumnom posode cca 100-150l katerega polni neka večstopenjska 3fazna črpalka.
Posoda je "old school" iz železa in predvidevam da se ji življenska doba(32+let) počasi izteka in ker bi se na to raje pripravil.... me zanima sledeče:
Ali se mi bolj izplača nakup nove inox posode ali kar menjava kompleta za grundfos scala2. Torej samo črpalka(z raztezno posodo in elektroniko) brez dodatnega rezervoarja.
Rad bi izkusnjo iz prve roke od nekoga ki si lasti scalo. Nebi rad da je zakasnitev v primeru ko odprem pipo dokler črpalka zalavfa.