Gradnja in obnova > Napeljave
Grundfos scala 2

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Grundfos scala 2
#1
Naj bi bila bolša od modela MQ.
Sem že bil odločen nabaviti MQ 3-45 zdaj pa vidim da je ta novejša.
Mogoče kake izkušnje?
#2
scala naj bi se samodejno nasesala, mq mora biti zalita. scala ima tuid malenkost večjo ekspanzijo kot mq. obe sta elektronsko krmiljeni. po mojem mora bit dobra, če sklepam po mq. mi imamo zdaj mq 8 let, komplet oskrba z vodo, vsak dan. v osmih letih sem menjal 1x startni kondenzator, to je vse. je pa mq grozno dolga pumpa, scala je sicer malo višja a izleda bolj kompaktna po dolžini, če ti je to kaj pomembno?
#3
Da si malo izposodim temo...
Torej trenutna situacija je sledeca... imamo hidrofor z volumnom posode cca 100-150l katerega polni neka večstopenjska 3fazna črpalka.
Posoda je "old school" iz železa in predvidevam da se ji življenska doba(32+let) počasi izteka in ker bi se na to raje pripravil.... me zanima sledeče:
Ali se mi bolj izplača nakup nove inox posode ali kar menjava kompleta  za grundfos scala2. Torej samo črpalka(z raztezno posodo in elektroniko) brez dodatnega rezervoarja.
Rad bi izkusnjo iz prve roke od nekoga ki si lasti scalo. Nebi rad da je zakasnitev v primeru ko odprem pipo dokler črpalka zalavfa.


Skok na forum:
Zadnje novice

Pomladni ZERO EMISSION® dnevi Lumar
17.03.2023 ob 14:13:43
Pomladni ZERO EMISSION® dnevi Lumar
Inovativna gradnja LUMAR - V ŽIVO na edini slovenski certificirani aktivni hiši in izjemno priljubljeni hiši Lumar Primus-D... Beri dalje »
1. Marlesov sejem inovativnih bivalnih rešitev
17.03.2023 ob 10:07:26
1. Marlesov sejem inovativnih bivalnih rešitev
V Marlesu verjamemo v zdravo in tehnološko napredno okolje. Verjamemo, da z uporabo sodobnih zelenih tehnologij pri snovanju... Beri dalje »