Splošno > Mnenja in predlogi
Hobby motorna žaga

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Hobby motorna žaga
#1
Pozdrav. Odločam se za nakup hobby program motorne žage za domača opravila kor npr. les za kurjavo, podiranje kake jablane, žaganje tramov... Rad mi imel neko firmo katera mi omogoča nakup rezervnih delov. Gledam Makita EA3201s. Kake so kaj te Makite in kako je z rezervnimi deli? Kupujem od 200 do 300 EUR, zaželjeno približno 40cm meč, dovolj moči, dovolj kW. Kaj priporočate? A obstaja kaka manj znana firma, ki uporablja identične dele kot husqvarna ali stihl?
#2
Stihl je samo en, husqvarna ima notranjost večinoma enako kot jonsered, makite so razen barve enake dolmarjevim žagam.

Če iščeš v rangu 200-300€ le poglej za makitami, oz dolmar je običajno kakšnih 5% cenejši za identično zadevo. Smile

Kak mesec nazaj sem za obžagovanjo in bolj "tišlerske" zadeve vzel dolmar PS35 pri povšetu za 235€. Lušna žagica za marsikaj, 40cm meč (bi rajši 35 sicer). Za to kar ti iščeš bi bila sicer morda boljša kakšna 4300 ki ima že magnezijevo ohišje in 0.325 verigo. Je pa malo čez proračun...
#3
kako je pa kaj z dolmar oziroma makita rezervnimi deli, če se kaj pokvari? se jih da pri nas dobiti?
#4
Kar se tiče rezervnih delov me je makita že velikokrat pozitivno presenetila, upam da je tudi pri motornih žagah tako kot pri električnem orodju.
#5
Dolmar je bil že davno tega prodan Makiti. Zelo težko oz. nemogoče je dobiti nekatere rezervne dele za Dolmarco. Imam tip 113, sosed je imel tip 112, stokrat prekleto. Edini, ki mi jo je uspel spet spraviti v normalno delovanje, je servis Žak v Ljubljani. Sosed jo je oddal na odpad. Glede na to, da imam slabe izkušnje s serviserjem Makite v naši bližini, a s popravilom stroja druge blagovne znamke, se sam v žago znamke Makita ne bi spuščal. Sveže nabavljenega stroja tudi ne bi šel hvaliti. Šele čas pokaže svoje. Imam pa Makita akumulatorsko orodje, s katerim sem zelo zadovoljen. Velja pogledati še žage Efco...

Husqvarna je članica skupine Electrolux. Povsem podobne žage te skupine sem doslej zasledil pod več blagovnimi znamkami (Husqvarna, Jonsered, Partner, McCulloch, Homelite, pa še kaj bi se našlo). Rezervni deli znajo biti enaki po obliki, a se razlikujejo po obdelavi, n.pr. cilindri.

Za "zobe pucat" sem hotel v Komendi kupiti Stihl 170 za 174 EUR. Vseeno je nisem vzel... Sicer pa v našem koncu profiji gredo spet na Stihl. Jih Husqvarnino "davnlovdanje" programa preveč jezi. Kot tudi preobčutljivost in drago servisiranje, kljub veliko dobrim lastnostim.
#6
Efco vstopni program žag se izdeluje izključno v PRC (kot tudi vse ostale znamke do 50ccm):

Citiram odgovor od njih neposredno:

"Thank you for your interest in efco! Our saws are made in 2 locations depending on the unit type you are looking for. Our Homeowner models are made in our Emak owned China facility, and our Pro model units and Top handle saw are made in our Emak owned Italian Facility.

MT 3500, MT 3750, MT 4100, MT 4400 are all made at the China Facility.

152, 156, 165, MT 7200, MT 8200 & 132 S are all made at the Italian facility.

Please feel free to browse our website, if you would like a catalog let me know and I can have one shipped out."
#7
PRC! Kot pri drugih blagovnih znamkah. Če že ne pri kompletnem izdelku, pa zanesljivo pri sestavnih delih. Tako pač je...
#8
Ni treba mešat starih dolmark v nakup nobe žage, ki je sedaj v osnovi makita. In če je pri makiti katero stvar za pohvalit je to dobavljivost rezervnih delov.

Efco 152 in 156 sta tudi ok izbira, ampak žaga na nekem nivoju ima pač svoj proračun ki ni 200€...
#9
kaj pa naprimer 40cm3 in 1,6 kW? je to prešvoh? mi bo žal na koncu?
#10
Tornado, še enkrat: makite so v osnovi Dolmarce, pa nič drugače, žal. Z nekaj spremembami. Moral bi poznati... O kvaliteti se slišiva če nekaj let. Profiji so pa že sedaj rekli svoje. Mogoče dobro za hobi, manjši rizik je vseeno s preizkušeno firmo. Pri Mikuliću sem gledal še ene japonke, pa se tudi ne morejo prebiti.

Dobavljivost rezervnih delov: predpogoj za kakršnokoli resno prodajo, tu vsaka filozofija odpade.

Torej: čez nekaj let...

Da nisi prodajalec?
#11
Dolmar in makita je sedaj ena in ista stvar v dveh barvah. Ni pa vedno bilo tako. Ti si nekaj omenjal model 102 ki ga je dolmar dal ven leta 87, preden so imeli kaj veze z makito.

Makita se z rezervnimi deli ne zajebava kolikor vem. Pa tudi sicer, če hočeš rezervne dele čez 30 let itak ni druge kot stihl profi linija.
#12
Navsezadnje sva na isti valovni dolžini.

Popravljam podatek: jaz imam 113, sosed je imel 112. Ni pa fer, da ni delov. Tu je Stihl resnično zakon, v večini primerov tudi za hobi žage.

Zidarski amater: omenjena žagica je za amaterja dovolj. Vsak dan po malo žagati, se ne pretegniti, pa bo po pameti počasi šlo. Ni pa za profije in krepke mladce... za te mora biti več kubikov, več kilovatov, pa tudi težo bolje obvladajo... Je pa taka žagica zakon za šolanje, pa kako obžagovanje drevja, grmovja okoli hiše...
#13
Kake so pa kaj Mcculloch žage glede na to, da je lastnik Husqvarna? Domnevam, da zaradi tega pašejo deli od Husqvarne in jih ni problem dobiti?
#14
McCulloch je grozno precenjena zadeva. Potem raje 50€ več in kupiš original kitajsko Husqvarno.
#15
Pred dvema mesecema sem kupil EA3201s40B, jo precej uporabljal.
Zaenkrat super, bi kupil spet isto.


Skok na forum:
Zadnje novice

Kaj pomeni nizka začetna investicija v talno ogrevanje?
30.06.2020 ob 18:59:11
Kaj pomeni nizka začetna investicija v talno ogrevanje?
Vse več ljudi se odloča, da bo prostore ogrevalo s talnim gretjem. Prednosti, ki jih prinaša ta vrsta ogrevanja, so... Beri dalje »
Na kaj morate biti pozorni preden naročite stopnice
08.01.2020 ob 09:51:21
Na kaj morate biti pozorni preden naročite stopnice
Pred nakupom stopnic je dobro vedeti:   da lahko izberete stopnice ne glede na obliko in izgled stopnišča v enakem... Beri dalje »
Video: Ko zagori olje na štedilniku
20.12.2019 ob 10:02:03
Video: Ko zagori olje na štedilniku
V posnetku si oglejte, kako ga pravilno pogasiti in kaj lahko pomeni napačna odločitev. Še en v nizu čisto navadnih dni. Po... Beri dalje »