Kar naredi dom > Tempo življenja
Morela o-o okultisti

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Morela o-o okultisti
#31
Še enkrat: bolezenska stanja oči in merjenje dioptrije ni enako. Kdor tega ne razume ...

Se pa strinjam: če bi imel par tisočakov preveč in namero po laserski operaciji mojega -2, bi zagotovo vztrajal na konkretnem pregledu vsega povezanega z očmi, ne samo dioptrije. In tudi močno dvomim, da bi dal to delat pri nas ali bog ne daj pri Hrvatih ...
#32
Zelo prepričan si, da s tvojimi očmi nikoli ne bo nič drugega narobe, kot to, da malce slabše vidiš in da ti mora nekdo po hitrem postopku, verjetno bi si pa najraje kar sam, določil tisto dioptrijo, -,25 gor al pa dol.
#33
ni isto, zbrcam pa vsakega, ki je fertik v 2 (ali pa 3) minutah. pač tudi sama hodim večinoma samo na kontrolo dioptrije, ker drugega hvala bogu ni narobe. jest dvakrat toliko cajta ukradem z: "dejte mi uno prejšnjo nazaj", "a lahk še enkrat", "ne, ne to, uno še od prej". potem ko pa obe naenkrat notri da, je pa spet vse narobe. pač mi namenijo tistih nekaj minut več, pa nimam potem nikdar težav.
#34
[quote="lartep"]

Pred nekaj leti sem se odločala za operativno odstranitev dioptrije, imela sem -9,5. Sem obiskala tudi Morelo, ker so imeli brezplačen pregled. Pregled opravljen v 3 min, vse OK, laserska operacija možna, ne bo nobenih problemov.
Pa sem vseeno šla še na pregled k Irmanu v Žalec, ker sem pač blizu doma in bi bilo bolj praktično. Sem sicer plačala 50 EUR, ampak opravili so prav vse preglede, vključno predoperacijske.[quote]

no, treba je biti fer. Morela loči dva pregleda brezplačni informativni za na hitro ugotavljanje primernosti, potem pa če človeka ima, da bi se zares odločil še podrobni pregled (vsaj po njihovi spletni strani sem potegnila ta zaključke), ki je pa verjetno tako po ceni kot kvaliteti v rangu Irmanovega.

Jaz zbiram že 10 let pogum, pa se še kar nisem odločila. zdaj pa že šibam proti letom, ko kmalu na bom več primerna za takle lasik. tako, da sem letos pisala dedu mrazu, da mi da pogum, in upam da drugo leto enkrat bom končno pustila, da mi pride en v bližino oči in poštima tole. sem prestavila nakup novih očal (evo ti 250-300€ v šparovček), ker jih ne bom več nucala... upam... in imam ogledana oba naša najbolj izkušena, da iz mene en naredi Esmeraldo.
#35
lartep Napisal:Zelo prepričan si, da s tvojimi očmi nikoli ne bo nič drugega narobe, kot to, da malce slabše vidiš in da ti mora nekdo po hitrem postopku, verjetno bi si pa najraje kar sam, določil tisto dioptrijo, -,25 gor al pa dol.
Se pravi ti ko greš na pregled k osebni zdravnici zaradi gnojno-bolečega grla (karikiram), zahtevaš tudi odvzem krvi, urina, blata, pregled funkcije srca in ožilja, vbrizg kontrastnega sredstva za pregled prekrvavitve in obsežno psihološko testiranje ali želiš, da ti pogleda v žrelo in predpiše nekaj za umiritev vnetja?

Samo vprašam ...
#36
Ti ne zastopiš. Ko pogledaš v tisto mašino in ti kasneje še okulist posveti v oko, vse to že vidi. Zraven seveda tudi izve datum tvoje smrti in koliko potomcev boš naklesal.
Žal so take barabe, da ti teh podatkov ne dajo, razen v primeru samoplačništva.
In to ljudi tukaj jezi.
Koliko konjev rabiš, da premakneš enega osla!!??
[Slika: logo2.png]Verjeli ali ne,    400 ni dovolj!!!!
#37
JaBK - samo pogumno! Meni je bilo edino resnično žal, da se nisem odločil že prej ... Dioptrija -9,5 in -6,5, zdaj nula, čeprav je takrat zdravnica rekla, da ni nujno, da bo z 9,5 šla povsem na nulo, ker so omejeni s tem, koliko roženice lahko pofrezajo ... No, očitno sem imel dovolj materiala Wink Sem se pa po nasvetu moje okulistke odločil za LASEK in ne LASIK verzijo, ker se po prvi čez čas oko popolnoma zaceli, pri drugi pa je resda okrevanje (in stabilen vid) precej hitrejše, se pa tisti "flap" nikoli več ne prime tako, kot bi bilo treba (ima nekje 20% začetne trdnosti) in so že bili primeri, ko so imeli v primeru mehanske poškodbe (kontraktni športi ...) potem resne težave s tem, da se je tisti flap odtrgal.

LP, g
#38
Jaz sem bil pri njih 10 let nazaj.
Eno oko. Po desetih letih sem na istem.
Bom šel vprašat, če moj EMŠO še dovoljuje ponovno korekcijo.
Ali pa naj vsaj pokomentirajo trenutno stanje.
Koliko konjev rabiš, da premakneš enega osla!!??
[Slika: logo2.png]Verjeli ali ne,    400 ni dovolj!!!!
#39
lartep Napisal:Prav presenečena sem, kako malomarno so nekateri pripravljeni skrbeti za svoj vid oz. oči. Pomislite kdaj, kako bi živeli, če ne bi videli?
V družini imamo dedno kratkovidnost in primere sive mrene, rumene pege, stanjšane roženice, presaditve roženice itn.
Okulist je moj stalni spremljevalec in z 2 min pregledom nikakor ne bi bila zadovoljna.
Moj si zame in za moje otroke ob določanju dioptrije vzame vsaj 15 min. Sploh ne morem šteti, kolikokrat zamenja stekelce in koliko številk morajo ta mali prebrati, da določi optimalno dioptrijo, cilinder, vse ostale podatke za očala.

Pred nekaj leti sem se odločala za operativno odstranitev dioptrije, imela sem -9,5. Sem obiskala tudi Morelo, ker so imeli brezplačen pregled. Pregled opravljen v 3 min, vse OK, laserska operacija možna, ne bo nobenih problemov.
Pa sem vseeno šla še na pregled k Irmanu v Žalec, ker sem pač blizu doma in bi bilo bolj praktično. Sem sicer plačala 50 EUR, ampak opravili so prav vse preglede, vključno predoperacijske. In ugotovili pretanko roženico za lasersko op.
Na koncu sem se odločila za vstavitev znotraj očesne leče, načrtno spravila dioptrijo na - 0,5, da nekaj rezerve ostane za starostno daljnovidnost. Odnos, skrb, OP, vse odlično.
In ja, napotnice za očala otrok ne dobim v roke, grem kar k njim v optiko. Mogoče me pride kak EUR več, ne vem, ampak ni vredno preizkušanja.
Sem pred ohoho leti menjala mojo dobaviteljico leč v Lj (Babnik ) s Krstičem, ker je bil bolj moderen. Dr predpisal nove leče, dal tekočino za vzdrževanje, vsem navodilom sledila, pa staknila pošteno vnetje oči. Zakaj? Ker je pozabil povedati, da rabim zraven tudi tablete za odstranjevanje beljakovin z leč, ali nekaj podobnega. Mi je uničil oči v toliko, da nikoli več nisem mogla notri dati leč.

Zato se ne hecati.

Upam, da te bo kdo upošteval. Sam imam podobne izkušnje ali pa še kaj za povrh.

Ko vlak odpelje, nobenemu ne bo več do smeha.
#40
aleš.h Napisal:Še enkrat: bolezenska stanja oči in merjenje dioptrije ni enako. Kdor tega ne razume ...

Se pa strinjam: če bi imel par tisočakov preveč in namero po laserski operaciji mojega -2, bi zagotovo vztrajal na konkretnem pregledu vsega povezanega z očmi, ne samo dioptrije. In tudi močno dvomim, da bi dal to delat pri nas ali bog ne daj pri Hrvatih ...
Seveda ni enako, dokler si sam ne izkušiš, da se na defektne oči bolj težko določi prava dioptrija.
#41
JaBK Napisal:
lartep Napisal:no, treba je biti fer. Morela loči dva pregleda brezplačni informativni za na hitro ugotavljanje primernosti, potem pa če človeka ima, da bi se zares odločil še podrobni pregled (vsaj po njihovi spletni strani sem potegnila ta zaključke), ki je pa verjetno tako po ceni kot kvaliteti v rangu Irmanovega....
Če smem vprašat, kolikokrat in zakaj se na tem kao informativnem pregledu določi, da oseba NI primerna za poseg?
#42
aleš.h Napisal:Še enkrat: bolezenska stanja oči in merjenje dioptrije ni enako. Kdor tega ne razume ...

Greš si merit dioptrijo, pa ti ne povejo, da za slab vid ni kriva (samo) dioptrija?
Meni so pri merjenju dioptrije posumili na odstopanje roženice. Če bi mi takrat okulist res samo v treh minutah izmeril dioptrijo, ne bi več rabil očal, pa tudi videl ne bi več. Zato so taki triminutni pregledi vredni točno nič. Če pa tega ne razumeš...
#43
Dioptrija in odstopanje roženice sta dve povsem različni zadevi, dajte že enkrat razumet.

In ja, dioptrijo izmerit gre hitro in izjemno natančno v sekundah, določit bolezensko stanje ali kakšno drugo nepravilnost samega organa, pa je nekaj povsem drugega in zahteva ne samo čas pač pa tudi odlično usposobljenega strokovnjaka.
#44
Jest sem bil pri Moreli samoplačniško ker se mi je nekej bliskalo pred očmi in en kup temno rjavih floaterjev sem mel.... ugotovil so raztrganine mrežnice in me poslal na očeseno kliniko na lasersko pečatenje. Ne vem, jest nimam pritožb,... une kokoši so pač tam. Pričkajo se ena z drugo in hodjo sem pa tja. Men je vseen. Doktor je bil ok, pregled temeljit in strokoven in to je to. Če se bo dalo, tut jest pičim na laser, samo ne vem kdaj bom 14dni frej cajta najdo......... Mogoce v naslednem živlenu.
#45
Js ordinaciji ki v čakalnici goji kure, ne zaupam Smile Itak sem rabil samo en čisto navaden pregled za očala.


Skok na forum:
Zadnje novice

Potrebujete stanovanjski kredit? Naredite si informativni izračun.
02.06.2021 ob 13:07:02
Potrebujete stanovanjski kredit? Naredite si informativni izračun.
V življenju so stvari pogosto nepredvidljive. Velikokrat nas presenetijo dogodki, ki so vezani na večjo, neobičajno porabo finančnih... Beri dalje »