Opremljanje doma > Bela tehnika
Sušilni stroj vs pralno-sušilni vs samo pralni

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sušilni stroj vs pralno-sušilni vs samo pralni
#1
Pozdravljeni,

Ob prenovi stanovanja razlišljam o pralnem stroju, sušilcu itd. Berem po forumih in načeloma velja mnenje da so pralno sušilni stroji bistveno slabši pri sušenju kot ločeni sušilci.

Ali to leta 2016 še vedno velja? Če denar ni problem, če poraba elektrike in vode ni vprašanje.. ali obstaja na trgu pralno sušilni stroj, ki posuši enako kot dobro/hitro kot sušilec? Bosh, Miele, LG, Samsung... en kup hudih firm se pojavlja z dobrimi review-i.
Če kaj takega obstaja, potem je verjetno luksuz da vržeš zvečer notri umazano žehto in jo zjutraj pobereš ven posušeno..

Predvsem me zanima hitrost sušenja.. Kako hitro lahko sušilec ali pralno sušilni posuši manjšo/standardno žehto (par majic, brisač.. 30c hitro pranje..) ? Ali je sušenje hitrejše od sušenja na zraku v poletnih dneh?

Prostorsko bi si nekako lahko za silo privoščil stroj in sušilec enega nad drugim, vendar bi po dtugi strani mogoče raje imel samo enega in gor naredil pult. Placa imam 1m v širino, 2 stroja vzporedno mi odpadeta, en na drugim pa načeloma ok, mi pa zabaše plac.

Skratka, kakšrnikoli komentarji od izkušenih uporabnikov sušilcev/kombotov bodo dobrodošli! Hvala
#2
Pralno sušilni stroj,Ni za redno sušenje.Baje se radi kvarijo.Zdej če sta samo dve osebi pol ok.Če imaš družino,da bi non stop pral in sušil se začnejo kvarit.Če ga boš uporabljal za kaj nujnega samo pol ti pride v poštev.Vsekakor je pa najboljša varijanta ločena stroja.Živim sam in imam ločena stroja, čeprav imam tud majhno kopalnico.
Oba stroja imam znamko Miele.Z obema zelo zelo zadovoljen.Zdej če ti denar ni problem k si navedu ti priporočam Miele.

Pralni stroj imam že 3 leta,te serije ni več.Sušilni stroj sem kupil lani.Novo serijo z dišavnimi vložki,sušenje z paro,glajenje perila,osveževanje itd.Lahko sušiš v njem prav vse.Sušim v njem od puloverjev,zaves,sintetike...in se nč ne uniči in Ne skrči,niti Ne zmečka...Ker ima posebej program (EKSTRA OBČUTLJIVO PERILO )

Če se odločiš za Miele,ti priporočam stroj z avtomatskim doziranjem pralnega sredstva.Se zelo dobro obnese ta zadeva.Tud sam rahlo premišljujem,da bi mojga pralnega zamenju z novim Miele ki sam dozira pralno sredstvo.

Ti bom dal link od obeh,da boš imel lažjo predstavo strojev Smile

https://www.miele.si/gospodinjski/praln ... KG130_TDos

https://www.miele.si/gospodinjski/susil ... nish%26Eco

Če pa izrecno želiš kombiniranega,ti priporočam Aeg.9 kg pere 7 suši.Ima tudi programe z paro,glajenje gub,osveževanje perila,pranje in sušenja v eni uri 3 kg perila itd.Ga ima frend in je zakon stroj.Sem ga na lastne oči videl kako fajn deluje.Poleg tega,je neslišen ima Tih inverter motor brez krtačk.Trenutno imajo akcijo 5 let garancije.Kar je tudi velik +.In dobra cena.Je pa še ena varjanta Aeg,kombiniran z toplotno črpalko.Je dražji.Ampak porabi -40% majn energije Smile

http://www.ideo.si/pralno_susilni_stroj ... 695NWD_AEG

https://www.bigbang.si/pralno-susilni-s ... aeg-567240

Če te še kaj zanima,mi piši v ZS,pa se dogovoriva.Lahko ti zrihtam stroje po Zelo ugodni ceni Wink

lp
#3
Tale model je boljši,če se slučajno odločiš.Ker ima funkcijo PowerWasch.

https://www.miele.si/gospodinjski/praln ... 20&%20TDos
#4
To je PowerWasch funkcija.Omakanje perila od zgoraj in hitrejše vrtenje bobna kot vidiš Smile

https://www.youtube.com/watch?v=IMMH_5399lI
#5
Ah, finta toplotne crpalke je (v mojem primeru) predvsem to, da ne dviguje bistveno temperature in vlage v prostoru. Prej, ko smo imeli kondenzacijskega (kopalnica nima okna!), je bilo po susenju v kopalnici 40+ stopinj in visoka vlaga. Zdaj je vse bp!

Lp, g
#6
Pa tudi majnša poraba energije je mucek.Sušim z njim celo leto tud čez poletje...na računu se mi ne pozna nč...porabi na cikel max 1kw energije za 8 kg perila Smile
Prejšnji Bosch navadni mi je porabil 3,98 kw...tak da sem premislo predno sem ga zalaufal... Smile

Miele pa teram na polno...nema trte mrte... Smile
#7
Ma dokler bo elektrika po takih cenah kot je, visja cena susilca s TC nikakor ne opravici prihranka na racun elektrike. Je pa boljsi obcutek Wink
#8
Men kr paše z TČ,ker mam majhno kopalnico...da jo ne zakuri poleti +40 c Smile
#9
Pozdravljeni

Počasi bo treba zamenjat pralni stroj ki je star 14 let in se ne ve kdaj lahko počaka.

Kateri pralni stroj priporočate ki ima kovinsko kad ali pralno sušilni stroj s kovinsko kadjo?

Do sedaj smo pri tem dosedanjim (gorenje) sidexu menjali 2 x ležaje in dajem povdarek na kovinsko kad ne iz umetnih mas!

Lastniki Miele če se lahko pere z navadnim praškom in mehčalcem?Lp Stihl MS
#10
Stihl ms

Seveda lahko pereš z navadnim praškom.Zato,delajo opcijo.Ali želiš stroj z avtomatskim doziranje,ali klasično varjanto da pereš z svojim praškom.Čeprav,ti modeli k sami dozrajo.Lahko vseeno pereš normalno z običajnim praškom.Ima vse opcije odprte.

Če želiš strogo,stroj z kovinsko kadjo.Jo ima edini Miele.Vsi ostali imajo plastiko.

Sem imel dve leti,in 4 mesece.Miele pralni stroj z avtomatskim doziranjem.Fantastičen stroj.Sem ga pa teden dni nazaj.Prodal,in kupil novo zadnjo serijo vse na dotik.Premium model.Vrhunski je.Sem pa prejšnjega v hecu prodal,frendu in njegovi.K si rihtata stanovanje.In kupujeta vse aparate Miele.Zato,sem naroču novega.Drgač bi prejšnjega imel,dokler neb izdahnil.Ker je res Miele zakoon.Nikoli ampak res nikoli me ni pustil na cedilu in zatajil.To sam pere in pere...

Kaj bi pol ti imel,klasičen pralni stroj Miele.Ali z avtomatskim doziranjem?

Ti bom pomagal,izbrat dober model Smile
#11
Dobijo se sodobni pralno sušilni z toplotno črpalko , sam imam sicer takega brez, res da ne sušimo vedno, vendar sedaj imamo 4,5 let malega otroka, pere dnevno v 40% tudi suši je še brez toplotne pa dela vse v nulo brez vsake okvare, znamka Electrolux. Pa tudi sicer imajo po prijavi preko neta 5 letno garancijo !

Tako, da mi ne pade na pamet, da bi dve gajbe imel v kopalnici....

Ker bom nekako rabil še enega za nekam drugam sem malo gledal še Milete, pa nekako po ocenah na DE forumih, ni ne vem, kaj, so pa na teh forumih AEG pralno sušilni top ocenjeni, Electroluxa na teh trgih skoraj NI, so pa pri nas povsem identični in primerljivi Electroluxi ( ker konceren AEG-Electrolux je isti) pač pod to znamko.

Fantasy bi pa tudi mene zanimal top of top od Milkota pralno sušilni ?
#12
matofill

Nisem uzel pralno sušilnega.Ampak samo pralni stroj,tega k bom dal link.
Sem hotu,uzet pralno sušilnega.In mi je serviser sam reku.Da ne bom tako zadovoljen kot sm zdej,k sošum v sušilnem stroju.
In sem raj uzel pralnega,zadnjo serijo k je ven pršla,tega k bom dal link.

https://www.youtube.com/watch?v=dKDQqCROBW4

Nisem jst snemal.Slučajno najdu posnetek na youtube.Je pa popolnoma isti moj.

Evo ga.Tega sm nabavil.

https://www.miele.si/gospodinjski/praln ... os_XL&WiFi
#13
No sem jaz naštudiral.....

...mi je jasno, zakaj je pralno sušilni Miele tako slabo ocenjen

Evo Miele : https://www.miele.si/gospodinjski/podro ... load#dteco

7 kg pere 4 suši samo kondenzacijsko.... obstaja sicer model z 10 kg pranja samo je globina 70 cm, kar je več od max standarda cca 61 cm. Cena 2399 eur

primerljivi oziroma veliko boljši Electrolux, tudi po DE testih, kjer testirajo sesterski AEG model : https://www.electrolux.si/laundry/laund ... /ew8w261b/

pere 10 kg suši 6 kg cena : 999 eur dobi se za cca 800 in ja ima satast boben, malenkost drugačna oblika ....

ali pa : https://www.electrolux.si/laundry/laund ... /ew9w161b/

pere in suši, enako kot prejšnji ima toplotno črpalko, cena 1799 eur dobi se za cca 1400 eur.

Sem pa tudi z enim top serviserjem govoril popravlja Bosch, Aeg in Electrolux in je za zadnja dva dejal, da sta veliko pred Boschem.

Pri Miletu poleg testov moti samo 2 letna garancija, je pa res, da govorimo o pralno sušilnih.

Samo pri pralnih, pa je res Miele razred za sebe.
#14
Sam sem se zagledal v tega:

https://www.miele.si/gospodinjski/praln ... _TDos_Wifi

Kakšna so vaša mnenja? Je to dober model?
#15
Nimaš kaj falit.Top stroj je to.Skor podoben mojemu.Sam da nimaš lučke v bobnu,in par programov majn.In hitrega nimaš quick power wasch 59 minut.Drgač sta skor ista.Moj je vse na dotik brez gumbov.Tvoj ima vrtljivi gumb...in dodatne nastavitve na dotik.Temperatura,obrati itd.

Pejt in ga naroči Smile


Skok na forum:
Zadnje novice

Predstavljamo vse montažne hiše na slovenskem trgu
08.06.2021 ob 07:28:05
Predstavljamo vse montažne hiše na slovenskem trgu
Odločitev za nov dom je ena najpomembnejših v življenju. Zato je potrebno, da izberemo dobro in kakovostno hišo, ki nam bo... Beri dalje »
Potrebujete stanovanjski kredit? Naredite si informativni izračun.
02.06.2021 ob 13:07:02
Potrebujete stanovanjski kredit? Naredite si informativni izračun.
V življenju so stvari pogosto nepredvidljive. Velikokrat nas presenetijo dogodki, ki so vezani na večjo, neobičajno porabo finančnih... Beri dalje »