Kar naredi dom > Vrt in okolica
Robotska kosilnica

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Robotska kosilnica
#1
zanimam me kako ste zadovoljni z robotsko kosilnico. kakšno svetujete za 500m2 površine,
lp
#2
Z vrgrajeno gps navigacijo. Obvezno. Drugače bo travnik kot slabo postrižena glava. Z navigacijo se to ne more zgoditi, ker natančno ve, kje je že kosila. Opazujem že en mesec pri znancu. Furaš jo lahko tudi z telefonom, če želiš, na zaslončku pa vidiš, kje je tisti dan že brila.
#3
Nimam izkušenj. Se pa strinjam z odgovorom.
Prejšnji vikend nameščen v kampu tik nad nogometnim igriščem , mel priliko opazovati tega neumornega brivca, očitno brez navigacije. Igrišče je bilo podobno omenjeni slabo postriženi glavi, nekje brito večkrat z vmesnimi irokezami.
#4
In katere kosilnice uporabljajo gps signal za evidentiranje kje so že kosile?
#5
pri husqvarni je takšna kot vidim šele 430X http://www.husqvarna.com/si/products/ro ... 798,749787

gardena pa nima podatka na spletu katera ima gps
http://www.gardena.com/si/lawn-care/rob ... nid=722871

john deere tudi brez podatka
https://www.deere.com/en_INT/products/e ... go_e5.page

če še je kateri proizvajalec ne vem. sem pa pred časom na nekih testih videl, da bi naj bila husqvarna najboljša in se ji nobena druga naj ne bi toliko približala.
#6
darkside
Predzadnji model husqvarne, ki si ga nalimal- lahko jo celo programiraš, kaj naj najprej kosi, ali zaleze pod grm, ali pokosi vse okoli drevesa, ali pusti krog trave okoli njega. Tudi pod razno pri košnji ne gre po isti poti dvakrat.
#7
Cene so pa kar konkretne, bom gotovo še kakšnih 10+ let kosil na žgance Smile
#8
@arbajter. to pa zanimivo. nisem niti predstavljal. nisem v interesu za nakup (ne še) in se nisem poglabljal.

kaj pa če se kupi brez gps in se ji naredi več manjših območij in bi tako lažje kaj pokosila? bi bilo pa super če bi lahko nekje dobil kak testni model in to preizkusil da vidiš kako se ti kaj obnese.

bi mi pa takšna stvar bila zanimiva poleti ker lahko v senci pivo piješ, ali hkrati opravljaš drugo delo. žal je le investicija kar draga.
#9
za 500m2 je zagotovo boljša tista brez gps, saj bo lepše, če bo naključno pokošeno.
pri gps se vidijo sledovi, kje je kosila, pri naključni pa ne.
#10
A ne bi bilo bolj preprosto ali pa vsaj bolj učinkovito, da bi kosilnica delala kot ''makro''.
Lastnik bi začel kosit, posnel potek vožnje, kosilnica pa bi nato naslednjič samo ponovila celotno pot. Ne bi rabil nobenih omejevalnikov in ne bi se vozila v tri krasne sem in tja. Sploh pa bi lahko naredil potem bencinsko, ker se ne bi 10 ur vozila po istem mestu.
#11
zelo podnbno dela algoritem od boscha.
https://www.youtube.com/watch?v=tys9Pg1wWMA
najprej mu pokažeš robove in ovire, nato jih sam paralelno (običajno diagonalno) pokosi. meni je pri majhnih parcelah še vedno lepše, če naključno kosi. nisem še pri nikomur opazil irokeze, saj kosi po par ur dnevno.
od 1000m2 naprej pa je bolje, če jo sprogramiraš, sploh če je veliko ovir in ozkih pasov okrog hiše.
#12
kefig11
saj ne kosi v vrstah, kosi navzkriž v vse smeri, vendar ve, katera zaplata še ni bila v "obdelavi". Tako da tvoja navedena o sledovih sploh ne drži.
#13
Gps sledenje se obnese če ni velikih dreves in močne krošnje ked drugače izgubi signal.Pri navedbah za koliko m2 je namenjena moreš odšteti vsaj 25% in to je to pa tudi moč baterije je pomembna koliko kosi z enim polnjenjem,drugače pa razdeliš parcelo na 2 polja pa je vse lepo pokošeno.
#14
Ko pajek kosi travo ... In to preko daljinskega vodenja.


LP, steklenicka
LP, steklenička
#15
arbajter Napisal:kefig11
saj ne kosi v vrstah, kosi navzkriž v vse smeri, vendar ve, katera zaplata še ni bila v "obdelavi". Tako da tvoja navedena o sledovih sploh ne drži.

po mojih informacijah nima nobena kosilnica ranga do 1000m2 z gps-om podprte naključne košnje, se pa to iz dneva v dan spreminja in prihajajo vedno novi modeli. po mojem pri takšnih malih parcelah nima smisla komplicirat in je bolj pomembno, da se izbere zanesljivo firmo, ki bo delala vsaj 10 let. s husqvarno zagotovo ne moreš falit.


Skok na forum:
Zadnje novice

Etex z zaključkom prevzema podjetja URSA - podjetja za proizvodnjo izolacijskih materialov, nadaljuje s preusmeritvijo svojega portfelja v smeri lahkih in trajnostnih gradbenih rešitev
03.06.2022 ob 08:23:40
Etex z zaključkom prevzema podjetja URSA -  podjetja za proizvodnjo izolacijskih materialov, nadaljuje s preusmeritvijo svojega portfelja v smeri lahkih in trajnostnih gradbenih rešitev
1. junij 2022 predstavlja pomemben mejnik za skupino Etex, saj mu pri strategiji rasti poslovanja zagotavlja peto vrsto tehnologije. S... Beri dalje »