Splošno > Skupinski nakupi
Nakup "First Flush Flow-rate Water Diverter" (prvi preliv)

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Nakup "First Flush Flow-rate Water Diverter" (prvi preliv)
Pozdravljeni,
ali koga zanima skupinski nakup iz Avstralije za "First Flush Flow-rate Water Diverter" (http://www.saferain.com.au/) - prvi preliv za umazano deževnico?
Od prodajalca sem dobil odgovor:
"Price for 1 horizontal unit is A$135. Post is A$101. For 2 units, price is A$270 plus A$122 post and the post price per unit goes down with more. You can order through Paypal and our account is [email protected]">[email protected]."
Pri nakupu dveh kosov se poštnina skoraj prepolovi.
Naročila zbiram do 29.7.2016, potem bom naročil. Plačam lahko jaz (PayPal), denar mi nakažete ko pošiljka pride.
Delovanje mi je sicer poznano in jasno, kako pa je v konkretnem primeru?, reč na eni strani priklopiš na žleb, na drugi na nek recimo sodček kamor odteče prva umazana voda, potem se dvigne neka kugla zapre to in čista voda teče v zalogovnik?

Se mi zdi reč ok, samo glede na poštnino in ceno in uvozne dajatve malo predgrago, čeboš nabral kaj naročil me kontaktiraj.... pa na cvarini se je treba pozanimat če kupiš tega cel kup če se potem poleg DDV plača še kaj drugega?
@SloCop najlepše je to opisano v blogu tukaj: http://pasivna-zidana.blogspot.si/2011/ ... mment-form
Preberi tudi njegove izkušnje po treh letih v komentarjih. To je bil tudi za mene primarni vir informacij, potem sem šel tudi sam raziskovat. Ugotovil sem tudi sam, da je "first flush", ki upošteva "flow rate" dejansko naprednejši element od klasičnega, ki upošteva samo količino začetnega dežja. In kot sem jaz lahko ugotovil ga prodaja samo ta avstralec "SafeRain", vsi ostali prodajajo klasične. Če kdo tega s "flow rate" najde kje bližje naj se javi.
Da bi izboljšal izkušnjo iz zgoraj navedenega bloga bom jaz tri dotoke iz streh (brez peskolovov) peljal v skupni jašek s košaro/filtrom, ki bo zadržal grobe dele (listje, insekti), potem pa peljal vodo naprej v ta element first flush, iz njega pa direktno v zbiralnik kjer bo nameščen še fini filter (z izpiranjem grobih delcev direktno v varnostni preliv preko sifona). Vloga tega finega filtra v zbiralniku je, da ko element "first flush" spusti deževnico v zbiralnik, odstrani grobe delce, ki bi priplavali iz strehe med glavnim dežjem.

Na ZS se mi je javil še eden forumaš. Torej smo skupaj s tabo @SloCop sedaj potencialno trije. To bo že fajn popust pri poštnini. Za resnost prosim, da mi kandidati pred petkom na ZS pošljete pravo ime, naslov, gsm in mail.
Ali je še kdo kupoval tole po tej objavi? Zanimajo me izkušnje...
Nihče?
A je že kdo pričel prodajati te first fush sisteme v Sloveniji?
Ker se mi ne da ravno iz tujine naročati.

Hvala za informacije.

Skok na forum:

Zadnje novice

NLB Stanovanjski krediti z jamstvom države
26.05.2023 ob 13:26:45
NLB Stanovanjski krediti z jamstvom države
Mladi do 38 let lahko ob prvem reševanju stanovanjskega vprašanja pridobite stanovanjski kredit po pogojih Zakona o... Beri dalje »
Pohištvo za popolno spalnico
22.05.2023 ob 12:09:13
Pohištvo za popolno spalnico
Spalnica je najintimnejši prostor vsakega doma. Nudi naj prijetno zatočišče pred zunanjim svetom. Zato bodite pri... Beri dalje »
Kako izbrati pravo kombinacijo senčil?
19.05.2023 ob 08:49:06
Kako izbrati pravo kombinacijo senčil?
S kombiniranjem notranjih in zunanjih senčil lahko ustvarimo prijetno in udobno vzdušje v svojem domu. Tudi ob poletni vročini.... Beri dalje »
Odkrijte prednosti bivanja v mansardi
17.05.2023 ob 12:20:44
Odkrijte prednosti bivanja v mansardi
Tondach rešitve za šarmanten dom Ko izbiramo nepremičnino, je zdravo in kakovostno stanovanje, v današnjem času... Beri dalje »