Opremljanje doma > Pohištvo
Betonski pult

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Betonski pult
#16
v kakšnem razmerju bi bilo potrebno mešat cement in mivko?
#17
Cement in mivko? A za pult?
1:1 8)
#18
http://www.merkur.si/gradnja/osnovni-gr ... azen-25-kg

+

http://www.merkur.si/gradnja/gradbena-k ... a-3-kg-diy

+

http://www.merkur.si/gradnja/osnovni-gr ... rec-paleta

+

http://www.merkur.si/gradnja/osnovni-gr ... 2mm-0-91kg

A to bi šlo? Priznam da nimam pojma o teh stvareh in bolj kot ne ugibam.
#19
Če ti rata napravit nekaj takega (woo): http://www.vrtno-pohistvo.si/vrtne-kuhinje/index.php pridem k tebi na inštrukcije :-)
#20
Bambus, načeloma bi bilo to to. Preostaja ti še detaljna preučitev tehnične dokumentacije, oziroma spremnih dokumentov za namen mešalnih razmerij in trdilnih karakteristik (da ne pride do pokanja, izpiranja, lomov in podobne nezaželene umetelnosti).

Pred nakupom svetujem posvetovanje s prodajalcem. Ravno Merkur zna na mesto prodajalca gradbenega materiala postaviti človeka, ki je že zamešal fangel ali dva, kajti ni ga bolj "mimo", ko se nevednež znajde pred študenterijo, ki zgolj popolnjuje delovno mesto na tosortnem oddelku.

Zadnjič sem na motorističnem oddelku nekega drugega našega kvazi veleprodajalca govoril s simpatično prodajalko, ki me je vestno poinformirala, da je dvotaktol verjetno del glasbene lestvice.

Ampak pustimo to, je že del neke druge zgodbe .

V tvojem primeru nam je jasno sledeče, potrebuješ:

boljši cement, check
boljši pesek, check,
neke vrste plastifikator, oziroma dodatek elastina, check
armiranje, check
barvilo, manjka, oziroma je neželjeno

Moje osebne izkušnje, tudi moji kopalniški pulti so betonski, enega lahko vidiš v mojem spletniku:

http://www.podsvojostreho.net/vsebina/s ... seeno/6935

Recimo na sliki:

[Slika: IMG_0293.jpg]

Oziroma:

[Slika: IMG_0350.jpg]


Jasno, gre za malce drugačno zadevo, pri meni je bilo obvezno prekritje z vodoodpornim materialom (mapelastik), zaradi keramičnega prekrivanja in možnosti zatekanja vode.

Kaj bo pomembno v tvojem primeru? Hudo dobro izvedeno šolanje, beri izdelava kalupov. Sicer boš delal malce bolj redko mešanico, a bo vseeno potrebno zelo zelo dobro izvibriranje betona, drugače bo končna slika ementalerska. Kljub armirnemu dodatku v obliki vlaken in plastifikatorskemu dodatku, mehurčkov ne sme biti, ker tam zateka voda, katera pozimi ob zmrzali kruši betonsko strukturo. Kasnejše brušenje betona in zalivanje z impregnatorji močno omili ta problem, pa vseeno je pametno veliko pozornosti usmeriti ravno v homogenost vliva.

Še nekaj......robovi. Povozi jih, oziroma ne delajte ostrih robov. Ne zgolj da so nevarni za deco in njihove glave, izredno radi se ob grdem pogledu krušijo in lomijo. Grdo odložena posoda na rob zna hitro odbiti košček. Da ne bo izvajalec brušenja umrl pri brušenju le teh, jih zastavite s kakšnim trikotnik robnikom že v šolungi. Dobi se nebroj umetelnih robnih zaključkov, ki jih je potem neprimerno lažje zgolj spolirati, kot pa izvajati z brušenjem.

Še malce mojega poigravanja:

Načrtovanje pozitiva in negativa armiranja, zadeve izredno rad močno predimenzioniram, tale pult služi za zaklonišče pred potresom:

[Slika: armatura.jpg]


[Slika: IMG_0441.jpg]


[Slika: 27232562731_8d4ef287cf_c.jpg]


[Slika: 27268990206_131205ea8f_c.jpg]


Dovolj si bodi mojega nakladanja, veliko užitkov ob izgradnji ti želim. Ne dvomim, da ti bo marsikdo svetoval k čimmanj kompliciranja, sam bi vseeno dodal, da izdeluješ zase in za svoje, stvar, ki jo boš poznal do potankosti. Kar pomeni, da neka nepravilnost še toliko bolj izstopa. Dobesedno zbode v oko vsakič, ko se zatakneš vanjo.

Pa le brez skrbi, ne gre za noben kunšt, ni to operacija možganov.
#21
Berghaus Napisal:Lahki betoni:

http://www.tkk.si/si/izdelki/izdelki-gl ... i-in-malte

Sem pred časom spraševal, na dotično firmo neko podobno vprašanje, pa nisem bil deležen - vreden odgovora. Očitno je šla stara garnitura kemikov v penzijo.
Se je pa včasih, dalo z njimi korektno posvetovat, in tudi nasveti so bili argumentirani, za ali proti, tudi za telebane. :?
Problem pri njihovih produktih so tudi prodajne količine, katere presegajo ljubiteljske dejavnosti samograditeljev.
Hvala papežu46 za osvežitev spomina mešalnega razmerja in z debelino plošče pogojenega agregata, kot tudi Berghaus-u in ostalim za posredovane linke. :wink: :wink:
#22
@picas55

Sej veš kako pravjo - teorija in praksa .............. :lol: :lol:

Sem sam mel enga "super majstra" za škarpice in za porfido. Položil je kot "profesor", sam fugirat se mu pa ni dal. Pa sem sam! :wink:

In ker mivke in cementa - mi praktiki - ravno ne tehtamo in ne merimo z menzurami in apotekarskimi tehtnicami - je mera "fangl".

Tam nekje od oka in preko palca 2 x ni enako! :lol: :lol:

Pa je pol isto kot v kuhinji ............ še mal cementa, al pa še mal mivke ............. kokr nanese, štos je v tem, da je na koncu v roki ta prav filing in da se fugen masa lepo obdeluje! Smile
#23
https://www.youtube.com/watch?v=5sgEEUSejlM


Kaj pa to? A je možno da se meša samo cement in vodo? Ker mi ni čist jasno, da v nobenem you tube posnetku ne dodajajo peska / mivke
#24
To uporabljajo suhi beton, mešanico, ki že ima pesek, kamenje,... Samo zaliješ z vodo in imaš beton. Pri nas je nekaj podobnega HobbyBeton.

Konkretno za zgornji video uporablja Quikrete mix, katerega vsebina je:
Citat:QUIKRETE® Concrete Mix (No. 1101) is the original 4000 psi average compressive strength blend of portland cement, sand, and gravel or stone. Just add water.

Imajo pa pri Quikrete tudi neko mešanico, ki naj bi bila bolj primerna za izdelavo pulta (vsebuje plastifikator,...), kaj takega pri nas še nisem zasledil - vsaj ne kot en izdelek, seveda pa lahko sam kupiš dodatke za beton in jih vmešaš.
#25
super, hvala za odgovore, umap da rata kej iz tega Smile
#26
(2.6.2016 ob 07:30)Bambus Napisal: super, hvala za odgovore, umap da rata kej iz tega Smile


Je kaj ratalo? Se tudi sam pripravljam na ta projekt...
#27
Sam bi nekajkrat premislil, preden bi betoniral. Zakaj ne raje n.pr. masivnega lesa, kerrocka, ipd. ali celo rostfraja za ves pult, če že klasični ne sedejo?
#28
Jaz sem vlil plato, pozidal s siporeksom, zgoraj vlijem plato ter nato obložim z velikimi gres ploščicami zafugiram...in to je to


Skok na forum:
Zadnje novice

Kaj pomeni nizka začetna investicija v talno ogrevanje?
30.06.2020 ob 18:59:11
Kaj pomeni nizka začetna investicija v talno ogrevanje?
Vse več ljudi se odloča, da bo prostore ogrevalo s talnim gretjem. Prednosti, ki jih prinaša ta vrsta ogrevanja, so... Beri dalje »
Na kaj morate biti pozorni preden naročite stopnice
08.01.2020 ob 09:51:21
Na kaj morate biti pozorni preden naročite stopnice
Pred nakupom stopnic je dobro vedeti:   da lahko izberete stopnice ne glede na obliko in izgled stopnišča v enakem... Beri dalje »
Video: Ko zagori olje na štedilniku
20.12.2019 ob 10:02:03
Video: Ko zagori olje na štedilniku
V posnetku si oglejte, kako ga pravilno pogasiti in kaj lahko pomeni napačna odločitev. Še en v nizu čisto navadnih dni. Po... Beri dalje »