Kar naredi dom > Zabavna elektronika
Senzor gibanja na luc

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Senzor gibanja na luc
#31
arbajter Napisal:Goplay, naredi kot si narisal v prvi risbi, bo prav. Poštrihaj rumeno zeleno na obeh koncih.


Zanima me, ali je prav, da zeleno pri šalterju prekinem in jo vežem na črno v šalter, iz stene pride ta zelenorumena in jo vežem na črno od senzorja. Ali je ni treba prekinjati.
#32
Zeleno-rumena, ki pride iz stene v šalterju skupaj z dovodnobnulo in fazo, prekineš in ni nikamor naprej zvezana. Rumeno-zeleni vodnik iz šalterja do luči (senzorja) pobarvaš na obeh koncih s črno in ga priklopiš v šalterju na dovodno fazo-črno. Saj si tudi tako narisal.

Sent from Xtouch using Tapatalk
#33
ok zeleno pred šalterjem bom prekinil in jo povezal na črno v šalter. Na teni pa tole povezal s črno od senzorja.

Če mi prav logika deluje bo senzor imel nase vezano črno, ki bo ob zaznavi gibanja spostil tok preko rdeče v črno od luči in luč zasveti.

A je ok razmišljanje, če bom preklopil šalter in spostil tok po šalerju direktno do luči, pa bo luč skoz svetila.

Označeno z bunkicami (spoji žic) - recimo rdečo od senzorja in črno iz stene lahko skupaj povežem v sponko od luči na črno a ne.

Mogoče delujem malo glup ampak nočem kr neki probat in da skurim kake varovalke. Rajš sem ziher.
#34
goplay2 Napisal:Pozdravljeni,

Hvala za pomoč... če prav razumem moram tako narediti...

Črno pred vhodom v štekar povežem z zeleno, ki pride zunaj iz stene in to vežem na senzor na črno (a zelena mora biti samostojna od povezave s črno naprej, ker pride od nekje do štekarja)

črno, ki gre iz štekarja in pride zunaj iz stene vežem na luč na črno in zraven zvežem rdečo iz senzorja

plava pride direkt zunaj iz stene in jo povečem na luč na plavo Modro, ki pride iz stene zvežeš na ohišje luči. Na ohišje pa priključiš modro od luči in zraven plavo iz senzorja

Faza je črna.


A je to to?
#35
Luč prek senzorja se je vklopila in izklopilav redu. Potem sem enkrat izklopil stikalo za luć, ko sem menjal žarnico. Vklopil nazaj stikalo in sedaj se mi senzor kar naprej sam vklopi. Gori recimo 10 sekund luč, potem ugasne in se ponovno po 2 - 3 sekundah ponovno prižge. pa nobenega gibanja ni pri senzorju.
Je šel senzor v maloro, ali je mogoče kaj drugega. 
Hvala.
#36
Da si sposodim temo. Imam reflektor na senzor, a mi ta zelo slabo lovi. Senzor je PIR in mi lovi komaj nekje na 2 m. Res je da je usmerjen v "hodnik" med hišo in garažo, širok cca 1 m.
A je res da PIR senzorji ne delajo dobro, če se oseba premika direktno proti senzorju? A lahko kdo priporoča dober senzor (Theben , Steinel, Braytron....?)
Bi se splačalo razmisliti o HF senzorju?

Hvala.


Skok na forum:
Zadnje novice

Kaj pomeni nizka začetna investicija v talno ogrevanje?
30.06.2020 ob 18:59:11
Kaj pomeni nizka začetna investicija v talno ogrevanje?
Vse več ljudi se odloča, da bo prostore ogrevalo s talnim gretjem. Prednosti, ki jih prinaša ta vrsta ogrevanja, so... Beri dalje »
Na kaj morate biti pozorni preden naročite stopnice
08.01.2020 ob 09:51:21
Na kaj morate biti pozorni preden naročite stopnice
Pred nakupom stopnic je dobro vedeti:   da lahko izberete stopnice ne glede na obliko in izgled stopnišča v enakem... Beri dalje »
Video: Ko zagori olje na štedilniku
20.12.2019 ob 10:02:03
Video: Ko zagori olje na štedilniku
V posnetku si oglejte, kako ga pravilno pogasiti in kaj lahko pomeni napačna odločitev. Še en v nizu čisto navadnih dni. Po... Beri dalje »