ker vem da se vas veliko na forumu spozna na prenove bi vas želel vprašati za vašo oceno, koliko bi prišla obnova kopalnice (samo delo), če bi delal obnovo na ključ:
- odstranitev ploščic in vse opreme + odvoz
- prenova cevi/odtokov
- števce za vodo je potrebno premakniti nižje (trenutno so v višini toaletne omarice)
- izravnava tal + polaganje pvc po tleh
- obdelava sten, polaganje ploščic do višine 2m (kopalnica ima 4,7 m2) + beljenje razlike
- vgradnja banje, radiatorja, wc (kotliček ni vgradni), umivalniškega bloka, omaric..
Brez talnega gretja, odtokov in cevi ne bi premikal glede na obstoječo lego, so pa kot rečeno potrebni obnove. Kopalnica meri 4,7m2.
Pazi se "posrednikov" , to je vse kar ti lahko svetujem.
Jaz se sploh ne pogovarjam več, če se ne pogovarjam direktno s človekom ki bo delal. Ne pa da mi reče "imam pogodbenika za to, pogodbenika za tist".... ja u 3pm, kaj pa pol ti sploh delaš, sam provizijo vlečeš al kaj.
S starši živimo v eni hiši oni spodaj mi zgoraj. Starša bosta prenovila kopalnico. Zanima me glede stropa, sedaj je ladijski pod, ki gre stran in naredil bom strop iz knaufa.
Zanima me sledeče, ali mora biti pod knavfom izolacija? Npr. steklena volna sedaj je bil stiropor 2cm.
Kaj pa glede folije mora biti paroneprepustna ali kaj naj dam? Se pravi kopalnica je v spodnjem delu.
Rs84, če je osnova stropa betonska plošča, takrat ni potrebe po parni zapori, vendar bo dodatna izolacija v debelini podložnih letev iz stiropora/stirodura zaradi večje temperaturne odzivnosti in kanček boljše zvočne izolacije dobrodošla. Poleg tega stabilna podlaga pripomore k večji udarni trdnosti stropa.
Če je osnova stropa montažne izvedbe, je tudi parna zapora dobrodošla.
Sem naredil kot sem napisal, knauf strop je nekje 5 cm spuščen od stropa, ki je ometan. Knauf strop sem naredil, da sem dobil ravno linijo, ker omet ni najbolj raven in bi zadnja vrsta ploščic bila postran zaradi neravnega ometa. Če bi bil omet na stropu čisto raven nebi spuščal stropa in potem tudi nebi bilo ne izolacije ne folije.
Plošča je "monta",v mansardi pa je potleh 5cm stiroporja, vodno talno gretje v estrihu, tla so keramika, nad spodnjo kopalnico imamo tudi mi kopalnico.
Pozdravljeni, prosim za pomoč in mnenja. V medetažni hiši iz sedemdesetih let obnavljamo dve kopalnici, ki sta druga nad drugo. spodnja kopalnica je imela še jašek, velikosti 80 x 80 - v katerega so bile speljane kanalizacijske cevi iz kuhinje in garaže, pa tudi iz oddušnika, skozi katerega je potekala kanalizacija zgornje kopalnice. Te cevi so monterji združili v eno in jo potisnili ven iz hiše, oddušnik, ki je bil še kovinski, pa zamenjali s plastičnim. Upam, da je do tu še vse v redu? Zamenjali naj bi tudi stare svinčene cevi za vodo. Tu se pa zatakne - nove cevi za toplo vodo so namreč povezali kar na stare svinčene ( topla voda se ogreva iz plinskega kotla). Je to OK? Med delom je bila opcija vodo napeljati popolnoma na novo, pa se je potem izvajalec odločil za obnovo obstoječega.
Druga dilema, ki jo imam pa je sledeča. Iz garaže je bila v kopalnico po hodniku napeljana kanalizacijska cev. Hodnik in garaža nista podkletena. Cev je bila položena v pesek pod betonsko ploščo. Cev smo menjali po pregledu z kamero, ker da naj ne bi bila več ok. Cev je bila popolnoma cela, celo plastična ( napeljavo vode v hiši je izvedel moj oče, ki je bil vodilni monter pri IMP) , le tisto koleno je bilo svinčeno in v slabem stanju. Cev so zamenjali, v luknjo nasuli pesek, ki so ga pred tem iz nje izkopali in čez zabetonirali. Tu se sprašujem, če ne bi bilo potrebno izdelati podlage iz peska za to cev in morda še kakšne izolacije?
In tretja dilema so podometni kotlički. V zgornji kopalnici ena od nogic niti ni pritrjena, dobesedno visi nad luknjo v plošči. Tudi to me moti. Na kratko - sem zelo razočarana nad izvedbo, bojim se čez vse to polagati ploščice, pa prosim za mnenje, če so moji pomisleki upravičeni?