Kar naredi dom > Dom in male živali
Odtok, sifon, pomivalno korito - čiščenje

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Odtok, sifon, pomivalno korito - čiščenje
#1
Nekoč sem slišal, pa ne vem kje la v reklamah al v štacunah, da se uporablja oziroma dobi posebno čistilo, ki se peni in požre tudi umazanijo nabrano direkt na odtoku pomivalnega korita. Namreč vsa sredstva, ki jih poznam se natočjo v odtok korita in pač se vsedejo v najnižji del sifona in oddelajo soje delo. Vendar umazanija se nabere in nabira tudi takoj v odtoku po rešetki iz korita, ki se ga pa z gobo,... ne da očistit. Probal sem že s sodo in kisom vendar reakcija ni burna in ni pene na odtoku kt pravjo. Kako vi to pucate al kje se dobi pena za odtoke?
#2
Razdereš in očistiš posamezne dele. Najbolj učinkovito in okolju prijazno.
#3
Prej poslikaj, da boš vedel kako sestaviti Smile
#4
ttomi73 Napisal:Nekoč sem slišal, pa ne vem kje la v reklamah al v štacunah, da se uporablja oziroma dobi posebno čistilo, ki se peni in požre tudi umazanijo nabrano direkt na odtoku pomivalnega korita. Namreč vsa sredstva, ki jih poznam se natočjo v odtok korita in pač se vsedejo v najnižji del sifona in oddelajo soje delo. Vendar umazanija se nabere in nabira tudi takoj v odtoku po rešetki iz korita, ki se ga pa z gobo,... ne da očistit. Probal sem že s sodo in kisom vendar reakcija ni burna in ni pene na odtoku kt pravjo. Kako vi to pucate al kje se dobi pena za odtoke?

Kis zavrite in se bo fajn penilo, še prej pa sodo natrosite v odtok. In če je možno, cev zamašite pri izhodu v sifon, da zmes ostane v cevi.
#5
kot goldhorn in beri

Mimogrede, meni je uspelo čiščenju narediti manjšo poplavo, ker je odtok v U obliki, in je tam stala notri voda in cevi niso ravno skupaj zašraufane. Razdrla sem pa samo sprednji del pri koritu, tisti del, ki gre v steno pa ne. Tako mi je vse skupaj zletelo dol in to ravno v trenutku, ko sem telovadila še z vodo (da bi odplaknila del umazanije naprej), kar ni bila ravno genialna ideja.

zanka, zakaj je potrebno kis zavreti? Se potem pH še zniža? Jaz sem sprobavala sodo in domači kis (premalo kisel??) pa ni bilo kaj prida efekta, res pa je bil sifon tak, da sem samo gledala, k(d)aj bo kaj vun zraslo.
#6
Si s cvičkom probala?
#7
Se ga da "na zob" pred al' po čiščenju?
#8
Ideje so, ene bolj sarkastiče druge uporabne. Da bi razdiral sifon na kose in odšravfal odtok lijaka nebi hvala. Verjetno bo držalo da mi ni uspelo ker sem uporabu navadni kis, ki ni tako hud. Bom probal kombinacijo s sodo bikarbono in zavreti kis za vlaganje na alkoholni osnovi.

Našel en recept iz prakse:
http://ksenija.argentinaslovenia.com/200...je-odtoka/
#9
Soda (bazična spojina) in kis (kislina) se med seboj nevtralizirata. Višje kot so koncentracije sestavin, bolj burna je reakcija. Temperatura pospeši reakcijo.
Kaj se ti ne ljubi sklonit pod umivalnik in odviti tista dva navoja na loku sifona? Lenoba. V trgovini se da kupiti tudi tri, pet in osem metrov dolge tanke cevi z okroglo glavico in nazaj obrnjenimi šobami. Priložene imaš adapterje za priklop na vse vrste priključkov, 3/4, 1/2 cole, snameš lahko perlator na pipi in cev priključiš tudi tja, če že hočeš. Ko jo vtakneš v cev, gre kar sama od sebe naprej. Dva ali tri krat jo spustiš v cev in gotovo. Cevi običajno zelo dobro očisti. Sploh če vajo narediš z vročo vodo.
#10
@arbajter
Dobro si pojasnil, celo 2x Smile
En post imaš viška
#11
Bolje dvakrat, kot nobenkrat!
#12
Nima več, zadošča enkrat.
Mi o avionu, pilot iz gozda....
#13
Še tako je bil z omembo lenobe preoster (ali pa tudi ne). Verjetno je lažje sesti k računalniku kot se skloniti pod umivalnik...


Skok na forum:
Zadnje novice

Na kaj morate biti pozorni preden naročite stopnice
08.01.2020 ob 09:51:21
Na kaj morate biti pozorni preden naročite stopnice
Pred nakupom stopnic je dobro vedeti:   da lahko izberete stopnice ne glede na obliko in izgled stopnišča v enakem... Beri dalje »
Video: Ko zagori olje na štedilniku
20.12.2019 ob 10:02:03
Video: Ko zagori olje na štedilniku
V posnetku si oglejte, kako ga pravilno pogasiti in kaj lahko pomeni napačna odločitev. Še en v nizu čisto navadnih dni. Po... Beri dalje »