Objave: 12876
Teme: 12
Ocena:
-503
To sem mislil! Če res želiš mitshubishi, potem vzemi original, vse ostalo je zgolj cenena alternativa s katero ne boš zadovoljen
Objave: 6821
Teme: 28
Ocena:
4
Tista termoshopova notranja enota je pa res okleščena varijanta, ki z originalom nima prav posebne zveze in je neprimerljiva. Edino elektroniko so vzeli njihovo, pa še to ne tiste najnovejše.
Objave: 262
Teme: 19
Ocena:
2
imam soseda z zelo glasno Zubadan TČ in moram reči, da bi najraje poleti bajto prodal in se odselil stran
kakšen nasvet
Objave: 8664
Teme: 6
Ocena:
9
1) Protihrupna zaščita na svoji strani (ovira):
-plot
-grmovje
-zid
......
2) dogovor s sosedom:
- zasuk zunanje enote da se hrup širi v drugo smer
- premestitev na drugo lokacijo
- protihrupna zaščita
3) zapri okna in prižgi klimo
Objave: 151
Teme: 29
Ocena:
0
Jaz sem slisal da naj bi ta notranja enota od termoshopa bila boljsa od orig. Ecodana, ker naj ne bi imela dodatnega grelca ki se skoz vklaplja?
Objave: 4985
Teme: 8
Ocena:
3
Grelci so pri optimalnem dimenzioniranju tč dobrodošli. Drugo pa je to, če ima tč neoptimalen SW, ki jih po nepotrebnem vklaplja.
Sent from Xtouch using Tapatalk
Ocena:
-503
TČ se brez grelcev ne ne, razen v primeru bivalence z drugim ogrevalnim virom, kjer pa zopet vsaka naprava ni primerna.
TČ ne kupuješ kot pralni stroj, katerega lahko zamenjaš v nekaj minutah :idea:
Ocena:
-503
Kompresor se dislocira in vgradi v svoje zvočno izolirano ohišje, pa bo mir.
Objave: 151
Teme: 29
Ocena:
0
Sej nekako se se odlocam med Ecodan notranjo enoto v kombinaciji z sw100yha ali pa zubadanom shw112.
Druga opcija je pa kronoterm wplv-14s1 nt
Objave: 1675
Teme: 1
Ocena:
-2
Migaj, preberi do konca! Pomagač ima težave poleti( prodaja bajte)Ti pa ogrevanje 24/7.
Objave: 8595
Teme: 23
Ocena:
11
Če že moraš skoraj vsaj moj zapis komentirati, bi bilo dobro biti malo bolj pronicljiv pri dojemanju napisanega.
Morda pa bi pomagač najraje že poleti bajto prodal in se odselil, da tudi pozimi sosedovega zubadana ne bi rabil poslušati.
Objave: 6821
Teme: 28
Ocena:
4
Lahko se dgovorita tudi to, da se max moč in hrupnost omeji. Mitsubishi ima več stopenj.
Objave: 262
Teme: 19
Ocena:
2
pomagač napisal/-a:
imam soseda z zelo glasno Zubadan TČ in moram reči, da bi najraje poleti bajto prodal in se odselil stran
kakšen nasvet
Hvala vsem za nasvete, vidim, da je upanje :-) Počakal bom še kakšen mesec in potem stopil do soseda. TČ ima obrnjeno v mojo hišo in zvoki so res neprijetni pa imam okna spredaj 6-18-4-18-4, argon. Če bi TČ samo zasukal bi bilo po moje to že v redu. Ali morda kdo ve koliko stane tak premik TČ, pa magari jaz plačam. Sosed je ok, nisva neka prijatelja, otroci se igrajo... lp