Objave: 8601
Teme: 23
Ocena:
11
extremno nizka cena, čeprav manjkajo mešalni ventil, bojler, exsp. posoda, dod. magnetni filter, pa še kaj, ter ponavadi potrebni dodatni metri vodne in plinske povezave.
Se pravi da je Daikin HT + bojler na ključ z montažo ter 9,5 ddv od cca 8k dalje.
Objave: 6821
Teme: 28
Ocena:
4
In še marsikaj, kar izveš šele nato, ko ti jo instalirajo. Ta njegova taktika se vleče že 30 let in ko mu zagusti, enostavno odpre firmo v nekem drugem kraju pod drugim imenom. Pa lahko spet vse nateguje. Meni ni potrebno odpirat firme v Ljubljani ali pa Mariboru. Imam jo vedno na istem naslovu.
Objave: 5754
Teme: 1
Ocena:
32
Link je zgolj informativen. Sam pa naj izbere najboljšega ponudnika in preveri, kako je z to dodatno Daikin subvencijo. Med vrsticami bo že sam ugotovil, na koga se naj obrne. Mi mu tega nemoremo namigniti.
Objave: 9
Ocena:
0
Da postavim malce drugačno vprašanje. Enostanovanjska hiša (Maribor), dobro izolirana, 70m2 bo ogrevanih s talnim in 70m2 s radiatorji (TČ mora omogočati krmiljenje dveh ogrevalnih con) + ogrevanje sanitarne vode (4 osebe). Vse izvedbe so SPLIT sitemi.
Kako bi med naslednjmi naštetimi TČ razporedili le-te po vrsti (1 - pomeni "najboljša" oz najpre, 4 - pomeni "najslabša" oz nikoli), glede na zgoraj opisane zahteve. TČ pa so:
a) Buderus Logatherm WPL 8kW AR T (190l bojler + 9kW el. grelec)
b) Daikin Altherma 8kW (3kW el. grelec + 180l bojler) - zunanja enota ERLQ006CV3
c) Mitsubishi Ecodan Zubadan 8kW (200l bojler + 9kW el. grelec)
d) Fujitsu Waterstage 8kw SD Comfort Series (mislim, da je poleg okrog 180l bojler, nisem pa najdo podatka kako močen el. grelec ima)
e) Panasonic Aquarea T-CAP 9kW (3kW el. grelec + pribl. 200l zalogovnik vode, sicer ga nisem zasledil, ampak mislim, da ga lahko dokupiš).
Torej, kako bi vi razporedili po vrsti naštete TČ, glede na zgoraj opisan objekt? Ne rabite razložiti zakaj ste se tako odločili, važno mi je samo, v kakšenm vrstnem redu bi izbrali ponujene črpalke.
Objave: 8601
Teme: 23
Ocena:
11
Saj si jih že razvrstil.
Sam bi najbrž izbiral med prvima dvema, če bo le 8kW-tna zadosti.
Kaj konkretneje pomeni dobro izolirano?
Objave: 9
Ocena:
0
Dobro izolirana, bi recimo pomenla, 15cm beli stiropor, 20cm steklena volna na podstrešju in dvoslojna zasteklitev oken. Sam sem tale vrstni red zapisal po naključju. Upam, da še dobim/o kakšna druga mnenja.
Objave: 5754
Ocena:
32
Nimaš ti že Estie 11kw.
Sam bi na drugo mesto postavil Panasonica, zaradi tega T-capa, ostali so tu nekje (moje mnenje),odloča cena.
Drugače Mitsubishi je lahko ecodan ali zubadan.
Objave: 6821
Teme: 28
Ocena:
4
Buderusova ni split naprava
1. Toshiba Estia 8 kW
2. Daikin Altherma 8kW (3kW el. grelec + 180l bojler) - zunanja enota ERLQ006CV3Ta ni 8 kW ampak 6. 8 kW je ERLQ008CV3
3. Mitsubishi Ecodan Zubadan 8kW (200l bojler + 9kW el. grelec)
4. Fujitsu Waterstage 8kw SD Comfort Series (mislim, da je poleg okrog 180l bojler, nisem pa najdo podatka kako močen el. grelec ima)
5. Panasonic Aquarea T-CAP 9kW (3kW el. grelec + pribl. 200l zalogovnik vode, sicer ga nisem zasledil, ampak mislim, da ga lahko dokupiš).
Objave: 2
Ocena:
0
Nihce ni niti omenil TC termotehnike wplb 14-s1 nt. Ni to kitajski proizvod s ttehnikovo nalepko,ki ke tudi zelo glasna naprava.