Objave: 20
Teme: 0
Ocena:
0
Že dolgo spremljam tale forumu glede TČ »prava«(ON-OFF) »neprava«(Klima), katera je bolj primerna za ogrevanj.
Kot ekonomist lahko povem le to, da je prava tista TČ pri kateri se investicija povrne v nekem razumnem času, tako kot velja na splošno za vse investicije (v gospodinjstvu, gospodarstvu ali državi). TČ pri kateri se vložena sredstva vrnejo po 10, 15 ali celo več letih, lahko rečem je da, je to neumna investicija pa čeprav je TČ iz čistega zlata in jo je izdelal Mercedes, BMW, Maybach ali pa celo NASA . Upam da monterji TČ, ki ponujajo renomirane evropske TČ razložijo svojim uporabnikom, da se bo investicija vrnila čez 15 ali celo več let (odvisno od cene energenta, ki ga je uporabnik predhodno uporabljal). Kmečka obrazložitev - pomeni da bodo na istem, kot če bi še naprej uporabljali obstoječi sistem ogrevanja 10, 15 ali več let. V mojem primeru CTC 12.000€, pri ceni olja 0,64€ caa 17 let, pri 0,8€ caa 13 let. Seveda dobim 10 letno garancijo :D ???.
Objave: 20
Teme: 0
Ocena:
0
Seveda je velika razlika med BMW in Dacijo. Ne vem pa če je razlika pri 22℃ , ki jo ogreje neprava TC in prava TC. Očitno je. Veliko uspeha pri nategovanju ljudi še naprej.
Objave: 1319
Teme: 4
Ocena:
1
Bravo sašo, sem se kar nasmejala.
Jaz sem zelo zadovoljna, da sem se odločila za nepravo.
Kronoterm in njihovi serviserji pa naj kar nategujejo svoje stranke, ki so tak ali tak ponavadi ljudje, ki pojma nimajo, kaj jim prodajajo. Imajo pa denar, da jih lahko taki ekonomisti fino nateg... :mrgreen:
Tako kot one z željo po IR panelih.
Objave: 5242
Teme: 5
Ocena:
32
zdravapamet: se ne bom vec mesal, samo prosil sem te, ce mi lahko poves v cem se monoblok in split tako pomembno razlikujeta, da je monoblok toliko boljsi. Kar se cen crpalk tice, pa ti bom napisal tako, kot 'ekonomista' pred mano. Raje imam 6 jurjev doma, kot da jih vrzem v neko 'kao' firmo izkljucno samo iz tega naslova. Ce zadeva za 5K greje kot ona za 11 ne mores napadati ljudi na nacin, da meljejo 100x isto kavo in podobne 'vampirjevske'. Ne meljejo kavo ampak so vsi po vrsti na toplem - zaznas razliko? Sploh ne razumem, kaj je tako vesoljskega v tem, da 6 jurjev obdrzis doma in jih imas ves cas na voljo za kaj drugega ali pa z njimi cez 6,7,8,10 let kupis novo crpalko (ker se te klima tako hudicevo kvarijo, glede na to, kako strasite s tem). Pac kupis novo za 5K in imas novo crpalko za novih 8 let in ne pozabi, se vedno jurja v zepu :) Za te tvoje garantiras da bojo celih 15 let brez napake? Vsekakor so ljudje, ki imajo dnar, trosijo na iPhone, EU crpalke, BMW-je etc... super za njih. So oz. smo pa se taki, ki pac nimamo toliko denarja in kupujemo cenejse zadeve, pred tem se malo bolj pozanimamo in se potem odlocimo. Samo ne nas zato obkladat, kako smo cudni, "pametni", brezposelni in podobne... Eni so veseli za nase izkusnje okoli tega, vam drugim grejo na jetra, razumem. Je pa vsak dan manj 'hodajucih bankomatov', ce razumes kaj mislim s tem...
Objave: 8664
Teme: 6
Ocena:
9
Če ne delaš plinskih napeljav, potem seveda zagovarjaš samo monoblok.
Logično, mar ne?
Objave: 3418
Teme: 1
Ocena:
9
O čevlju naj sodi kopitar.
Le zakaj je bilo to napisano? :lol:
Slovenci?
Objave: 7267
Teme: 15
Ocena:
53
Primerjava z avtom ni umesna. Pri avtu gre tudi za občutek, opremo, za nekatere tudi izgled in materiale. Pri TČ gre za zadevo nekje v kurilnici. In neprava ali prava naredita tistih 21° v sobi za enak strošek, s tem da "prava" stane 2x več. Morda pa eni spite ob TČ in jo vsak dan otipavate ter božate?
Zaradi mene lahko komot nekdo kupi tudi TČ za 15 ali 20k€, nimam popolnoma nič proti.
Ampak da se splača me pa pač ne morate prepričati. Sam se enakega načela držim tudi pri avtih, gledam samo kaj mi nudi in za kakšen denar - in glej ga zlomka, to nikoli ni kakšen BMW/Mercedes/Audi, ker so strašno precenjeni. Tudi če bi imel denar, bi vzel kakšno drugo znamko, ki nudi več za isti denar.
Objave: 262
Teme: 19
Ocena:
2
imam soseda z zelo glasno Zubadan TČ in moram reči, da bi najraje poleti bajto prodal in se odselil stran
Objave: 13084
Teme: 12
Ocena:
-503
Migaj... ne vem ali se delaš norce ali res ne razumeš. Napisal sem, da premium avtomobile kupujejo, prav tako pralne stroje tv - je, kuhinje... , če tega nihče ne bi kupil tudi nihče ne bi izdeloval. Ti pa s tem koliko izgubiš z leti!?
Verjetno ti nimaš, ravno tako tudi jaz nimam, da bi kupoval premium izdelke. Zakaj je po tvoje nekdo bebec ki v strojne instalacije vloži 50k€ ali več. Zato ker on verjetno ima, midva pa ne! In kdo je tukaj bebec!? Ravno premium izvedbe in rešitve so vodilo razvoja, cenene izvedbe ne pomenijo nič drugega kot stagnacijo celotnega gospodarstva!
Faušija... kje bi bila ti moja slovenija, če je ne bi bilo v tvojem besednjaku :idea: