Kar naredi dom > Dom in male živali
Ose

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ose
#16
Počakaj na večer, ko gredo spat, vzemi brake cleaner, pa jih "zamrzni". Big Grin
#17
Sam sem imel težave z osami, kolega je imel podobno zadevo s sršeni kot Furman in oba sva zadevo elegantno rešila z WD-40. Sploh nočem vedeti kaj je tam not, da na te žuželke tako učinkuje.
#18
Ker nisem imel WD40 sem v kanglo za špricanje sadja dal malo nafte in ob 18h, pošprical les in vse okoli vhoda v gnezdo. Sršeni in ose so ob večernem vračanju bili najprej zelo naspidirani, potem se je ve počasi umirilo. Jutri javim ali so se odselili ali jim je to škodilo in jih ni več.
Vonj po nafti jim očitno ni všeč.
[Slika: p1000572.jpg]
#19
Nabavi sprej, ki sem ga omenil tu (fotka)...lojtro, ponoči, (nese do 4 metre)....našpricaj na polno (iz preventive potegni črto) pa bo mir.
#20
Joj kako lepo so na kupu. Jih pridem s sirkovo metlo udarit in zadeva zaključena za nekaj sekund. Glih danes zvečer sem zunaj prižgal luč in s prstom enega stisnil na podboj vrat, drugega, ki je višje letal pa udaril s sirkovo metlo. Pred nekaj dnevi pa sem jih stisnil s štilom od motike, ker sem to imel najprej pri roki. Žena je kar vreščala, ko jih je videla napol pomorjene na stopnicah in si ni upala iti mimo. In mi sedaj pravi naj delo dokončam do konca, jaz pa rad malo hecam ljudi, tudi z živim biološkim orožjem.
#21
Vincent tole je 7 metrov visoko, če špricam od spodaj bom najprej jaz škripnu, pol pa sršeni :o
Kot sem rekel o rezultatih poročam čez kak dan.
Jozl tebe bi pa res rad videl kako bi z metlo na tej višini.. edin če nisi mal čarovice.
#22
s sršeni se ne hecat. smo jih imel enkrat v dimniku, čisto na vrhu. pa sem šel ponoči, v temi, pod streho, odprl vratca, pa en močnejši drat noter da bi gnezdo sesul. pa začnem drezat v gnezdo .. je enemu nekako v popolni temi uspelo priletet skozi vratca dimnika, se je zaletaval po podstrehi kot trapast, kot metek je letal mimo moje glave. sem prav hitro pobral šila in kopita ...

ponoči imajo stražarje. kadar sem imel luč zunaj prižgano, obvezno sta priletela dva k luči. tako da če bo kdo kaj ponoči okoli šaril, obvezno najprej stražo frderbat. pips na daljavo pa mislim da bi tudi moral učinkovati. a na 7 metrov višine se jih ne bi upal it dražit, je precej visoko za dol past.

z metlo ja ... ta je dobra. te napadejo in našpikajo da bi izgledal kot michelinko.
#23
Eno leto so bili na hlevu na višini 5m ali celo več. Nisem jih mogel zakuriti ali pošpricati s pisom. Sem jih z dolgo tanko lato na kateri je bila pritrjena plastična plošča od 5l kanistra mehansko vsaki večer tolkel. Padali so dol kot meseršmiti v II. svet. vojni. Niti eden ni pogruntal od kod je dobil batine. Po 2-3 tednih genocida je zmanjkalo zalege in je bilo tudi konec s sršeni.

Najraje jih zakurim, če so sršeni v kakem drevesu in na dostopnem mestu s tal. Tudi v dimniku sem jih še pokuril, ker so letali skozi majhno luknjico in je bila dostopna iz okna.


Skok na forum:
Zadnje novice

Vabljeni na Marlesov dan odprtih vrat
19.05.2022 ob 13:41:01
Vabljeni na Marlesov dan odprtih vrat
Vabljeni na Marlesov dan odprtih vrat  - Popolnost bivanja v hiši, kjer diši po domu Kje: okolica Bleda Kdaj: v... Beri dalje »
Premierno na ogled pritlična hiša Lumar Terra-V 158
17.05.2022 ob 12:41:47
Premierno na ogled pritlična hiša Lumar Terra-V 158
V Lumarju v okviru Lumar Zero Emission Tour pripravljajo premierno predstavitev naše izjemno priljubljene in sodobno zasnovane... Beri dalje »
Ne zamudite nizkih obrestnih mer | NLB Stanovanjski kredit
21.04.2022 ob 07:06:17
Ne zamudite nizkih obrestnih mer | NLB Stanovanjski kredit
Ne zamudite nizkih obrestnih mer | NLB Stanovanjski kredit Dobrodošle stranke vseh bankUjemite nizke obrestne mere in... Beri dalje »