Splošno > O cenah materiala in storitev
Okvirna cena prenove mansarde

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Okvirna cena prenove mansarde
#1
Ker vas je veliko takšnih, ki ste prenavljali mansarde me zanima okvirna cena prenove mansarde (izoliranje stropov, nov knauf...), cca. 50m2 površine?
#2
Lepo pozdravljeni. Na Vas se obračam z naslednjimi vprašanji. Smo v želji po izdelavi mansarde, z predhodnim arhitektskim načrtom. Smo brez predhodnih izkušenj, bolj ali manj vemo kaj želimo in kaj potrebujemo (izolacija strehe, tla, laminat, elektrika, voda, po možnosti še izdelava kopalnice). Seveda se zatika pri predračunih. Od neresnih izvajalcev, ki po ogledu ne pošljejo predračuna, do trenutne situacije, ko želi izvajalec od nas vse kaj drugega kot izstaviti predračun. Tega bi rad dal na 3 dele, s tem da pač plačamo za začetno kritje materiala, kasneje še vmesno delo in zaključek. Tako je povedal okvirno ceno, ki naj sicer ne bi odstopala, vendar kdo ve kaj prinese čas. Zato me zanima kako ste se vi soočali z ustreznostjo predračunov izvajalcev? So Vam izstavili celoten predračun za izdelavo mansarde in kolikšna so bila sicer odstopanja? Ali je izvajalcu težko opraviti natančen predračun, če poveš približne zahteve za srednji do višji rang izdelkov in kvalitete? Ne vem več kako naj se soočamo z izvajalci, ki ponujajo zgolj 1/3 predračuna in obljubami, da cene ne odstopajo več kot nekaj stotakov? Enostavno potrebujem nasvet ali dva kako pravilno postopati pri predračunih in na kaj biti pozoren? Občutek imam, da izvajalec izredno hiti z vsemi kopalniškimi izdelki, katere bi nabavil očitno najraje kar sam. Občutek imam, da gre vse prehitro in želi od nas že skorajda nakup izdelkov in keramike, čeprav zaradi samega virusa in stanja kot je, še nismo prišli do salonov in trgovin. Ker želimo imeti glavno besedo pri izbiri kopalniškega materiala, nam njegov način dela ne ustreza, vendar me zanimajo Vaše izkušnje z tovrstnimi izvajalci. Iskreno se zahvaljujem vsakomur, ki si je vzel čas za branje posta in morda nekaj pomoči ali nasveta. Hvala. Smile
#3
Takšna dela samo z arhitekturnimi idejami ali rešitvami so malo težje, morda res izkušen arhitekt, ki je tudi preučil dejansko stanje objekta, obstoječega stanja napeljav in upošteval možnosti, katere lahko realizira tudi v izvedbi del, bi lahko naredil tudi nek grob popis del za materiale, količine in določil sanitarne elemente po vašem izboru. To bi bila tudi osnova za iskanje predračunov in ne bi bilo treba vsakemu potencialnemu izvajalcu del izgubljati časa z dogovarjanjem o samih posameznih sanitarnih elementih ali drugih materialih za obnovo.
Z izbranim izvajalcem se dogovorite kako bodo potekala dela, načinu plačila - avansi, plačilo po situacijah, itd. Kdaj in kako bo nabavil materiale in opremo niti ni važno, saj naj bi bila določena že v začetku in bo prihajala na objekt po potrebi.
#4
Žal grobega popisa materiala ni, nihce se ni spomnil na to opcijo, kar bi nam prislo zelo prav. Je pa vsa tocna kvadratura, kar olajsa izracun keramike itd. Koliko vpogleda imate dejansko pri vpogledu na predracun? Namrec seveda delajo ljudje za svoj denar, ampak imam obcutek da zelijo vsi le povedati zelo povrsno ceno in to je to. Brez racunov izdelkov, ce me kdo razume? Seveda da kupi reci brez davka, hvala bogu. Vendar ali dejansko mora pokazati te racune? Skrbi me kako bi bilo z garancijo, ce ne bi podal teh salonskih/trgovskih racunov. Enostavno manjka transparentnosti in ne vem do kje lahko gremo tu in kaj lahko zahtevamo od izvajalcev?
#5
Naloga arhitekta, oziroma njegove ekipe je, da naredi popis.
Do zadnjega vijaka, tipa keramike in sanitarne opreme kot jo želite.

Dokler pa tega ni, pri izvajalcih velja okulativna metoda( od oka).
#6
Predračun ne bi smel biti sporen, če so navedeni materiali oziroma artikli, cena po metru ali kvadratnem metru, sigurno bo prišlo do odstopanj v količinah, zato se napiše, da bo pač obračun po vgrajenih enotah. Izvedenim delom je treba ažurno slediti, sproti beležiti spremembe in kontrolirati kvaliteto izvedbe. Na morebitna odstopanja in napake opozarjati takoj, kasneje je težko. Vpogled v predračun? Cena materiala so dandanes dosegljiva na netu, kar se pa garancij tiče, izvajalec odgovarja za izvedbo narejenega dela, materiali in oprema pa ima svojo tovarniško garancijo, garancijske liste vam izvajalec preda ob koncu del.


Skok na forum:
Zadnje novice

Kako lahko banke mladim pomagajo pri reševanju stanovanjskega problema
28.10.2020 ob 10:32:56
Kako lahko banke mladim pomagajo pri reševanju stanovanjskega problema
Mladinske organizacije v zadnjih letih glasno opozarjajo na perečo in zaskrbljujočo stanovanjsko problematiko mladih. Da bi mladim... Beri dalje »
Na kaj morate biti pozorni preden naročite stopnice
08.01.2020 ob 09:51:21
Na kaj morate biti pozorni preden naročite stopnice
Pred nakupom stopnic je dobro vedeti:   da lahko izberete stopnice ne glede na obliko in izgled stopnišča v enakem... Beri dalje »
Video: Ko zagori olje na štedilniku
20.12.2019 ob 10:02:03
Video: Ko zagori olje na štedilniku
V posnetku si oglejte, kako ga pravilno pogasiti in kaj lahko pomeni napačna odločitev. Še en v nizu čisto navadnih dni. Po... Beri dalje »