Opremljanje doma > Talne in stenske obloge
Izravnava stopnic pred polaganjem žganega granita

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Izravnava stopnic pred polaganjem žganega granita
Pozdravljeni!

Zanima me, kako bi izravnal stopnice zunaj pred polaganjem žganega granita. Spodaj je priložena slika. Problem je v tem, da so vogali stopnic po celotni dolžini stopnišča pogreznjeni - če gledaš od zgoraj navzdol, vidiš veliko jamo...

Pred polaganjem ploščic bi najprej naredil grobo izravnavo stopnic. Kot vidite na sliki (glejte rdečo in modro barvo), bi bilo potrebno na pohodno stran stopnic nanesti tudi dobrih 6cm betona, ponekod pa manj (če je manj kot 1cm, potem tako lahko verjetno kar z lepilom izravnaš...). Dolžine pohodnega dela stopnic so dokaj vredu (mogoče + - 1cm), kar mislim, da bo šlo izravnat z lepilom...

S čim pa bi izravnal tiste ostale stopnice, ki imajo veliko odstopanje? Najprej sem si zamislil, da bi po plasteh do 2cm izravnal z izravnalno maso, sedaj pa že mislim, da bi kar z betonom... Kaj mislite vi? Kako bi izravnali te stopnice?

Priložene datoteke
.jpg   20150303_175946.jpg (Velikost: 139,39 KB / Prenosi: 1788)
Tkole je terakota opisal:
http://www.podsvojostreho.net/vsebina/s ... topnic/496

(če se link prvič ne odpre pravilno, ga klikni še enkrat - 'It is by design' napaka foruma)
Mi o avionu, pilot iz gozda....
Jap...sam sem se ravnal tocno po tem spletniku in je izpadlo super...
Hvala za link... Točno to sem rabil Wink

Zanima pa me še nekaj: v vodiču ima napisano: "Preden nasujemo beton, stopnico premažemo z elastosilom." Ali lahko namesto elastosila namažem z emulzijo (Kemakol)?

Čez koliko časa pa so stopnice prehodne (da lahko stopiš na beton) in čez koliko časa lahko nanje polagam ploščice?
Jaz sem premazal z navadno emulzijo...pohodne so po kakšnem dnevu ali dveh - pazi na robove, polagaš ploščice čez teden ali dva...
Še nekaj me zanima:

Ali je boljše, da uporabim kupljen estrich (ki ga lahko kupimo v vrečah) ali je bolje, da zmešam iz peska in cementa? Če je boljše pesek in cement, me zanima, če lahko mešam tudi v razmerju 3:1 (pesek:cement), da bo bolj močno?
Jaz sem uporabil oboje...mi je zmanjkalo peska za par stopnic in sem šel po že narejen estrih - tistega bauhavsovega in enega bolj fensi (znamke se ne spomnim več)...je bilo več ali manj vse isti šmorn...razmerje 3:1 je OK, samo pazi, da ne zamešaš premokro...
Ali ima kdo opis  od Terakote. Sem ga iskal po spletu pa ga nikjer ne najdem.
Mislim da je tole njegovo: https://www.terracotta.si/kontakt

Skok na forum:

Zadnje novice

Pohištvo za spalnice
09.06.2023 ob 07:30:15
Pohištvo za spalnice
Pohištvo za spalnice iz salona Pohištvo MAROS Včasih nam razkošje predstavlja že lasten intimen kotiček,... Beri dalje »
Vsak CM šteje: Kako opremiti majhno kopalnico?
05.06.2023 ob 07:27:58
Vsak CM šteje: Kako opremiti majhno kopalnico?
Ko gre za načrtovanje majhne kopalnice, je vsak centimeter pomemben. Ker je prostor omejen, je pomembno, da ga čim bolje... Beri dalje »
Kako izbrati pravo kombinacijo senčil?
19.05.2023 ob 08:49:06
Kako izbrati pravo kombinacijo senčil?
S kombiniranjem notranjih in zunanjih senčil lahko ustvarimo prijetno in udobno vzdušje v svojem domu. Tudi ob poletni vročini.... Beri dalje »
Odkrijte prednosti bivanja v mansardi
17.05.2023 ob 12:20:44
Odkrijte prednosti bivanja v mansardi
Tondach rešitve za šarmanten dom Ko izbiramo nepremičnino, je zdravo in kakovostno stanovanje, v današnjem času... Beri dalje »