Splošno > Skupinski nakupi
Izolacija vertikalne stene

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Izolacija vertikalne stene
#1
Pozdravljeni,

Zanima me tisti, ki ste se spustili v prekinitev toplotnega mostu vertikalno od temelja navzgor z zapolnitvijo (izolacijo) prve vrste zidakov s čem ste to počeli.

Jaz bom zidal z Unitherm 50cm zidaki in imam to prvo vrsto zidakov na HI toplotno izolirati, da se prekine toplotni most od temelja navzgor.

Predlagane so mi bile STIROPOR KROGLICE katere naj bi z nečim zmešal in to nalil v odprtine zidaka. Potem to pustil da se posuši in nato s temi zidaki pozidal vse prve vrste sten.

Če je že kdo to tako delal, s čim naj zmešam kroglice, da bo taka napol tekoča zmes, da bom lahko napolnil te odprtine in da se bo to tudi recimo v enem dnevu primerno strdilo, da potem lahko zidak obrnem okrog in začnem zidati.

Hvala za pomoč
#2
Citat:Predlagane so mi bile STIROPOR KROGLICE katere naj bi z nečim zmešal in to nalil v odprtine zidaka.
S tem ne bo nekega efekta.
Večino toplote bo tudi pri taki izvedbi šlo navzdol po opečnatih stenah (rebrih). Neka malenkost je prej šla po zraku, sedaj bo po stiroporju. Ustavil boš sicer mešanje zraka v režah, ki pa ni bilo intenzivno, ker je zgoraj topleje.

Za znosno ceno bi morda uspel z bloki plinobetona. Statik ti naj pove, kateri tip plinobetona bi vzdržal obremenitve.
Nimam časa - sem v penziji!
#3
Jaz sem imel to bolj v smislu, da ne prehaja hlad od spodaj(hladni pasovni temelj višine 80 cm - izolirana samo zunanja stena temelja) navzgor v opečnato steno.

Ker če ni to nekih velikih temperaturnih razlik potem sploh ne bom nič dal in začel normalno zidat na HI.
#4
Hladu kot negativne toplote fizikalno ni.

Toplota ti iz notranjega zraka prehaja na zid in po zidu navzdol v temelje in v zemljino. Zaradi odhajanja toplote je zid v spodnjem delu bolj hladen. Z Zunanjo izolacijo po zidu in temelju vsaj 50 cm izpod notranjih tal in vsaj 50 cm izpod površine zemljine si ta toplotni tok približno razpolovil, še vedno pa ni za zanemariti.
Nimam časa - sem v penziji!


Skok na forum:
Zadnje novice

Kaj pomeni nizka začetna investicija v talno ogrevanje?
30.06.2020 ob 18:59:11
Kaj pomeni nizka začetna investicija v talno ogrevanje?
Vse več ljudi se odloča, da bo prostore ogrevalo s talnim gretjem. Prednosti, ki jih prinaša ta vrsta ogrevanja, so... Beri dalje »
Na kaj morate biti pozorni preden naročite stopnice
08.01.2020 ob 09:51:21
Na kaj morate biti pozorni preden naročite stopnice
Pred nakupom stopnic je dobro vedeti:   da lahko izberete stopnice ne glede na obliko in izgled stopnišča v enakem... Beri dalje »
Video: Ko zagori olje na štedilniku
20.12.2019 ob 10:02:03
Video: Ko zagori olje na štedilniku
V posnetku si oglejte, kako ga pravilno pogasiti in kaj lahko pomeni napačna odločitev. Še en v nizu čisto navadnih dni. Po... Beri dalje »