Opremljanje doma > Ostalo
Zvočna izolacija vrat - pena, akustične zavese?

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zvočna izolacija vrat - pena, akustične zavese?
#1
Pozdravljeni,

Z ženko še nimava takšne sreče, da bi bila pod svojo streho. Najemniško stanovanje, vrata v stanovanje navadna lahka (votla) vrata, da se vse sliši skozi ... Hodnik pa sosedje uporabljajo kot igrišče in prostor za druženje (vsak dan poslušam smeh in kričanje in ne tihe pogovore). Sva pač takšna človeka, da si želiva mir ...

Prišel sem na idejo, da bi poskrbel za nekakšno zvočno izolacijo - problem so samo tanka vhodna vrata, ki so edina stična točka s hodnikom, vse stene mejijo na ostala stanovanja ali na kurilnico in niso problematične (prilagam sliko za lažjo predstavo).

Kaj predlagate? Ena možnost je izolativna pena, ki bi jo pritrdil na vrata, vendar so potem verjetno problem podboji in stik vrat s podpoji, pa tudi pod vrati je samo "metlica". Problem je tudi, da je peno na vrata potrebno na nek način pritrditi, in verjetno najemodajalec ne bi bil najboljše volje, če mu naredim luknje v vrata. najem Druga možnost bi bile mogoče akustične zavese, ki bi jih pritrdil nad vrata - te so sicer malo dražje, a kot človeka, ki imava rada mir, sva pripravljena v to tudi nekaj investirati ... Vendar, ali te dovolj zadržijo zvok?

Kakšne izkušnje imate? Kaj predlagate?


Priložene datoteke
.jpg   IMG_2617 (Small)2.JPG (Velikost: 54,7 KB / Prenosi: 3741)
#2
Nobene ideje, kako bi v dani situaciji malo zadušil zvok?
#3
Zamenjal vrata z boljso zvocno izolativnostjo?to je najpametnejsa resitev.ja je pa res da si podnajemnik in ti verjetno to ni smiselno.
#4
Dogovori se z najemodajalcem za nova vrata. Ali protivlomna z visoko zvočno izolacijo ali pa dobra masivna vrata, ki so cenejša in prav tako dobra.
#5
protivlomna računaj strošek 1000€+, dvomim, da bo najemedjalec za (sicer bi dolgoročne lahko gledal na to kot plus).
mogoče za prvo stavr skušaj oblepit dodatne tesnila na okvir, bi znalo kaj pomagat gelde zvoke, drugo pa mogoče narediš kakšno podlago in okvir za kakšno proihrupno izolaicjo, ki bui jo gro nalepil, pa lahko potme vse to natikaš/stikaš z vratnega krila.
samo koliko bo tole pomagalo, ne vem, se mi zdi, da mora biti zadeva za zvok fiksna oz homogena, mogoče se bo komu dalo računat zvok tukaj, hehe..
#6
Tema zamrla? Mene tudi to zanima.
#7
Oblečt z umetni usnjem spodaj pa z peno in bo ok.
#8
Ravno sem gledal obloge iz plute..zvočna in toplotna izolacija, velika izbira na pluta24.si ;-)
Ideja je, da stensko oblogo prilepim na vrata in je to to..pa še lepo za oko, toplo na dotik..lp


Skok na forum:
Zadnje novice

Zdaj je pravi čas za najem kredita
25.11.2021 ob 14:17:40
Zdaj je pravi čas za najem kredita
Vašim sanjam o novem domu dajemo priložnost Izkoristite izjemno ugodne obrestne mere in pridobite najboljšo... Beri dalje »
S hranilnikom do nižjih stroškov v podjetjih
24.11.2021 ob 07:30:41
S hranilnikom do nižjih stroškov v podjetjih
V Oslu, svetovni prestolnici e-mobilnosti, je že vsak tretji avtomobil električni in e-avtobusi izrivajo tiste, ki imajo motorje z... Beri dalje »
Si tudi vi želite na svoje?
22.10.2021 ob 12:31:47
Si tudi vi želite na svoje?
Banka s posluhom za mlade in mlade družine je lahko vaš najboljši zaveznik pri reševanju stanovanjskega problema.... Beri dalje »
Zgradite dom za dva ali vikend za oddih
05.10.2021 ob 12:12:19
Zgradite dom za dva ali vikend za oddih
Spoznajte Ytong hiše manjših kvadratur V bogati in cenovno dostopni ponudbi Ytong tipskih hiš je zbranih več kot 50... Beri dalje »
NLB Stanovanjski kredit | Podarimo 100x 3 mesečne obroke
17.09.2021 ob 12:00:26
NLB Stanovanjski kredit | Podarimo 100x 3 mesečne obroke
Tvoja priložnost veselju dati nov naslov Pridite v NLB na posvet k strokovnjaku za kredite ali nas pokličite prek video... Beri dalje »
ENOSTAVNO DO PONUDBE ZA KREDIT. Oddajte povpraševanje več bankam naenkrat.
02.06.2021 ob 13:07:02
ENOSTAVNO DO PONUDBE ZA KREDIT. Oddajte povpraševanje več bankam naenkrat.
V življenju so stvari pogosto nepredvidljive. Velikokrat nas presenetijo dogodki, ki so vezani na večjo, neobičajno porabo finančnih... Beri dalje »