Kar naredi dom > Sobne rastline in dekoracija
Katera roža je to?

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Katera roža je to?
#1
imam rožo že več,kot deset let,vendar nevem njenega imena.do sedaj je dobro rastla,zadnij mesec pa se je začela sušiti.začelo se je približno,ko sem ji samo podstavek zvišal za približno pol metra.sem ji pa pred dnevi zamenjal zemljo vedar ne kaže glih znakov nekega okrevanja.dobrodošla vsaka pomoč.
lp


Priložene datoteke
.jpg   IMG_5972 (929 x 696).jpg (Velikost: 145,19 KB / Prenosi: 16156)
.jpg   rozca (696 x 929).jpg (Velikost: 174,63 KB / Prenosi: 16160)
#2
Meni izgleda kot "Codiaeum variegatum", slovenskega imena ne poznam. Imam tako doma, le vzorec na listih pri moji je črtast in ne pikast, kot pri tvoji.

Te rože rabijo dosti vlage, a ne močvirja pri koreninah, jaz mojo tudi pršim po listih občasno. Menda jim ne ustreza prepih in nizka temperatura.

Ta tvoja izgleda precej "pretegnjena" in slabo olistana, to ni normalno, listi bi morali biti po celem steblu, skoraj do tal.

Jaz bi na tvojem mestu odrezal kakšen vrh ali dva in jih potaknil v lonček, da se razvije nova rastlina, če original crkne. Če preživi do pomladi, pa krepko obrezati, da razvije novo, zdravo "krošnjo".

L.p., Kloko
#3
@fojzl

Po moje je bolj podobna grmovnici japonska Aucuba.

V uvodu nisi nič povedal , da ima tvoja rastlina rdeče plodove oz. oranžne.Več slik in pa opis te grmovnice pa najdeš na slovenskem forumu o rastlinah. Vtipkaj v google ime grmovnice.Lahko, da sem se tudi jaz zmotil.
#4
hvala obema za odgovor
@kloko mislim,da ta ki si rekel ni.je pa res,da je zelo "pretegnjena" vendar to šele sedaj ko so listi začel odpadat prej je bila dobro košata.
@ddas po slikah sodeč je zelo podobna vendar do sedaj ni bilo nobenih plodov oz. cvetov.roža ima do samih listov oleseneli del,kar pa na tistih slikah nimajo,imajo kar nekaj še zelenih steblov.
#5
Ali poznate to rastlino? Kupila sem jo v Hoferju pred kratkim vendar ni imela imena.


Priložene datoteke
.jpg   unnamed.jpg (Velikost: 37,44 KB / Prenosi: 13947)
#6
In to s 7 let zamude! Kako ti je to uspelo???
"Ko bom velik, bom malo manj majhen"
#7
Čakal je, da zraste...
#8
Če odmislimo starost oglasa... Wink

Take zadeve se lepo najde preko programčka na telefonu: Google Lens.


Skok na forum:
Zadnje novice