Gradnja in obnova > Energijski viri
Težave s pečjo Nordica - Extraflame Dorina

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Težave s pečjo Nordica - Extraflame Dorina
#1
Imam kamin na pelete Nordica Dorina. Kamin je star 2 leti in mu je pravkar potekla garancija.... Peč sem že večkrat temeljito očistil, preveril vsa tesnila pa kljub temu ko bi morala preklopiti na "operant" se prižge alarm "all clean check up".

Ima kdo kakšno iskušnjo s tem?

LP,
#2
Preberi,preveri!
http://www.lanordica-extraflame.com/en/manuals_s9242
#3
Si jo res temeljito očistil?
-lonček
-dimna cev
-posoda za pepel
-tesnila vrat,....
Torej vse tisto kar ti piše v opisu za to napako.
Če se napaka spet pojavi pa je vzrok v sledečemu (dobro preberi, ker k***e italijanske tega v navodilo niso napisale!):
V sesalni cevi na zadnji strani peči je vgrajen senzor pretoka zraka. Načeloma tiste cevi nihče ne čisti, sesa, ipd. In tu je keč. Če ne moreš od blizu pogledati, približaj digitalca in slikaj. Videl boš dve tanki palčki v cevi cca. 10cm od vhoda v cev. Vzami okroglo ščetko z mehkimi ščetinami (podobno tisti za čiščenje steklenic) vtakni v cev in 2x nežno povleci naprej nazaj po cevi. Odtranil boš "mucke" prahu iz senzorja, ki se naberejo čez kurilno sezono. In to je to.

Načeloma se ti napaka ne bo pojavila več. Če se je pa nekaj drugega Sad
Sam ima Tosco in se je to pojavilo v super obdobju "največji mraz z najmočnejšo burjo" v drugem letu delovanja. Rešitev sem takrat slučajno našel na Youtubu. Posnetek pa je dal gor serviser neke italijanske trgovine, ki mu je očitno presedalo hodit k strankam 100km daleč za 5 min dela. Če ga najdem obesim link.
Od takrat počnem dvoje; po koncu sezone jo temeljito očistim saj in prahu (tudi ventilatorje za zrak) ter v poletnih mesecih s čepom zaprem sesalno cev, da mi skozi ne vleče v dimnik in nabira prah.

Našel: http://www.youtube.com/watch?v=lY957bXl02E
Za tiste, ki ne razumejo IT. Serviser opozarja, da mora biti ščetka mehka, lahko pa se očisti s stisnjenim zrakom (kot imajo pločevinke serviserji pc-jev).

In glih ki jmaš Dorino: :mrgreen: "čiščenje" (vsak dan, teden, mesec)
http://www.youtube.com/watch?v=whXv9lZdWtg
#4
Erazem33, nekaj sem zadnjič drezal v tisti senzor, ki je bil poln prahu in kep praha, vendar nisem imel pravega orodja pa sem rajši pustil pri miru. ( kaj če par kep praha škodit.... ) Danes zvečer pa si bom vzel čas in poskusil še to.

Sam ne morem verjet da lahko senzor zahinavi.... in to po pol ure delovanja ali več, največkrat pri preklopu med "operant" in "modulat".
Javim kaj sem ugotovil....
#5
Deluje!!!!, že par dni deluje brezhibno. Hvala za nasvet.

LP
#6
In Italijanom ne kapne, da bi nasvet dodali v navodila. Ali so se pisanja navodil učili pri Ferroliju.

lp K.
#7
kadodr;
Italijani so v opisu alarma in aktivnosti za reset, v zadnjo alinejo napisali:
"če ste vse zgoraj navedeno naredili in se alarm še pojavlja pokličite serviserja"
:twisted:
Pač nočejo deliti vsega znanja z uporabniki. To se vidi že ob dostopu na spletno stran Nordice. Skice peči, kode rez. delov, nastavitve parametrov, ipd. so pred 2 leti zaklenili. Dostop omogočen le pooblaščenim serviserjem. Po naključju sem za svojo te reči prej pobral dol.

Se pa da še kaj najti; Za srečo "google ve vse" :wink:
#8
Lep pozdrav vsem!

Imam vprašanje glede te peči pa bom vprašal kar tukaj, da ne odpiram nove teme. Namreč zdi se mi, da moja peč ne deluje pravilno. Zanima me, ko naštimam želeno temperaturo in moč mora plamen goreti stalno ali plamen niha? Pri enem modelu od Nordice sem videl, da plamen pri segrevanju do določene temperature stalno gori in ne niha. V linku vam pošiljam povezavo do moje peči kjer sem posnel dogajanje s plamenom. Naj povem, da je tukaj naštimana moč na (3) dodajanje peletov pa imam na +20%
Meni se zdi, da bi mogoče ta peč še bolje ogrevala pa me zanimajo vaše izkušnje.
https://onedrive.live.com/redir?resid=8 ... ideo%2cmp4
Upam, da ste razumeli kaj želim povedati. V posnetku je videti, da zadeva niha s plamenom.
Kar se ostalega delovanja tiče peč dela BP

Hvala in
Lep pozdrav
#9
lp

Prosil bi za nasvet, oziroma pomoč v zvezi z etažno pečjo za CK na pelete znamke Extraflame Duchesa. V zadnjih dveh dneh mi peč med delovanjem javlja napako ALL NO FLUSSO / v prevodu iz italijanščine naj bi to pomenilo Brez pretoka // NO FLOW//. Ko sem pogledal po netu bi za omenjeno težavo bila lahko kriva žerjavnica, oziroma zamašene luknje na žerjavnici, vendar pa moram povedati, da peč čistim vsak dan ali na dva dni n mislim da žerjavnica ni kriva. Peč med delovanjem javi napako /alarm in ugasne/, vendar pa v naslednjem časovnem terminu spet normalno deluje, po dveh ali treh terminih pa spet javi napako in zadeva- napaka se ponovi.

Spomladi po končani sezoni nameravam tako in tako naročiti servis da se peč podrobno pregleda, vendar pa bi rad izdržal zimo in bi vas prosil, da mi pomagate in pojasnite kaj naj bi ta alarm, ki se v zadnjih dveh dneh javlja , sploh pomenil.


Najlepša hvala za pomoč in lep pozdrav
#10
Lahko je tudi zamašen pretok svežega zraka oziroma ga ima premalo.


Skok na forum:
Zadnje novice

Brezskrbno poletje na prostem z letno kuhinjo!
23.02.2024 ob 14:22:34
Brezskrbno poletje na prostem z letno kuhinjo!
Sploh od epidemije dalje veliko bolj cenimo trenutke na prostem, preživite z družino in najbližjimi. Zakaj ne bi torej preobrazili... Beri dalje »
Vabljeni na dan odprtih vrat v Bizovik
23.02.2024 ob 13:21:40
Vabljeni na dan odprtih vrat v Bizovik
Vabimo vas, da nas obiščete na dnevu odprtih vrat, ki bo v petek, 1.3.2024, od 14:00 do 18:00 in v... Beri dalje »
Janja Garnbret na Krasu posadila 1000 dreves
19.02.2024 ob 09:54:42
Janja Garnbret na Krasu posadila 1000 dreves
Janja Garnbret je na Krasu posadila 1000 dreves in s tem dala zgled za ohranjanje narave in izravnavo ogljičnega odtisa  ter... Beri dalje »
Sanacija hiš po poplavah
13.09.2023 ob 12:58:03
Sanacija hiš po poplavah
Poplave avgusta 2023 so prizadele veliko območij v Sloveniji, poškodovanih je bilo tudi veliko hiš. Lumarjevi strokovnjaki... Beri dalje »