Kar naredi dom > Tempo življenja
Gostinski lokal - preglasna glasba - prosim za nasvet

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Gostinski lokal - preglasna glasba - prosim za nasvet
#61
Me prav zanima, če res obstaja gostilna, ki že ob 6 uri zjutraj navija muziko na terasi...... Še lokali, ki se odpirajo ob 7 uri so redki.
#62
Claritine, Apaurin...
#63
ŽAL RES. Med tednom uradno odprejo ob 5.30, v resnici pa že ob 5.10.Sobote, nedelje, praznike ob 06.00.Z muziko začnejo ob 6.00.
#64
Jaz bi poskusil po načelu: klin se s klinom izbija. Bokse na okno in predvajat glasbo, ki bo odganjala njihove goste.

Na primer posnameš kaj takega in potem nonstop predvajaš:

POVEZAVA

:twisted:
#65
Glas pa majo.

Malce se bojim, da ta tvoj model ne bi delal, saj bi potem drugi okupirali lokal in žulili Coca-Colo Smile
#66
Fery Napisal:Ok, aleks ima vedno prav.

Ups, tudi tisti, ki je izdal uporabno za lokal, ima. Čeprav še vedno lahko reče, da je mislil da so oštarije in pogrebni zavodi primerljivi po proizvedenem zvoku.

Kaj sedaj? Pobiti birte in birokrate, da bomo ostali mirno spali? Kaj dosti drugega ne vidim.
Ok, mogoče podreti blok in narediti novega, bolj zvočno izolativnega. Tudi to bi šlo.
ali pa jih prestaviti kamor tradicinalna slovenska gostilna paše: na koncu naselja, ob prometni cesti. tam ne bo nikogar motila. kar vsepovprek dajat gostilne med hiče in bloke pač ni primerno, kar bi se alhko zamislili tudi tisti, ki dajejo obratvalna dovoljenja. v naši vasi gostilne ni, tri vasi naprej so pa tri take, vse bolj na samem in tik ob cesti. mislim da nobenega ne motijo, tudi če kdo bol na glas prdne.

drugo je, če kupiš hišo ali stanovanje ob obratujoči gostilni. sem živel 24 let nad gostilno. pa je bla dost mirna gostilna, a sem se naveličal stalnih vonjav iz friteze, in čim sem bil dovolj star, odoh ja. pa še tu lahko tud zahtevaš da se kaj reši, sploh če je tehnično izvedljivo, ali celo poceni. kot, na primer, obrat enega gumba v nasprotni smeri urinega kazalca. recimo za tretjino kroga. to birta ne košta velik.

Fery Napisal:Mene iskreno moti sosedov pes (vsako noč tuli, poleti smrdi kot v greznici) in taistega soseda dimnik (če sem na vrtu, se mi točno v fris kadi).
Glede na tukajšnje nasvete najbolje da fliknem TNT u raufnk, psa pa z avtomatom skinem. Ker oboje krepko, krepko posega v mojo lastnino. Narediti pa nimaš kaj.
te zastopim, in tuid imaš kaj. sosed ma da ukroti svoje ščene in svojo peč. že za peč mu lahko inšpekcijo na vrata pošleš. tudi pretirano dimljenje kotla je nedovoljena imisija, kot tudi hrup psa v času nočnega počitka. pesa ima da zapre v hišo, pa naj njemu tam tuli. in sam naj ga voha, če ga ni sposoben okopat.

Fery Napisal:Btw, kam pa bi ti dal bifeje, po tvoje, če niso za med ljudi?
vidi gore. pa vsaj dve od teh naštetih najbrž ne bi bili moteči niti bolj v naselju. da je gostilna ob prometni cesti ima zgodovinsko že pomen, slovenija je bila tranzitna med trstom in dunajem. gostilne so bile tako strateško postavljene, ob prometnih cestah kjer je že tako bil hrup; ali pa na trg zraven cerkve, recimo naša pri kovaču v sostrem. zraven je bus postaja, parkirišče za kamperje, cerkveni zvonik, prometna cesta, P&R, in nobenga ne moti. drugače postavljenih birtij pa pri nas ni. mogoče zato noben birt okrog nas nima problemov z prebivalci, ker je bil mogoče le kdo dovolj razgledan pri dajanju dovoljenj. v kali preprečil konflikte, noben nobenmu ne posega v prostor, in so ljudje več al manj na tem, da shajajo eni z drugimi.
#67
jaz vas pa popolnoma razumem glede glasbe, ker imamo iste probleme.. s tem, da je lokal, s katerim imamo mi probleme, vsaj dvakrat v za vikend v mesecu odprt do treh zjutraj-z dovoljenjem obcine, sicer pa za vikende do enih zjutraj. Tudi mi smo zamenjali okna, vendar se glasba s terase se vedno slisi, tako, da je to, ce iz dneva v dan poslusas, za znoret. Najemnik lokala pa nas nic ne uposteva. Da ne govorimo o tem, da so hise od lokala oddaljene manj kot 10 metrov in imamo vsi vse pobruhano okoli his in gostje urinirajo na nasih parcelah, v kolikor pa kdo klice policijo, pa se potem gostje lokala spravljajo nad stanovalce sosednjih his. Tako, da je vsak nasvet, kako ravnati, dobrodosel
#68
najprej policijo poklicat, da se začne postopek, že bruhanje in uriniranje gostov po vaših parcelah je motenje posesti. nato se lastniki okoliških nepremičnin zberte, poiščite solidnega (po možnosti zelo solidnega) odvetnika in najprej naj pošlje oster dopis izvajalcu dejavnosti. če ne pomaga, v tožbo. policijski zapisnik boste rabili (sploh če se kak gost res spravi nad prebivalce, kar je itak nedopustno in kaznivo). pa verjemi, če bo moral policaj dvakrat v šihtu na isto lokacijo, ne bojo šli prazni nazaj. drugače ne bo šlo če ima lokal sicer dovoljenje za obratovanje. za dovoljenje poznega obratovalnega časa občine pa zberite podpise čimveč oseb, ki jih dolg delovni čas lokala moti. kot civilna iniciativa pritisnite na organ, ki izdaja dovoljenje za obratovalni čas. poskusite doseči nek normalni delovni čas. ne bi pa jaz zadeve vlekel v kake medije, to se lahko izkaže kontraproduktivno. take reči se morajo zmenit tisti, ki se jih neposredno tičejo, drugih pa to nima kaj brigat. če dogovor z službo občine odpade, zahtevajte sestanek z županom, na sestanke z občino in županom naj pride tudi odvetnik. od vsake uradne osebe zahtevajte pisne odgovore. ne zhatevajte nemogočega, npr. zaprtje lokala, če za to ni res, res, tethnih razlogov. že spoštovanje določil stvarnega prava naj bo dovolj.
čeprav ste pretrpeli škodo, ne tožite nujno za odškodnino. raje morebitno pretrpljeno škodo uporabite kot vzvod za lažje prepričanje druge strani v krajši in bolj normalen obratovalni čas. tako boste sodišču prikazani kot nekonfliktna stran, ki je zainteresirana samo za popravo stvarnopravne krivice, in ni maščevalna. Sodišče se raje zavzelo za tak način reševanja, saj bo prikazano da ste tudi v nečem popustili, in ne zahtevate tega samo za toženo stran. terjajte le za stroške povezane z odvetnikom in tožbo, to dajte tudi jasno vedeti.
jasno pa je ceneje, če bi šlo vse skup brez tožbe. primeren dogovor z občino in izvajalcem dejavnosti, lahko tuid še na mediaciji (dogovori na mediaciji so kar zavezujoči). pa v primeru uspešne mediacije požrite tistih par sto evrov stroškov za odvetnika, ker se vam je neskončno bolj izplačalo, kot pa reševanje na sodišču.


Skok na forum:
Zadnje novice

Na kaj morate biti pozorni preden naročite stopnice
08.01.2020 ob 09:51:21
Na kaj morate biti pozorni preden naročite stopnice
Pred nakupom stopnic je dobro vedeti:   da lahko izberete stopnice ne glede na obliko in izgled stopnišča v enakem... Beri dalje »
Video: Ko zagori olje na štedilniku
20.12.2019 ob 10:02:03
Video: Ko zagori olje na štedilniku
V posnetku si oglejte, kako ga pravilno pogasiti in kaj lahko pomeni napačna odločitev. Še en v nizu čisto navadnih dni. Po... Beri dalje »