Kar naredi dom > Vrt in okolica
Vibro plošča

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Vibro plošča
#16
Kje boš kupoval tlakovce? Mogoče imajo tudi izposojo orodja. Nam so pri nakupu cca. 80 m2 tlakovcev zastonj posodili ploščo...

LP
#17
Tlakovce bom pri OBLAKu v Logatcu vzel preko Mercatorja, ker so najugodnejši, ceneje, kot direkt pri Oblaku in ceneje kot pri INPOSu...pa še na obroke jih dobim, pa pike...vibro plošče pa tam nimajo... Nekaj bo treba ukrenit...
LP
#18
imam vprašanje; položil sem 80 m2 tlakovca. sedaj pa me zanima, ker je tlakovec položen na "koruzo" - fini sekanec ali moram zvibrirati z vibro ali je samo položeno ok? ravno je... kaj je lahko, če ne zvibriram?
#19
Zvibriraj z gumijasto podlogo na plošči. Če bo površina bolj obremenjena (povozna), se bo na najbolj rabljenih mestih (kolesnice), prej posedlo in bo vse vijugasto... :wink:
#20
V Bauhausu je izposoja za cel dan 22 eur, za 4 ure pa 11 eur + kavicja 400 eur

ne vem pa koliko je težka, itd....

mam namen tudi sam sposodit, a to bom lahko v osebnem avtomobilu (mondeo) pripeljal?
#21
Jaz sem jo v elantri.. težka za ene dva tri kerelce ! Če gre prtljažnik ravno navzven ( brez pokončne stene) šala mala. :oops:
#22
Hisica Napisal:Za tlakovanje dvorišča iščem en podatek...kakšna mora biti minimalna teža nabijanja vibro plošče za utrjevanje podlage... Želim si jo sposodit, pa imajo različne karakteristike od 950kg, pa do 2500kg in več... Vsak podatek bo dobrodošel.

Hvala in LP

Jaz sem si sposodil eno kar veliko, k je bla tut težka za upravljanje in manipuliranje z njo. Tudi žabo sem že imel vendar je ne priporočam saj če je nisi navajem te pokople.
#23
Tlakovci položeni, zdaj pa posodim vibro ploščo, če jo kdo potrebuje...ugodno...
#24
@Hisica

in vibro si nabavil potem kje ? In koliko te je prišla ter če je vse ok potlačila ?
#25
Pozdravljeni,

sam sem prišel na idejo, da si pred prihodnjimi deli kupim vibro ploščo. Po do sedaj zbranih informacijah teža mora imeti vsaj 100 kg.

Zaenkrat sem gledal nekaj takšnega:
http://www.gradbena-tocka.si/index.php? ... elek&id=11

Je res da je za doma nekoliko nesmiselno, ampak po drugi strani pa če imam ploščo sposojeno 1 mesec ( seveda v kratkih intervalih) odštejem enako denarja...

Predvidena dela:
- izdelava škarp 0,5 - 1 m nekaj 10 m dolžine
- utrditev temeljev starejše hiše( podbetoniranje in izolacija)
- izdelava terase
- poravnava in utrditev terena kjer so se odstranila stara drevesa

Pa še kaj se bo verjetno našlo.

Ima kdo izkušnje s prodajalcem, samo znamko, bi tak model bil primeren za omenjena dela ? Prosim za pomoč preden naredim napako in kupim orodje, ki nebo zmoglo opravit željenega.

Hvala in lep pozdrav, piXi
#26
Sem si pri njih sposodu manjšo - Vibro plošča VP16/44, ki ima 100 kil, pa sem vse naredu za tlakovce po nepovoznem dvorišču. Ne komplicirajo in so ok.
#27
Hvala za feedback, kakih konkretnih nasvetov nima nihče ?
#28
Pozdravljeni!

Imam naslednje vprašanje: položil sem UKC kanalizacijske cevi, FI110 mm, SN4. Celotno cev sem pred dvema mesecema zasipal (debelina nasutja z vseh strani: 5 cm) z drobnim rizlom (0-4 mm), nato pa postopoma dodajal gramoz (0-32 mm), polival in tlačil z nogo/vrtnim valjarjem. Nasutega in precej utrjenega gramoza je sedaj cca. 25 cm. Do končne višine moram sedaj dosipati še dobrih 10 cm gramoza, saj bomo na tej terasi polagali tlakovce. Ker imam 90 kg težko vibro ploščo (tlačna sila 2300 kg), bi rad nasutje potlačil tudi z njo.
A je varno iti na takšno podlago z vibro ploščo, da slučajno ne bi poškodoval cevi, ki se nahaja "le" 30 cm pod sicer že utrjeno površino? Na enem odseku (kjer je globlji robnik) je po celotnem obodu obbetonirana. A jo lahko beton pod pritiskom vibre stisne?

Hvala za odgovor!


Skok na forum:
Zadnje novice

Vabljeni na Marlesov dan odprtih vrat
19.05.2022 ob 13:41:01
Vabljeni na Marlesov dan odprtih vrat
Vabljeni na Marlesov dan odprtih vrat  - Popolnost bivanja v hiši, kjer diši po domu Kje: okolica Bleda Kdaj: v... Beri dalje »
Premierno na ogled pritlična hiša Lumar Terra-V 158
17.05.2022 ob 12:41:47
Premierno na ogled pritlična hiša Lumar Terra-V 158
V Lumarju v okviru Lumar Zero Emission Tour pripravljajo premierno predstavitev naše izjemno priljubljene in sodobno zasnovane... Beri dalje »
Ne zamudite nizkih obrestnih mer | NLB Stanovanjski kredit
21.04.2022 ob 07:06:17
Ne zamudite nizkih obrestnih mer | NLB Stanovanjski kredit
Ne zamudite nizkih obrestnih mer | NLB Stanovanjski kredit Dobrodošle stranke vseh bankUjemite nizke obrestne mere in... Beri dalje »