Opremljanje doma > Pohištvo
Kuhinjska obloga-prosim za nasvet

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kuhinjska obloga-prosim za nasvet
#1
Pozdravljeni,

kuhinja je zmontirana (Alples Urbana-omarice visoki sijaj bele barve ter temno rjav pult-http://www.alples.si/pohistvo/kuhinje/kuhinje-urbana#, zdaj sem v dilemi glede kuhinjske stenske obloge.

Želim imeti steklo, a tako, da bi malo poživilo sicer dokaj hladno kuhinjo. Gre za dimenzije dolžine 3 m X višine. 68 cm Fototapete mi ne potegnejo, pa če se še bolj trudim, to mi paše v lokale, ne pa za doma.

Tako imam zdaj dve varianti; barvano steklo bež barve ali navadno papirnato tapeto http://www.tapetedekor.si/7110-boras-po ... apete.html, ki bi mi je tapetnik nalepil na steno, steklar pa bi čez dal prozorno steklo.

Steklar je rekel, da ni problema, da naredi, a mi bolj priporoča prvo varianto, ker je večna in zelo umirjena in se je ne bomo naveličali.


Meni je tapeta bolj všeč, a se bojim, da ni tako praktično (možna kakšna odstopanja) pa, da bi bo vse skupaj čudno izpadlo.

Prosim za nasvete, kaj se vam zdi iz praktičnega ter iz estetskega vidika,

vnaprej najlepša hvala
#2
Tapeta, ki ste jo navedli, meni deluje preveč romantično. Tudi mene je nekaj časa obhajala ideja o tapeti nad kuhinjskim pultom, vendar me je ta ideja na srečo minila. Tapete na naslednjem linku so novost in naj bi bile primerne tudi za zunanjo uporabo in kopalnice allanddeco.com/Collections.aspx?Id=29#309.
#3
hvala za odgovor in ja, se strinjam, ta tapeta je morda bolj spalnična, a se mi barve tako krasno ujemajo, pa piše, da je tudi za kuhinje, tako da...se še odločam.

Zakaj ste veseli, da se niste odločili za tapeto v kuhinji ter kaj ste dali namesto tapete?

žal z linkom, ki ga navajate, ne pridem nikamor, tudi če dodam še prvo črko W, a ga morda lahko še enkrat prilepite, ker bi res rada videla vaš predlog.

Hvala še enkrat
#4
Barvno se pa res ujema. Smile

Da me je na srečo minilo, pravim zato, ker je bila cena tapete višja kot cena dragih ploščic. Motiv na tapeti so bile vitice in ptički, ki se niso ponavljali po pasovih, ampak je bil vsak pas unikatni del slike. Zamislila sem si še, da bi bila ta slika od kuhinjskega pulta do stropa. Torej če bi ceno še lahko upravičila pred seboj, noben steklar ne bi spravil tako velikega stekla v enem kosu na kuhinjsko steno, če pa bi dala le običajno višino stekla, bi mi lahko maščoba iz loncev špricnila nad steklo, masten madež pa bi tapeta posrkala navzdol. Sad Na tisti steni imam samo napo, nobene omarice. Zakaj se takrat nisem odločila za kaljeno steklo? Ker takrat, ko smo mi opremljali, v kuhinjah še ni bilo tako razširjeno. Digitalni foto motivi za kaljeno steklo tudi meni niso všeč, ker se mi zdijo običajno preveč šarasti.

Še enkrat link: http://www.wallanddeco.com/Collections.aspx?Id=29 Če slučajno tudi tokrat ne uspe, vtipkajte wall deco, nato pa v meniju kliknite Out system. Meni se je zdela zanimiva kolekcija Macrame, motiv OUTO_MA1301 (najsvetlejši).

Lp.
#5
hm....sej tak motiv ali podoben, se lahko naredi tud na fototapeto...

kako bo z umazanijo med steklom in papirnato tapeto?
#6
Zaradi vašega zadnjega vprašanja sem se raje odločila za keramiko.
#7
meni so fototapete blazno všeč. tako v lokalih, kot drugje. zato sem bila prepričana, da bom v svoji novi kuhinji imela eno s prerezano limono, travo, kavnimi zrnci ali podobno. ko nam je maestro zrisal kuhinjo in smo prišli do obloge, sem omenila fototapeto. in ker je kuhinja bež visok sijaj, pult pa leseno pisan, je predlagal oblogo enako kot so fronte - bež steklo. da bi s fototapeto kuhinji odvzeli eleganco, je rekel ter da bi se tapeta tepla s pisanim pultom. kako zelo prav je imel, smo videli takoj po montaži. kuhinja izgleda fantastično in ni prav nič dolgočasna. saj je itak vseskozi kup enih okraskov v obliki kozarcev, flaš, kafemašine ter drugega po pultih :lol:
#8
Variante s tapeto na steni in čez steklo ne priporočam. Vmes se lahko nabira nesnaga, vlaga in maščobe se vpijajo v tapeto itn.

Fototapeta ne pomeni, da si moraš izbrati fotografijo sadja ipd. Lahko izbereš grafični vzorec, celo enak kot je na izbranih tapetah ali čisto po želji. Poglej malo kataloge ponudnikov. Torej ali barvano ali fototapeta.
#9
hvala vsem za odgovore, ste mi zelo pomagali, navadno tapeto s steklom sem že odpisala, zdaj niham še med barvanim steklom ali fototapeto, ki sta s praktičnega vidika sigurno OK, vizualno pa lahko kot pravi Majko s fototapeto kuhinji odvzameš eleganco. Poskusila bom s simulacijami, nato se odločim.
#10
Zdravo. Jaz imam nekaj vprašanj glede kuhinjskih oblog. Kolega pravi, da so naj bi bile na obloge risani vzorci, jaz pa mislim da je zadaj nalimana folija. Kaj je res?

Zanima me še kaj priporočate za to kuhinjo:
[attachment=o16627]


Priložene datoteke
.jpg   DSC_1025 1920.jpg (Velikost: 239,48 KB / Prenosi: 6063)
#11
Še ena, ki prosi za nasvet, tokrat glede kuhinjske obloge. Načeloma sem odločena, da bo barvano steklo pod visečo omarico, na okenski špaleti, pod oknom, pod kuhinjsko napo pa bo v širini nape in pečice inox obloga, kar ostane levo in desno od nape pa spet steklo v isti višini kot bo pod visečo omarico. Je pa varianta, da dam inox oblogo po celi dolžini, kjer je štedilnik, pri koritu pa steklo. Kuhinja je bela, steklo pa bi dala tudi kar barvano v belo. Ali pa bo to preveč laboratorijsko?


Priložene datoteke
.jpg   kk.jpg (Velikost: 16,9 KB / Prenosi: 4900)
#12
Najlepše bi bilo povsod steklo, tudi nad štedilnikom, ker imaš že inox napo in inox pult (če se prav spomnim).
Steklo nad štedilnikom bo lažje tudi za čiščenje.
#13
Povsod daj inox ali povsod steklo, ne pa malo mešano ... samo če imaš inox že na pultu, potem bi dala na steno raje steklo. Bi pa po moje zelo lepo prišlo, če bi bilo steklo kake druge barve kot bele in pa po celi steni za koritom in po celi steni z napo, torej od pulta do stropa, od kota do okna.
Več glav, več ve ...
#14
Tudi jaz bi se odločila za steklo na celotni steni. Jaz bi izbrala odtenek, ki bo dopolnil hrastovo mizo - grafitno siva ali odtenek bele kave, če pa boš imela npr. črne stole, je lahko steklo tudi črno. Jaz bi dala steklo brez vzorcev in grafičnih potiskov.
#15
Če boš štedilnik uporabljala, daj steklo (če bo le za gledat, pa inox).
Mi o avionu, pilot iz gozda....


Skok na forum:
Zadnje novice

Kaj pomeni nizka začetna investicija v talno ogrevanje?
30.06.2020 ob 18:59:11
Kaj pomeni nizka začetna investicija v talno ogrevanje?
Vse več ljudi se odloča, da bo prostore ogrevalo s talnim gretjem. Prednosti, ki jih prinaša ta vrsta ogrevanja, so... Beri dalje »
Na kaj morate biti pozorni preden naročite stopnice
08.01.2020 ob 09:51:21
Na kaj morate biti pozorni preden naročite stopnice
Pred nakupom stopnic je dobro vedeti:   da lahko izberete stopnice ne glede na obliko in izgled stopnišča v enakem... Beri dalje »
Video: Ko zagori olje na štedilniku
20.12.2019 ob 10:02:03
Video: Ko zagori olje na štedilniku
V posnetku si oglejte, kako ga pravilno pogasiti in kaj lahko pomeni napačna odločitev. Še en v nizu čisto navadnih dni. Po... Beri dalje »