Objave: 194
Teme: 0
Ocena:
5
Jaz sem lani naredil 4p preklop 1-0-2, 5p vtičnica zunaj, 1f inverter 3.2 kW, namenski kabel, prevezava na 3f v vtikaču. Vsi zaščitni elementi inštalacije normalno delujejo, zato ideje o neuporabi obstoječe inštalacije niso najbolj bistri.
Objave: 7580
Teme: 15
Ocena:
-60
Oneh, ne bit preveč kunšten. Če že kupim agregat, ga potrebujem še za kaj drugega, kot samo za napajanje ob redukcijah, tudi za delo po terenu ali okrog hiše, ene ali druge. 2 kW mi ni peljal 2 kW fleksarice, kljub mehkemu zagonu. Z 1,7 kW Iskro Ero je šlo, z 2 kW pa ne. Tamalega fleksa mi nihče več ne popravi. Naj 2 kW fleksarico nekje okrog hiše poženem na pedala, kot bicikel? Z obema agregatoma sem celo s plazmo odrezal štrleče kose železa pri znancu na vikendu. Gonila sta tako kompresor, kot plazmarez. Drugo so potrebe hiše. Za samo 1,5 kW več je možno precej večje udobje, tudi pri kuhi, čeprav z inverterjem. Plin bo v stanovanjih famozna Evropa glihkar prepovedala, kaj boš Oneh potem uporabil? Vsakdo, ki kupi agregat, ima svoje potrebe.
Objave: 202
Ocena:
-55
Napisal sem samo, da je poleg nazivne moči pri agregatu gledati tudi konično (peek) moč, pa me hočejo nekateri skoraj linčati. Vsak ve zakaj kupi agregat- sam nimam s tem nič in mu tudi nisem favš. Naj vam dolgo služi.
PS ko ne bo več metana bom pa kupil indukcijo in 3 kW agregat.
Ocena:
-55
To je tiskarski škrat. Verjamem pa, da vsaj delno razumeš tudi Slovensko. Je tudi slovenski izraz poleg.
Objave: 607
Teme: 5
Ocena:
5
25.1.2023 ob 21:52
(*Zadnja sprememba objave: 25.1.2023 ob 21:54 uporabnik rs84.)
To je maksimalna moč, ki jo lahko agregat ali inverter data od sebe, gre pa za zelo kratek čas. Prav pride pri elektro motorjih ali npr. hladilnikih, ki pri startu potegnejo recimo krat 5 nazivne moči porabnika. Drugače bi po vklopu takega porabnika prenehal delovat, če bi šli čez nazivno moč.
Objave: 3708
Teme: 21
Ocena:
23
Tiskarski škrat ki se ponavlja je nedoslednost, po domače šalabajz.
Sem namenoma prcnil, drži.
Ampak od zdaj naprej boš vsaj pravilno pisal, upam...
Objave: 7580
Teme: 15
Ocena:
-60
Zaspanc, sledi ti ploha minusov. Čeprav imaš prav...
Oneh, za kuho z agregatom imam navaden električni kuhalnik. Samo boljše indukcije ne regulirajo moči ogrevanja s stalnim vklapljanjem in izklapljanjem, pri slabših ima AVR na agregatu kar nekaj dela, doda plin, ga po nekaj sekundah vzame, pa spet ponovi vajo. Ni za poslušat....
Sicer imaš doma propan/ butan in ne metan...
Objave: 640
Ocena:
20
oneh ,in na kaj resno ti kuhaš?
Na metan ali propan?
Ocena:
-55
Do hiše imam plinovod kateri poteka vse do Rusije. Glede na račune kjer mi piše 6 m3 in 63 kWh in če vemo, da ima m3 propana kalorično vrednost 25,82 kWh, mešanica propan/butan pa tudi preko 31 kWh potem očino Metan.
Objave: 640
Ocena:
20
oneh, ja si blizu:
Glavna sestavina je
metan (> 80% vol.), druge sestavine so: etan, propan, butan in izo-butan.
Tak da če posplošeno rečeš metan tudi velja...
Objave: 607
Teme: 5
Ocena:
5
Moj agregat kakor tudi nekateri drugi imajo tipko kjer izključiš funkcijo, da agregat ne zmanjšuje moči ampak deluje pod malo večjimi obrati. To je tudi za kakšne mašine kot so naprimer "štemarca" kjer ni konstantnega odjema toka.
Drugače v normalnih pogojih pa vključiš funkcijo in si agregat sam lepo regulira moč motorja glede na obremenitev porabnikov. S to funkcijo je manjša poraba goriva. Drugače pa postavim agregat za hišo, notri ga niti ne slišim pa tudi če se bo zaganjal naj se zaganja tisti dan ali kolikor že bo brez elektrike, samo da bom na toplem in, da bo kosilo kuhano.
Objave: 12164
Teme: 10
Ocena:
-211
Kdor se odloča za malo močnejši agregat, naj pogleduje po vodno hlajenih.
Kadar se izkorišča tudi odpadna toplota smo pri dizelskem agregatu lahko že na visoki obratovalni ekonomiki.
Strošek ogrevanja (ELKO) in elektrike je lahko v tem primeru celo nižji.
Objave: 7222
Teme: 14
Ocena:
53
Samo v tem primeru je zadeva drugačna, če greš v soproizvodnjo, že vnaprej računaš, da boš pozimi del štroma pokrival iz dizla ter s toploto polnil zalogovnik. Kar potegne za sabo tudi avtomatiko preklopa z omrežja na dizel itd. Ekonomsko zelo dvomim da se (že) splača. Ko bo pa cena energije iz omrežja 1€/kWh, bo pa marsikdo tudi na to pomislil.