Objave: 612
Teme: 5
Ocena:
5
Hvala to me je zanimalo. Sprašujem pa zato, ker če imaš FID stikalo za ozemljitev pa vzeto N pred FIDom, se ti lahko pojavi na kontaktu zemlje oz. na kovinskih ohišjih neka napetost? Ti faznbrifer sveti, če jo prej ne ozemljiš.
Objave: 8197
Teme: 2
Ocena:
14
Vem da na obeh izvodih iz navitja generatorja pri nepriključenem porabniku fazni preizkuševalec kaže prisotnost napetosti. Res pa je, da do danes nisem preverjal kakšno je stanje obeh polov generatorja pri priključenem bremenu. Danes je malce pozno, da bi "vznemirjal" sosede in pognal svoj agregat. Bom pa jutri simuliral izpad ene od faz, pa bo moral tisti zaboj od agregata malce poskočit. Bom sporočil ugotovitve ob priključenem porabniku.
Ocena:
14
Test opravljen. Energetik 81, imaš prav. Tudi pri priključenem bremenu (2,5kW) je fazni preizkuševalec kazal prisotnost napetosti na obeh polih generatorja. VENDAR samo pri enofaznem generatorju, ki ga imam za kakšna dela na terenu, ko izvisim z štromom. Trifazni generator, na katerem imam celo hišo, pa tega "fenomena" ni poznal.
Tam je bilo vse jasno: faza, faza, faza, nula. (zvezdišče navitij v generatorju).
Objave: 8664
Teme: 6
Ocena:
9
To potemtakem pomeni, da je zvezdišče trifaznega generatorja ozemljeno preko hišne instalacije.....
Objave: 1675
Teme: 1
Ocena:
-2
arbajter če bi prebral članek iz mojega linka bi to lahko prebral.5 poglavje ,zadnja alinea
Ocena:
14
Homer
Glede na to, da je hiša na agregatu, ki to je v pravem pomenu besede, ni na kolesih, je prostostoječ na beton coklu, 7,5 kW, zaprt, z avtomatskim zagonom, verjetno sam ustrezno prevezuje tisti izvod zvezdišča na zemljo (ali nulo) preko kontaktorja ali pa je ta povezava izvedena trajno iz dovodnega kabla za mrežo (NPI FROR 5 x 16mm2). Bom raziskal. Bo treba knjigo od gen v roko vzet. Saj veš tisto o kovačevi kobili, pa šuštarjevi ženi...
Timi11
Žal prej nisem prebral tvojega linka, sem ga pa ravnokar.
Objave: 3387
Teme: 1
Ocena:
6
Načeloma je pri ne ozemljenem enofaznem generatorju vseeno kateri pol izbereš za ničlo oba sta enakovredna. (Prav pa je da izbereš tistega gaterega je označil proizvajalec. RSO silter) Pri 3 faznem pa je potrebno ničlo vedno odklopit zadnjo, da ne pride od asimitrije!
Objave: 7707
Teme: 15
Ocena:
-112
Se opravičujem, sta... o kvaliteti se še malce pozanimaj...
Objave: 7707
Teme: 15
Ocena:
-112
Zipper, imam dva njihova stroja, goseničarja in vibro desko. Oba z Loncin motorjem, delata v redu. Za agregat mi je bilo odsvetovano.
REM je že zelo dolgo na trgu, najprej je bila Elektra Beckum, nato Elektromaschinen ali nekaj podobnega, sedaj je Rem. Vseskozi isti slovenski zastopnik, najprej v Ljb. nato v industrijski coni v Komendi. Tam, tam z Zipperjem...
Robe je dovolj, še guglaj...
Objave: 132
Teme: 17
Ocena:
0
Ja robe je noro veliko in se hitro izgubiš.
Je kak predlog za cenovni rang nekje do 1000€ in da je inverter.