Kar naredi dom > Dom in male živali
Premični kokošnjak

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Premični kokošnjak
#1
Pozdravček,

zanima me vaše mnenje o premičnem kokošnjaku za približno 5 kokoši. Bojim se namreč, da mi bodo kokoši uničile travnik , če bomo imeli premičnega, a po drugi strani se mi zdi fajn, da so živali na travi.
Kaj menite vi?
#2
Tole malo preber

viewtopic.php?f=19&t=35517
#3
Če je trava res maksimalno kvalitetna in negovana, potem ti jo bodo kokoši uničile. Če pa je to bolj preprost travnik, bodo le koristile, ker bodo pojedle vse žužke, kobilice, polžke in ostalo. Lahko narediš premični kokošnjak, ampa k za pet živali rabijo kar velikega.
#4
najprej se mi je zdelo smešno, kaj sploh je premični kokošnjak, potem sem pa videla tole in se mi zdi svetovno Big Grin
http://www.google.si/imgres?imgurl=&img ... CAUQsCUoAQ

No mi nimamo premičnega kokošnjaka ampak stacionarnega in kure so res svoja vrsta, čisto nič zelenega okoli njih ne preživi, potem pa se ulije dež pa je samo blato :/
#5
Nič se bat. Blato spada poleg...če kokošnjaka ne prestavljaš redno.
Domača jajčka - neprecenljivo.
Sam sem naredil tega na sliki.
Premični, spredaj kolo od samokolnice, zadaj ročaj za dvig in transport. V notranjosti zaprtega dela "kurja lojtra" za spat in gajbice s slamo. Vrata predelana tako, da je možen izhod in odvzem jajc s treh strani. Po potrebi se prostor poveča z zeleno žičnato ograjo. Kokoši so bile nadvse zadovoljne. Petelin takisto.
Gretje pozimi : 100W žarnica v notranjosti zaprtega dela.


Priložene datoteke
.jpg   kurnik.jpg (Velikost: 188,43 KB / Prenosi: 17546)
#6
V tako lepem kurniku bi bil še jaz zadovoljen, kaj šele kure.

lp K.
#7
Zaradi te strani sem bila ob kar nekaj ur spanca.....
Namesto da bi sladko spala, sem se ubadala z dizajnom kokošnjaka....

http://www.backyardchickens.com

Ko pridete na stran, kliknite na coops, tam imate malo morje kokošnjakov!
#8
Lani sem naredil kokošnjak v 1 dnevu kr med menjavo strehe na hiši... je bilo viška lesa pa sm ga naredil. Takega 1m x 80cm pa okol 1m višine. Zadnjo stran sem naredil tako, da se polovica stranice vzame dol, da ščitstiš notranjost, prav tako je kurnik dvignjen v zrak, spodaj letvice so 1cm narazen in sproti večina ven pade. na streho sem kos dahpape nabil. Postavil sem ga kr v gozd med 5 dreves, kupil 10m plastične mreže in jo nabil na drevesa okol. Naredil vrata mala na kurnik in železna vrata dal še na drevo in kupu 3 glupe kure Smile. Kure sem spuščal da so okol brskale po gozdu in jedle kar so našle, zvečer pa še malo krmil. Od začetka so spale kr v kupu smrečja zunaj poleg kurnika. Nato so se počas navadle da so šle same notri pa sm jih zapiral zvečer. Ni pa bil nobene jajce.... no po kakih 14 dnevih sem jih našel... cel kup pod smrečjem in okolici. Ker smo doma na obrobju planin, imamo nonstop vsaj 5 kanj v zraku, kure pa se nagonsko skrijejo v gozd kjer jih ne morejo ujede dobiti Smile. V glavnem kure so lepo jajce nesle trde ko kamen, ene ..3..4 mesce. En dopoldne me moja pa kliče na šiht da so kure mrtve... zvečer nisma zaprla vrat od kurnika, in je čez plastično odrajo notri se pregrizel dihur... 2 je ubil, 1 pa odnesel... nevem kako je lahko taki mali tako kuro vlekel... v glevnem letos nabavim nove Smile ni neki profit je pa fajn če ni dolgčas
#9
nam jih je lani čez noč zginilo 8 kur. Glede na to da je okoli 1,7 meterska ograja se je nekdo moral zelo potrudit. Še danes nam ni jasno ali je bila žival ali človek :/ Zdaj jih vsak večer zapiramo not in zjutraj odpiramo.
#10
mi bi imeli 5 kokoši, kolikšen bi po vašem moral biti dovolj velik kokošnjak? verjetno v širino ne več kot meter, da ga lahko prestavljam sama, v dolžino pa kake dva metra?.
#11
Na celjskem sejmu sem videl krasenkokosnjak... Kaksen meter sirine, morda 2-3m dolzine... Zadaj kolesa, spredaj rocke za prestavljanje... Cebom nasel fotko, jo objavim. Ne vem pa kdo je proizvajalec.
#12
Timika Napisal:mi bi imeli 5 kokoši, kolikšen bi po vašem moral biti dovolj velik kokošnjak? verjetno v širino ne več kot meter, da ga lahko prestavljam sama, v dolžino pa kake dva metra?.

to misliš samo utico kjer bodo kure spale pa nesle jajca ne? Potem bo to dovolj več kot dovolj.
#13
Jaz se nagibam k kokosnjaku, v katerem bodo spale in bile ograjene. Hvala za link spletne strani, ki ga je poslal mojster saj je tam res malo morje idej. Rada pa bi se vase mnenje o tem, koliko bodo kokosi unicile zelenico, ce bi kokosnjak prestavljaka vsake par dni? Hvala vsem za nasvete in slikice
#14
Všečen mini prenosni kurnik. https://sites.google.com/site/mizarstvo ... jak---NOVO
#15
Timika Napisal:Jaz se nagibam k kokosnjaku, v katerem bodo spale in bile ograjene. Hvala za link spletne strani, ki ga je poslal mojster saj je tam res malo morje idej. Rada pa bi se vase mnenje o tem, koliko bodo kokosi unicile zelenico, ce bi kokosnjak prestavljaka vsake par dni? Hvala vsem za nasvete in slikice
Meni je ati naredil mobilnega za 3 do 5 kokoši. V času vegetacije imajo vsak dan za pašo nove 3m2, prenočujejo pa na 1m2.
Ga poslikam danes, če pridem do njega.

Proteini iz kokošjega jajca (rumenjaka :!: ) so lahko daleč najboljši vir aminokislin v naši prehrani.


Skok na forum:
Zadnje novice

Kako lahko banke mladim pomagajo pri reševanju stanovanjskega problema
28.10.2020 ob 10:32:56
Kako lahko banke mladim pomagajo pri reševanju stanovanjskega problema
Mladinske organizacije v zadnjih letih glasno opozarjajo na perečo in zaskrbljujočo stanovanjsko problematiko mladih. Da bi mladim... Beri dalje »