Objave: 11811
Teme: 16
Ocena:
28
Če je lepilo za siporex najcenejše potem ni dileme ne? :)
Kako stena zgleda pa vidiš šele ko jo pobrusiš/pobeliš in od strani posvetiš s svetilko ;)
"Ko bom velik, bom malo manj majhen"
Objave: 92
Teme: 10
Ocena:
0
Zazidal bom notranja vrata (dim 205x85 cm). Zidar ni omenjal nobene dilatacije in sidranja z elastičnimi sidri.
Uporabil bo Ytong lepilo,mrežico in Rofix 510. Zanima me če lahko pride do pokanja kljub mrežici in lepilu ?
Po nasvetu zidarja sem odstranil del tlaka med vrati katera bodo zazidana.
Zanima me, če mora narediti navaden podložni beton za prvo vrsto ali uporabi več lepila pri izravni in pripravi tal ?
Hvala
Objave: 1619
Teme: 7
Ocena:
44
A se naj nebi keramika lepila neposredno na siporeks?
Objave: 11811
Teme: 16
Ocena:
28
Nope. Lepilo in mrezica prej.
"Ko bom velik, bom malo manj majhen"
Objave: 1951
Teme: 2
Ocena:
1
Tudi sam, imam ploščice že 33 let direkt na siporeksu brez problema, pa tudi v sobi
nasproti ni bilo nič armirano pa je brez sledu o kakšnih razpokah. Edino prvo leto so
(pred izdelavo fasade) na severni zunanji steni, potemnele fuge zidanega siporeksa, kar pa je izginilo ob naslednjem beljenju.
Objave: 157
Ocena:
0
Si bom sposodila tole temo.
Smo pred dilemo obdelave siporeks sten, kjer bodo položene ploščice od stopa do tal.
Ali na tako steno dati samo strojni omet?
Ali na tako steno dati fasadno mrežico+lepilo?
Oboje je verjetno nesmiselno?
Ocena:
0
Nasvet keramičarja: ploščice direkt z lepilom na siporeks steno in tako bomo tudi naredili. Moram pa povedati da so to stene debeline 15 cm.
Objave: 6810
Teme: 38
Ocena:
34
Nova2014,
po izkušnjah, ne bo najbolje. Predlagam, da se vsaj pokita z lepilom najprej, nato ko se posuši, pa le položite keramiko.
Lep pozdrav
Ocena:
0
Hvala Som16, se bom dogovorila s keramičarjem da bo tako kot si predlagal.
Objave: 6534
Teme: 76
Ocena:
5
Če že daš lepilo, pa vtri vanjo potem še tisto mrežico, ki recimo v Merkurju stane 70centov/m2. Jaz vem, da bi.