Objave: 6534
Teme: 76
Ocena:
5
Kako pa gre kaj obdelava stropa na ta način (lepilo + mrežica)?
Moraš naredit kaj bolj gosto maso ali enako kot za stene? Se sploh daje tudi mrežica na strop?
Objave: 59
Teme: 6
Ocena:
0
za lepilo mislim resno...danes grem po vrečo in poskusno naredimo na eni steni. Upam, da ne bo kasneje kakšnih negativnih presenečenj. Sem včeraj malo majstra provociral z vprašanji zakaj ravno kemaglet g in kakšna je cenejša alternativa...odgovori v stilu...jst že od zmeri tko delam,...bomo vidli kaj bo...kar se pa knaufa tiče ni dileme...točno tko kot si napisal.
Če ima kdo kakšne pomisleke za uporabo lepila za ploščice kot izravnalno maso...z besedo na plan (pa izpustimo dihanje stene, ker tudi z kemagletom g zadihtaš na fertik)
Fantocci,
kako leto nazaj sem opazoval pri delu enega drugega mojstra...strop (betonski) je gladko izravnaval z lepilom za ploščice + mrežica in kot zaklučni sloj zapucavanje. Zgleda ok in po letu dni ni vidnih defektov.
Objave: 563
Teme: 67
Ocena:
6
JA pozabil sem še to, kemaglet je predlagan za izravnavo siporeksa s strani ytong-a.
Objave: 11287
Teme: 92
Ocena:
5
mirx...to ja. Kar dobiš v trgovini za 'ziandje' iz siporeksa. Uporabiš za zidanje kot vtiranje mrežice.
(podoben štos kot pri izolaciji...lepilo za stiropor, ki je nato uporabljeno še za ramiranje mrežice po površini).
Objave: 36
Teme: 5
Ocena:
0
Mi smo ytong stene izravnali z cementno maso Klebespachtel (lepilo za izolacijske plošče) in vtisnili vogalnike ter mrežico čez inštalacije.
Čez nameralavo dati Kemaglet fx....1x ali 2x.....ali jubolin???
Potem pa beljenje.
Kaj menite na to kombinacijo?
Pa še to: izravnalno maso oz. lepilo moramo dokupiti, najraje bi zamenjali
in kupili baumit mpi20.
Kakšna sestava naj bi bila za prvi nanos izravnalne....apneno mavčna, apneno cementna, cementna??????
hvala in lp
Objave: 62
Teme: 1
Ocena:
0
V baubau imajo neko siporeks lepilo z pretecenim rokom (2011), stestiral sem eno vreco in zadeva drži.
Se splača nabavit vecjo kolicino glede na to da bo zadeva stara skoraj 3 leta?
Objave: 192
Teme: 20
Ocena:
0
Zlahka armirate z najcenejšim lepilom za ploščice. Siporeks prej namažete z emulzijo. Fino je, da delata dva. Najprej pokitate 1,2m širok pas od stropa do tal,vtrete mrežico in še malo pogladite z gladilko, da se lepo vleže. Enako nadaljujete naprej, mrežice naj se prekrivajo npr, 15 cm. Na koncu še enkrat potegnete lepilo čez vse. Ko je suho sledi npr. 2x Jubolin ali Kemaglet FX ali Kemaglet F ( po želji ). Ko je suho zbrusiš in pobeliš.
Objave: 2
Teme: 0
Ocena:
0
Pozdrav, veliko sem prebral na to temo in ta tema je točno pika na i z čim se jaz trenutno ukvarjam in belim glavo :)
In sicer bi me še enkrat zanimalo torej obdelava siporex notranjih sten, namen imam kjer so večje luknje in ni najbolj ravna stena, mrežica+lepilo in še enkrat lepilo da se mrežica čisto pokrije nato pa gor Kemaglet FX, v kolikor bo z brušenjem ok za nas, še samo beljenje drugači pa še jubolin......skratka uporabit lepilo za siporex (torej cenejša varianto iz obi, bauhaus, baumax....) ali lepilo za fasade ali za ploščice ???? Napisano je eno in drugo in tretjo :)
In ali je obvezno potrebno predhodno stene namazati z kakšno emulzija, ali ne vem bral sem tudi že namakanje siporex-a samo z vodo ??? In bi mogoče bilo smiselno da bi se mrežica, samolepilna(knauf) dala na stike med steno(siporex) in stropom(knauf) ???
Skratka vem da preveč kompliciram, ampak najbolj me skrbi kopalnica, da nebi lepilo spodaj bilo pravilno in bi mi spokale ploščice ali kaj podobnega, torej da se razumemo tudi kopalnico bom pred polaganjem keramike naredil postopek z mrežo+lepilo seveda brez Kemaglet FX, nepotreben korak.....
Hvala za vaša mnenja, izkušnje in nasvete ;)
Objave: 551
Teme: 29
Ocena:
0
Mi smo nekaj siporeks sten pozidali in armirali z zelo ugodnim lepilo od Paliske pa je zaenkrat vse kul.
LP
Objave: 11811
Teme: 16
Ocena:
28
Daniel, stik med gipsom in siporeksom narediš "drsni". Ga ne zlepiš skupaj.
Jubolin daš preko Fx zato ker je lahko brusit, FX pa peklensko težko. Če že, FX samo postrgaš s špohtelnom.
Kdo bo delal ploščice? Ta naj pove kako se steno pripravi. Ali pa jo pripravi sam. Da ne bo izgovorov če bo kaj narobe...
In obvezno je samo umret. Vse ostalo je po želji ;) In priporočilih...
"Ko bom velik, bom malo manj majhen"
Objave: 2
Teme: 0
Ocena:
0
@firefly ja saj nekako tako je tudi mišljeno glede FX-sa in jubolina, samo če bi mogoče samo FX bil dovolj in bi vredu zadeva zgledala, pol morda nebomo dajali jubolina gor....
ploščice bo pa delal keramičar, ki je reko da bi priporočal da se stene prej armirajo z mrežico in lepilom, na to podlago pa bodo se lepile ploščice pol....
torej od lepila pa menite da uporabim tisto ki ga bom najceneje dobil ali kako ?