Kar naredi dom > Sobne rastline in dekoracija
Limonovec - pomoč prosim

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Limonovec - pomoč prosim
#76
Tkolele imamo pa mi doma....
Kako vincent?
Pa hvala vam za pojasnila.
#77
Kot sem pred tem napisal :roll:
#78
No sem mislil če bi bila kakšna slika kje. Smile
#79
Imam limone, mandarine in pomaranče me zanima kdaj jih moram pospravit.
Do koliko stopinj so lahko zunaj?
#80
Do prve slane...
#81
Hej hoj!

V sominu imam, da sem lani jeseni ai letos spomladi spraševala nekaj glede moje limonce, pa sem našla samo tole temo, ki sem jo odprla takrat ko sem jo dobila ... skratka moja limonca je visoka že okoli 2m, spomladi je bila deležna konkretnega skubljenja (v zahvalo kaparju) in presajanja v večji lonec ... to ji je sicer ugajalo, tako da je par vej konkretno podivjalo. Cvetela je preko poletja enkrat, a cvetov je bilo malo. Plodov nič. Me pa zanima ali ji lahko sedaj, preden jo pospravim noter, obrežem podivjane veje? Se mi zdi, da ste mi glede obrezovanja odgovarjali že v tisti moji izgubljeni temi, tako da če jo kdo še najde, lahko pripopa sem link do nje. Hvala Smile
Več glav, več ve ...
#82
viewtopic.php?t=68560

Evo, našla sem svojo izgubljeno temo :wink:
Več glav, več ve ...
#83
Pozdravljeni.

Bom obudil kar to temo, da ne odpiram nove, saj imam tudi jaz "problem" z našim limonovcem.

Doma imamo 3 limonovce; 2 kupljena istočasno v isti trgovini, enega smo pa dobili kot darilo lani. Vsi trije rastejo v loncu (vsak svojem) na južni terasi, razdalja med njimi je 3 metre. Zadnji, ki smo ga dobili kot darilo, in en kupljen prej, rasteta normlano in uravnoteženo (veliko starih listov, rastejo novi, glede na velikost dovolj cvetov/plodov), skratka sta lepi drevesi. Eden od taprvih pa želi na vsak način ustvarjati nenormlano število cvetov in zelo zelo malo novih listov; izgleda kot oskubljena kokoš z veliko cvetovi. In seveda, zaradi premalo listne mase potem od vseh teh cvetov ne ostane praktično nič sadežev, ki dosežejo zrelost, ker (verjetno) fotosinteza ni dovolj "močna" za vse plodove preskrbeti s hranili. To se dogaja letos že tretje leto. Dobil sem nasvet, naj v tem primeru potrgam z rastline vse cvetove, in da bodo potem začeli rasti listi; sicer je potem na rastlini res zrastlo 5 novih listov, ampak potem je ponovno začela delati cvetove.

Je komu jasno, kaj se z limonovcem dogaja, oz kako naj mu "dopovem", da najprej listi, potem cvetovi.

LP Jan
#84
Za začetek ga izpuli iz lonca in preglej korenine. Zamenjaj zemljo v loncu, takšne težave so povsem možne zaradi nepravilne "prehrane".
Kakšne druge vzroke bo verjetno težje odpraviti, lahko je kriva drugačna podlaga za cepljenje ali kaj podobnega.

L.p., Kloko
#85
Pozdravljen.

Hvala za odgovor. Korenine sem pregledal in za laično oko ni videti nobenih anomalij. Zemljo pa lahko zamenjam, da vidimo, če bo kaj bolje.

LP Jan


Skok na forum:
Zadnje novice

Predstavljamo vse montažne hiše na slovenskem trgu
08.06.2021 ob 07:28:05
Predstavljamo vse montažne hiše na slovenskem trgu
Odločitev za nov dom je ena najpomembnejših v življenju. Zato je potrebno, da izberemo dobro in kakovostno hišo, ki nam bo... Beri dalje »
Potrebujete stanovanjski kredit? Naredite si informativni izračun.
02.06.2021 ob 13:07:02
Potrebujete stanovanjski kredit? Naredite si informativni izračun.
V življenju so stvari pogosto nepredvidljive. Velikokrat nas presenetijo dogodki, ki so vezani na večjo, neobičajno porabo finančnih... Beri dalje »