Kar naredi dom > Sobne rastline in dekoracija
Limonovec - pomoč prosim

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Limonovec - pomoč prosim
#76
Tkolele imamo pa mi doma....
Kako vincent?
Pa hvala vam za pojasnila.
#77
Kot sem pred tem napisal :roll:
#78
No sem mislil če bi bila kakšna slika kje. Smile
#79
Imam limone, mandarine in pomaranče me zanima kdaj jih moram pospravit.
Do koliko stopinj so lahko zunaj?
#80
Do prve slane...
#81
Hej hoj!

V sominu imam, da sem lani jeseni ai letos spomladi spraševala nekaj glede moje limonce, pa sem našla samo tole temo, ki sem jo odprla takrat ko sem jo dobila ... skratka moja limonca je visoka že okoli 2m, spomladi je bila deležna konkretnega skubljenja (v zahvalo kaparju) in presajanja v večji lonec ... to ji je sicer ugajalo, tako da je par vej konkretno podivjalo. Cvetela je preko poletja enkrat, a cvetov je bilo malo. Plodov nič. Me pa zanima ali ji lahko sedaj, preden jo pospravim noter, obrežem podivjane veje? Se mi zdi, da ste mi glede obrezovanja odgovarjali že v tisti moji izgubljeni temi, tako da če jo kdo še najde, lahko pripopa sem link do nje. Hvala Smile
Več glav, več ve ...
#82
viewtopic.php?t=68560

Evo, našla sem svojo izgubljeno temo :wink:
Več glav, več ve ...
#83
Pozdravljeni.

Bom obudil kar to temo, da ne odpiram nove, saj imam tudi jaz "problem" z našim limonovcem.

Doma imamo 3 limonovce; 2 kupljena istočasno v isti trgovini, enega smo pa dobili kot darilo lani. Vsi trije rastejo v loncu (vsak svojem) na južni terasi, razdalja med njimi je 3 metre. Zadnji, ki smo ga dobili kot darilo, in en kupljen prej, rasteta normlano in uravnoteženo (veliko starih listov, rastejo novi, glede na velikost dovolj cvetov/plodov), skratka sta lepi drevesi. Eden od taprvih pa želi na vsak način ustvarjati nenormlano število cvetov in zelo zelo malo novih listov; izgleda kot oskubljena kokoš z veliko cvetovi. In seveda, zaradi premalo listne mase potem od vseh teh cvetov ne ostane praktično nič sadežev, ki dosežejo zrelost, ker (verjetno) fotosinteza ni dovolj "močna" za vse plodove preskrbeti s hranili. To se dogaja letos že tretje leto. Dobil sem nasvet, naj v tem primeru potrgam z rastline vse cvetove, in da bodo potem začeli rasti listi; sicer je potem na rastlini res zrastlo 5 novih listov, ampak potem je ponovno začela delati cvetove.

Je komu jasno, kaj se z limonovcem dogaja, oz kako naj mu "dopovem", da najprej listi, potem cvetovi.

LP Jan
#84
Za začetek ga izpuli iz lonca in preglej korenine. Zamenjaj zemljo v loncu, takšne težave so povsem možne zaradi nepravilne "prehrane".
Kakšne druge vzroke bo verjetno težje odpraviti, lahko je kriva drugačna podlaga za cepljenje ali kaj podobnega.

L.p., Kloko
#85
Pozdravljen.

Hvala za odgovor. Korenine sem pregledal in za laično oko ni videti nobenih anomalij. Zemljo pa lahko zamenjam, da vidimo, če bo kaj bolje.

LP Jan
#86
Pozdravljeni

Spodaj je primer mojega vsakodnevnega jedilnika osnova ostaja ista, spreminjam priloge ali pa menjam meso za ribe in podobno

ZAJTRK: 5 beljakov 30g ovsenih kosmičev zeleni čaj/kava 1 kapsula omega 3 1 kapsula multivitamin

MALICA: merica proteinov z vodo

KOSILO: piščančja prsa riž ne tehtam, ampak odmerim približno pest veliko mero priloge, saj jem kosilo v restavraciji malo zelenjave na žaru solata zelje/zelena z žličko olivnega olja in balzamičnim kisom

MALICA 2: 200g skute lidl posnete 20g ovsenih ali pa malo borovnic ali pa 60g jabolke

VEČERJA: konzerva in pol tune večzrnati kruh odmerim porcijo tako, da je nekje 40g OH zelenjava

Takrat, ko imam trening pa še PROTEINSKI ŠEJK po treningu včasih treniram 2 ure po kosilu, včasih pa 1 uro po malici

PRED SPANJEM še 1 kapsula magnezij

Treniram z utežmi 4 do 5x tedensko; če 4krat potem še 1krat tedensko kardio vzpon v hrib približno 40min

Prosim za komentar in pomoč, saj me skrbi, da jem preveč je res, da nisem nikoli lačna, ampak apetit pa imam in zato se težko odpovem kateremu obroku; rezultati sicer so, vendar se mi zdi da gre vse skupaj prepočasi. Zadnje čase se mi zdi da je tudi moja prebava upočasnjena in trebuh napihnjen.

A bi morala več kardia dodati ali preprosto zmanjšati vnos hrane?

Pa tudi 1krat tedensko imam ziher kakšen obrok OFF kar pri meni pomeni, da tisti dan po kosilu ki je običajno kot vsak dan pojem kakšno sladico ali pa zvečer polovico polnozrnate pice.

Hvala za kakršnokoli pomoč

Nina


Skok na forum:
Zadnje novice

Skrbno načrtovanje prihrani čas in denar
28.03.2023 ob 13:35:52
Skrbno načrtovanje prihrani čas in denar
Kdor se je kdaj v življenju lotil prenove kopalnice, ve, da se ta lahko hitro spremeni v nočno moro. Še posebej, če imamo smolo z... Beri dalje »